De Benagil grot bezoeken zonder massatoerisme?

De Benagil grot is een populaire Instagram fotospot in de Algarve, Portugal. Daardoor is het er ook ontzettend druk, zeker in het hoogseizoen. Maar, goed nieuws, ook in hoogseizoen kun je er foto’s maken zonder die gigantische drukte. We vertellen je hoe!

Buvik Sea Lodge in Kvaløya

Naar de Benagil grot tijdens zonsopgang

Het enige rustige moment bij de Benagil grot is zonsopgang. Het probleem is dan dat je zelf nog geen kajaks kan huren. Je kunt er dan voor kiezen om te gaan zwemmen, maar dat kan nog wel eens een heel gevaarlijke tocht worden.

Gelukkig vonden we één van de weinige tours die wel vertrekken tijdens zonsopgang. We hadden nog nooit een begeleide kajaktocht gedaan en het leek ons dan ook veel leuker om zonder begeleiding te kajakken. Maar dat bleek heel goed mee te vallen.

We spraken af om 7 uur ’s ochtends aan het Benagil strand. Waar de parking van het Benagil strand normaal volledig vol is, was deze nu compleet uitgestorven.

Samen met een stuk of tien andere vroege vogels gingen we tegen half acht met onze peddels en kajaks het water in. De autosleutels en andere waardevolle items konden we bij de kiosk achterlaten.

 

Hondenslee in Kvaløya

Kajakken door grotten

De eerste stop was de Benagil cave waar we genoeg tijd hadden om rond te wandelen en veel foto’s te maken. Buiten onze groep, waren er geen andere mensen in de grot. De guides vertelden over de grot en maakten ook van de gasten foto’s. Superleuk, want nu hebben we eens leuke foto’s van ons tweetjes!

Maar daar stopte het niet. We gingen nog zo’n 4 grotten in waar we het bestaan niet vanaf wisten. Niet zo mooie als de Benagil, maar wel leuk om de verschillende grotten te zien en het uitzicht op de hoge kliffen.

De gidsen waren enthousiast en bezorgden ons een leuke ochtend. Wil jij ook de Benagil cave bezoeken zonder veel toeristen? Boek de tour via GetYourGuide, je krijgt er geen spijt van! Je kan de boeking ook maken via onderstaande widget. Als je plannen wijzigen, kan je dit tot 24 uur gratis doen via de app of website.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de reacties! Binnenkort plaatsen we meer blogartikelen met tips voor de Algarve in Portugal.

Verder lezen?

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *