Isla Holbox: wat is er te doen? 8 tips!

Isla Holbox is een geweldig eiland. Wat zouden we graag teruggaan om er nog een paar weken te relaxen!

We hebben echt genoten van dit eiland en dus geven we ook jou graag een aantal tips mee. Overweeg je naar Isla Holbox te gaan, maar weet je niet goed wat te doen? We helpen je!

#1 Zonsondergang kijken op Playa Punta Cocos

Je kan hier uren genieten van de talloze hangmatten die naast elkaar staan. Maar het is ook een mooie plaats om tijdens zonsondergang het iconische steigertje te fotograferen. In onze video, die je aan het einde van dit artikel terugvindt, zie je ook een timelapse van de zonsondergang.

Punta Cocos is echt een magische plek. Maar pas op dat je niet te lang na zonsondergang blijft, want deze plaats had beter ‘punta musquito’ geheten. Wanneer ik nog wat extra foto’s wilde trekken toen blue hour opkwam, werd ik letterlijk aangevallen door de muggen.

Op tijd terug gaan (met de fiets) is dus de boodschap of gebruik extra sterke muggenspray!

Lees verder onder de advertentie

#2 Wandelen op Punta Mosquito

Wauw. Wat is deze plek mooi. Als je van witte stranden en helder water houdt, dan heb je bij deze je droomplekje gevonden. Tijdens eb vormt er een gigantische zandbak naar Punta Mosquito. Een heerlijke, rustige wandeling die uitmondt op een stuk strand waar je nog even lekker kunt relaxen. Je ziet vanzelf het einde, want daarna is het afgesloten omdat het natuurgebied beschermd is.

Neem voor de zekerheid een waterdichte tas mee voor al je spullen. Als je niet op tijd terug bent en het vloed is geworden, kan het wel eens zijn dat je terug moet zwemmen 🙂

Vergeet ook zeker geen zonnebrandcrème!

 

Lees verder onder de advertentie

#3 Vogels spotten tijdens zonsopgang

Vroeg opstaan om een strandwandeling te maken loont. Bij zonsopgang zijn er veel (grote) vogels die op het strand een heerlijk visje naar binnen werken.

Het eilandleven komt laat op gang wat maakt dat je het strand bijna volledig voor jezelf hebt.

 

Lees verder onder de advertentie

Foto van Pexels

#4 Zwemmen met walvishaaien

Wij kwamen helaas buiten het walvishaaien seizoen naar Isla Holbox, maar waar ik hele goede ervaringen over heb gehoord, is het zwemmen met walvishaaien.

Deze zachtaardige reuzen kunnen wel tot 13 meter lang worden! Van juni tot september vind je ze voor de kust van Isla Holbox. Reis je in deze periode, dan is het zeker een leuke uitstap!

Reis je vanuit Cancun, kan je een tour boeken via GetYourGuide.

 

Lees verder onder de advertentie

#5 Streetart spotten

Op Isla Holbox vind je oneindig veel streetart. Het maakt de straatjes zo lekker fleurig. En als je denkt dat je alles al gezien hebt, kom je er weer nieuwe tegen in de kleine straatjes.

Als er een local in de buurt is, vraag dan zeker eens naar het verhaal achter de tekeningen, met veel plezier krijg je het verhaal achter de tekeningen te horen.

Lees verder onder de advertentie

#6 bioluminescence plankton (zeevonk)

Bioluminescence plankton is een gloeiende / lichtgevende plankton in de zee. Dit is echt een mooi natuurschijnsel en Isla Holbox is één van de beste plekken om dit te aanschouwen. Het moet wel echt donker zijn, dus je gaat het beste rond in de week van nieuwe maan, zodat de maan niet te veel licht geeft.

Om je kansen te maximaliseren, kan je een tour boeken waar je met een kleine groep gaat kajakken tussen de bioluminescent plankton. Je kan de tour hier boeken.

 

#7 Uren in een hangmat liggen

Mexico en hangmatten, je kan ze niet los van elkaar zien. En tijdens onze reis ben ik heel hard van hangmatten gaan houden. In Isla Holbox vind je écht overal hangmatten. Het gebeurt zelden dat je geen lege hangmat kan vinden.

Een must-do dus, enkele uurtjes heel hard chillen in een hangmat die half in het water staat – of hoger tijdens vloed.

Er zijn ergere dingen om te doen, toch?

Lees verder onder de advertentie

#8 Huur een fiets

Laat die stinkende golfkarretjes staan en huur lekker een fiets. Omdat er verder geen voertuigen op het eiland mogen komen is het er echt heerlijk om te fietsen.

Het eiland is niet heel groot waardoor het prima te doen is om van A naar B te fietsen. Daarnaast geeft het windje juist wat verkoeling op de warme dagen – en help je de natuur op het eiland behouden.

Lees verder onder de advertentie

Bonus

Op de meeste eilanden waar we zijn geweest is zonsondergang een speciaal moment. Ook op Isla Holbox. Dat is het moment dat je niets meer doet en je gewoon lekker aan een beach bar gaat zitten en af en toe een fotootje neemt. Het is eigenlijk geen ’to do’, maar doe het gewoon toch maar.

Op Isla Holbox heb je talloze beach bars, heel eenvoudige, of heel hippe. Wij waren inmiddels grote Dos Equis fans, zonsondergang was gewoon maar weer een extra reden om er te bestellen 😉

En er is nog zoveel meer te doen. Zo leek ons de kajak tocht naar het mangrovereservaat tijdens zonsondergang ook een hele leuke.

Isla Holbox is een superchill eiland waar je eigenlijk niet te veel hoeft te doen. Er is een leuk centrum waar je gezellig kan eten en drinken en er zijn supermooie stranden. Meer heb je dan toch niet nodig?

Bekijk zeker ook de video die we van Isla Holbox maakten!

Lees verder onder de advertentie

Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

Een pin is goud waard – bedankt!

8 Isla Holbox activiteiten