5x bijzonder overnachten in Gent

Of je nou naar de Gentse Feesten, het Lichtfestival, de Kerstmarkt of op citytrip naar deze historische stad gaat: Gent is altijd een goed idee. Als je meer wilt dan een ‘gewoon weekendje weg’, zit je hier goed. We hebben de top 5 meest bijzondere overnachtingen in Gent voor je opgesomd. Overnachtingen die niet alleen gaan over slapen, maar je ook een unieke beleving bieden. 

De prijzen van deze mooie hotels liggen tussen de € 60 tot € 186 per nacht, er zit voor iedereen wat bij. Al zijn dit ‘vanaf’ prijzen en kunnen deze natuurlijk variëren, zeker tijdens schoolvakanties en evenementen als de Gentse Feesten. Wacht best niet te lang met boeken, want het bourgondische Gent is een populaire plaats – je snapt wel waarom eenmaal je de stad betreedt.

Het oude postgebouw in Gent is nu een luxe boetiek hotel: 1898 The Post
1898 The Post - luxe boetiek hotel in Gent

1898 The Post hotel

Prijs: vanaf € 186 per nacht

Dit gebouw ontgaat niemand tijdens een citytrip naar Gent. Aan de Graslei en Korenmarkt bevindt zich het mooie, oude Postgebouw.

Maar weinigen weten dat in dit voormalige postkantoor een prachtig hotel schuilt. Het postthema met zijn geschiedenis komt terug in ieder detail, van de wandelgangen tot in je hotelkamer. Inclusief ansichtkaart van hoe het gebouw er vroeger uit zag, die de receptie graag voor je verstuurt naar het thuisfront. 

Ga jij voor de romantische Tower Suite, de prestigieuze Loft, of één van de andere, bijzondere hotelkamers? Vanuit elk raam heb je een betoverend uitzicht op de stad. Oja, cocktails bestellen bij hun beroemde cocktailbar ‘The Cobbler’ kan gewoon vanuit je hotelkamer, cheers!

Nonam Boutique Hotel Gent

Prijs: vanaf € 169 per nacht

Je wilde eigenlijk naar Marokko, maar je wederhelft dwong Gent af? Niet getreurd. In dit prachtig gedesignde boetiek hotel kom je helemaal tot rust in een oosterse, maar vooral luxueuze sfeer.

Nonam ligt ook nog eens in één van de gezelligste wijken van Gent, het Patershol. ’s Avonds kan je hier urenlang pintelieren of de beste cocktails proeven, al kunnen we de toffe wijnbar van het hotel zelf ook aanbevelen. 

Deze ‘casual chic experience’ is er één voor in de boekjes!

Lees verder onder de advertentie

Yalo Urban Boutique Hotel Gent

Prijs: vanaf € 128 per nacht

Op zoek naar het hippe, urban & design sfeertje? Dan is Yalo – een speling van de Gentse uitspraak “Ja Alloo” – jouw place-to-be. Dit boetiek hotel heeft 92 kamers die stuk voor stuk origineel en smaakvol ingericht zijn.

Naast overnachten in één van de bijzondere designkamers kan je er ook heerlijk eten en unieke cocktails drinken. Yalo gebruikt veel streekproducten die je niet overal tegenkomt. Zo schenken ze rum en wodka van het toffe Gentse merk ‘Dada Chapel’.

Hadden we al gezegd dat Yalo ook de mooiste rooftopbar van Gent heeft? Als je in dit hotel slaapt, is je citytrip sowieso geslaagd.

Comic Art Hotel

Prijs: vanaf € 135 per nacht

Stripverhalen zijn niet weg te denken uit de Belgische cultuur. Sukse & Wiske, Kuifje, Lucky Luke, en ga zo nog maar even door.

Comic Art Hotel heeft dit thema op een leuke manier doorgetrokken in het hele gebouw. Binnenkort openen ze ook nog eens een stripmuseum om je ervaring helemaal compleet te maken.

Altijd al gedroomd van slapen tussen de Dantons?

Lees verder onder de advertentie

Treck Hostel

Prijs: vanaf € 60 per nacht

Je verlangt naar een echt uniek concept, waar zelfs de hotelkamer opnieuw is uitgevonden? Dan is Treck Hostel misschien wel iets voor jou.

We kunnen het zelf niet beter verwoorden dan dat zij zelf doen: “Doe eens zot, slaap in een caravan”.

Die caravan staat trouwens niet per se buiten. Tenzij je de ‘on wheels’ versie verkiest, staat de caravan gewoon in een leuk gedecoreerde en verwarmde kamer. 

Een weekendje Gent?

Er is zoveel te zien en te doen in Gent, we tonen het je graag. Klik dus zeker door naar onze bestemmingspagina van Gent, waar we komende tijd nog veel meer inspiratie neerpennen!