De Insta360 invisible selfie stick: het ultieme drone alternatief?

door | 0 Reacties

We zijn dolgelukkig met onze drone, maar feit is dat op je steeds minder plekken je drone mag gebruiken. Spijtig, vinden wij. Maar we hebben misschien een leuk alternatief gevonden. De Insta360 camera met invisible selfie stick. En het biedt nog veel meer leuke opties!

Een intro: de Insta360 camera

De invisble selfie stick waar we het in dit artikel over hebben is compatibel met meerdere Insta360 camera’s. Als je een andere camera gebruikt, zal de stick niet onzichtbaar zijn in je shot. Je kan de Insta360 X3, One RS ,One X2,One  R, One X & One gebruiken.

Wij hebben de One X2 en de voorbeelden in dit artikel komen dan ook van deze versie.

De Insta360 One X2 is een kleine, standalone 360 camera die in 5,7K filmt. Het apparaatje werkt op zijn best als action cam onder vrij goede lichtcondities. Een review over de camera zelf komt er binnenkort aan!

Sneeuwscooter in de Lyngen Alpen

Invisible selfie stick?

De Insta360 invisible selfie stick kun je van 36 centimeter tot maar liefst 3 meter verlengen. Dat zorgt ervoor dat je de stick op verschillende manieren kan gebruiken. Als fake drone, maar je kan de stick ook heel laag aan de grond gebruiken of zoals we bij deze foto deden, voor ons houden.

De stick is nog niet te koop in Europa, maar wel via de Insta360 website zelf te bestellen.

De invisible selfie stick geeft eindeloze mogelijkheden

Wat ik denk ik het leukste vind aan de Insta360 One X2 in combinatie met de invisible selfie stick, zijn de eindeloze mogelijkheden. Ik som er even een paar op:

 

Hondenslee - tiny planet - Insta360 One X2 met invisible selfie stick

Wat zijn de nadelen?

Eerlijk is eerlijk, deze selfie stick komt niet enkel met voordelen.

Zo wordt de stick best wel zwaar als hij echt op 3 meter staat. En het wordt ook wel wat instabiel omdat hij op deze manier ook vrij veel wind vangt. Daarbij moeten we wel zeggen dat we onder de indruk zijn van de ingebouwde stabilisatie van de Insta360 One X2. In onze Tromsø video vind je een aantal videobeelden van verschillende activiteiten: sneeuwscooter rijden, hondenslee en rendier sleeën. Je ziet daar hoe goed de stabilisatie is.

Zoals gewoonlijk met 360 camera’s, worden de foto’s en video’s wel vrij snel vervormd. Je ziet snel de bolling of het groothoekeffect. Eigenlijk is 3 meter te kort om een perfect drone alternatief te zijn. Maar we kunnen ons eigenlijk ook geen langere stick voorstellen.

Snow mobiling met Insta360 One X2 en selfie stick

Ondanks deze nadelen is de Insta360 One X2 inclusief selfie stick een onmisbaar onderdeel geworden op onze vakanties. Vooral als actiecam is hij gewoon heel erg leuk. Zonder de selfie stick hadden we niet zoveel plezier gehad met de 360 camera. Het levert hele leuke beelden op die je anders niet had gehad en je kunt er lekker creatief mee zijn.
Als je op zoek gaat naar de invisible selfie stick, let er dan op dat je de nieuwe versie koopt. Er is een goedkopere, oude versie, maar die is niet handig mee te nemen. De nieuwe versie kan je inklappen tot 36 centimeter waardoor je deze wel in een rugzak mee kunt nemen.

Klinkt 3 meter jou een beetje te lang? Je hebt ook een kleinere versie die je tot 120 centimeter kunt uitklappen.

De Insta360 One X2 bestel je het beste via Bol.com en niet via de officiële Insta360 website zodat je bij problemen sneller, lokaal geholpen wordt. Sinds de X3 uit is, is de X2 flink in prijs verlaagd, je kan ‘m hier kopen. Heb je een groter budget of wil je direct voor de allerbeste kwaliteit gaan? Dan koop je natuurlijk direct de X3.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Insta360 One X2 - snow mobiling
Tiny planet snow mobiling
Insta360 One X2 met invisible selfie stick als fake drone tijdens rendierslee

Misschien vind je dit ook interessant.

Lees meer blogs over: 360 camera - Fotografie - Video

Volg ons op social media:

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -tips.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit maandelijks een mail boordevol reisplezier. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wat denk jij ervan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kimberly, auteur op Kiladera
Deze blog is geschreven door Kimberly op 02/10/2022.