Wat te doen in Valencia: 8 leuke activiteiten

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Valencia? Wij geven je een aantal tips! Bekijk de video voor een algemene indruk van alle activiteiten, in dit artikel lichten we ze verder uit, inclusief adres.

Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

8. Convent Carmen

Heel toevallig kwamen we bij Convent Carmen uit en wat is dit een toffe plaats! Je kan er heerlijk eten en drinken in een gezellige setting en je kan er zelfs naar films kijken. Ze organiseren verschillende events, houd dus zeker hun website in de gaten! 

📍 Plaza Portal Nuevo 6

Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

7. Het uitzicht vanaf El Mirador del Ateneo Mercantil

Boven het museum heb je een prachtig uitzicht over het historische Plaza del Ayuntamiento. Met een 360° view kan je El Miguelete, de Torres de Serranos, de Sierra de La Calderona, de Ciudad de las Artes y las Ciencias van bovenaf zien. 
Er is een barretje waar je lekker even kan zitten en iets drinken.

📍Plaça de l’Ajuntament 18

Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

6. Hawaika Cocktailbar

Dit is één van de leukste cocktailbars ever! Een leuke tiki bar die lekker tropisch is aangekleed en leuke zithoekjes heeft waarbij het lijkt alsof je er bijna alleen zit. Het is redelijk groot, maar dat gevoel heb je totaal niet als je er zit. De speciale cocktails met rook en de megalange rietjes maken het helemaal af. Een grote aanrader!

📍 Carrer de l’Heroi Romeu 6

Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

5. Een fiets huren en de stad verkennen

Valencia ontdekken doe je het beste op de fiets. Er zijn weinig heuvels, er zijn goede fietspaden en alles is makkelijk bereikbaar. Als het warm is, is het heerlijk om uit te waaien op de fiets! Fiets zeker naar de grote tuinen van 6km lang, waar ooit de rivier lag, en geniet van de rust in het park.
Je kan fietsen gemakkelijk huren in de stad, of combineren met een segway tour of het huren van een step.
Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

4. Botanical Garden of Valencia

Als je van katten houdt dan MOET je hier naar toe! Dit is een mooi aangelegd park waar ze ook zwerfkatten opvangen. Het resultaat is dat je op elke hoek van het park een lieve kat vindt die maar al te graag geaaid wordt. Er wordt een kleine toeslag gevraagd om binnen te gaan, maar geef gerust nog iets extra zodat ze verder kunnen met dit goede doel.
Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

3. Street art/graffiti

El Carmen is de wijk met prachtige street art. Het is echt leuk om er rond te wandelen en steeds weer opnieuw toffe muurschilderingen te vinden. 
Langesluitertijdfoto op de Erasmusbrug in Rotterdam

2. Fuente de Los Baños

Fuente de Los Banos is echt heerlijk op een warme dag. Huur in Valencia een auto voor één dag en in 1,5 uur rijdt je naar Fuente de Los Banos. Een heerlijke plaats om je te verfrissen. Bekijk de video onderaan het artikel om een goed beeld te krijgen!

📍 Río Mijares, 12110 L’Alcora, Castellón

Valencia by Kiladera

1. City of Arts and Sciences

Deze is obvious, maar mocht natuulijk niet in het lijstje ontbreken. Deze plaats is één van de redenen dat ik zo van Valencia hou. Je hebt het authentieke historische stadsgedeelte en dan heb je dit. Ultra modern en futuristisch!

Dat was het dan! Heb je iets gehad aan deze tips of heb je aanvullingen? Laat het ons weten in de comments!

Verder lezen?

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *