Isla Holbox: wat is er te doen? 8 tips!

Isla Holbox is een geweldig eiland. Wat zouden we graag teruggaan om er nog een paar weken te relaxen!

We hebben echt genoten van dit eiland en dus geven we ook jou graag een aantal tips mee. Overweeg je naar Isla Holbox te gaan, maar weet je niet goed wat te doen? We helpen je!

Isla Holbox hangmatten

Tip 1: Uren in een hangmat liggen

Mexico en hangmatten, je kan ze niet los van elkaar zien. En tijdens onze reis ben ik heel hard van hangmatten gaan houden. In Isla Holbox vind je écht overal hangmatten. Het gebeurt zelden dat je geen lege hangmat kan vinden.

Een must-do dus, enkele uurtjes heel hard chillen in een hangmat die half in het water staat – of volledig tijdens vloed. Er zijn ergere dingen om te doen, toch?

Tip 2: wandelen op Punta Mosquito

Wauw. Wat is de plek mooi. Als je van witte stranden en helder water houdt, dan heb je hierbij je droomplekje gevonden. Tijdens eb vormt er een gigantische zandbak naar Punta Mosquito. Een heerlijke, rustige wandeling die uitmondt op een stuk strand waar je nog lekker kunt relaxen. Je ziet vanzelf het einde, want daarna is het afgesloten omdat dat stuk beschermd gebied is.

Neem voor de zekerheid een waterdichte tas mee voor al je spullen. Als je niet op tijd terug bent en het vloed is geworden, kan het wel eens zijn dat je terug moet zwemmen 🙂

Vergeet ook zeker geen zonnebrandcréme!

 

Isla Holbox, Yucatan, Mexico
Fiets huren Isla

Tip 3: Huur een fiets

Laat die stinkende golfkarretjes staan en huur lekker een fiets. Omdat er verder geen voertuigen op het eiland mogen komen is het er echt heerlijk om te fietsen.

Het eiland is ook niet supergroot waardoor het prima te doen is om van A naar B te fietsen. Daarnaast geeft het windje juist wat verkoeling op de warme dagen – en help je de natuur op het eiland behouden.

Tip 4: zonsondergang kijken op Playa Punta Cocos

Ook dit is zo’n plek waar er talloze hangmatten naast elkaar staan. Maar ook een mooie plaats om tijdens zonsondergang dat iconische steigertje te fotograferen. In onze video, die je aan het einde van dit artikel terugvindt, zie je ook een timelapse van de zonsondergang. 

Echt een magische plek. Maar pas op dat je niet te lang na zonsondergang blijft, want deze plaats had beter ‘punta musquito’ geheten. Toen ik nog wat extra foto’s wilde trekken toen blue hour opkwam, werd ik letterlijk aangevallen door de muggen. Op tijd dus terug gaan (met de fiets) is dus de boodschap!

Isla Holbox 136
Streetart Isla

Tip 5: Streetart spotten

Op Isla Holbox vind je ontzettend veel streetart. Het maakt de straatjes zo lekker fleurig. En als je denkt dat je alles al gezien hebt, kom je er weer nieuwe tegen in de kleine straatjes.

Als er een local in de buurt is, vraag dan zeker eens naar het verhaal achter de tekeningen, met veel plezier krijg je het verhaal achter de tekeningen te horen.

Top 6: beach bars & zonsondergang

Op de meeste eilanden waar we zijn geweest is zonsondergang een speciaal moment. Ook op Isla Holbox. Dat is het moment dat je niets meer doet en je gewoon lekker aan een beach bar gaat zitten en af en toe een fotootje neemt. Het is eigenlijk geen ’to do’, maar doe het gewoon toch maar.

Op Isla Holbox heb je talloze beach bars, heel eenvoudige, of heel hippe. Wij waren inmiddels grote Dos Equis fans, zonsondergang was gewoon maar weer een extra reden om er te bestellen 😉

 

Dos Exuis Isla
Isla Holbox vogels spotten

Tip 7: Vogels spotten tijdens zonsopgang

Vroeg opstaan om een strandwandeling te maken loont. Bij zonsopgang zijn er veel vogels die op het strand die een heerlijk visje naar binnen werken.

Het eilandleven komt laat op gang wat maakt dat je het strand bijna volledig voor jezelf hebt. 

 

Tip 8: Zwemmen met walvishaaien

Wij kwamen helaas buiten het seizoen naar Isla Holbox, maar waar ik hele goede ervaringen over heb gehoord, is het zwemmen met walvishaaien.

Deze zachtaardige reuzen kunnen wel tot 13 meter lang worden! Van juni tot september vind je ze voor de kust van Isla Holbox. Reis je in deze periode, dan is het zeker een leuke uitstap!

Reis je vanuit Cancun, kan je een tour boeken via GetYourGuide of via de widget hieronder.

 

Zwemmen met walvishaaien

Foto van Pexels

Er zijn uiteraard nog talloze activiteiten die je kunt doen. Als wij langer dan 3 nachten waren gebleven hadden we zeker nog enkele tours gedaan. Zo leek ons de kajak tocht naar het mangrovereservaat tijdens zonsondergang een hele leuke.

Isla Holbox is een superchill eiland waar je eigenlijk niet teveel hoeft te doen. Er is een gezellig centrum waar je gezellig kan eten en drinken en er zijn super mooie stranden. Meer heb je dan toch niet nodig?

Bekijk zeker de video die wij van Isla Holbox maakten!

Verder lezen?

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *