Nooit meer je spullen kwijt op reis: waarom een AirTag onmisbaar is

Je wacht geduldig bij de bagageband, maar je backpack of koffer komt maar niet. Waar eerst een grote menigte stond te wachten, is nu nog maar een handjevol mensen over. Mensen zonder bagage, inclusief jij. Is er iets misgegaan tijdens de overstap? Hebben ze jouw bagage niet goed doorgelabeld?

Of je bent je sleutels kwijt, laat je bagage ergens achter of kan je paspoort niet terugvinden. Waarschijnlijk herken je het wel. Het zijn van die kleine stress momentjes op reis, die je best kan missen. De Apple AirTags bieden dé oplossing!

Dit is de Apple AirTag

De Apple AirTag is een kleine tracker die gebruik maakt van het versleutelde en anonieme ‘Zoek mijn’-netwerk. Dat betekent dat hij niet alleen signalen stuurt via bluetooth, maar de locatie ook getraceerd kan worden via een willekeurig Appleapparaat in de buurt. Aangezien er meer dan 2 miljard Applegebruikers zijn, wordt de locatie vaak erg nauwkeurig weergegeven.

Je stopt de AirTag in je portemonnee, aan je sleutels, in je bagage of bij je paspoort. Je kan de locatie terugvinden wanneer je maar wilt. En ook niet onbelangrijk, je kan een geluidje afspelen, wat het nog makkelijker maakt om iets terug te vinden.

Je kan de AirTag per stuk of in een verpakking van vier kopen en eenvoudig koppelen met je iPhone. Heb je een reisgenoot? Dan kan je de AirTag delen als je wilt, zodat meerdere personen de items kunnen traceren.

Het is ook ideaal dat je de AirTag constant kan hernoemen en van icoon wijzigen. Zo verander ik deze steeds naar het item waar hij in zit. Ruimbagage, camera, dagrugzak, sleutels, …

Lees verder onder de advertentie

Dit moet je weten over Apple’s AirTag

Je krijgt een melding als je jouw AirTag ergens achterlaat.

Het meest handige aan het hele systeem vind ik dat je een melding krijgt als je AirTag niet meer bij je is. Zo moesten we eens in het buitenland onze wagen in panne laten takelen. Toen we met de vervangwagen wegreden, kreeg ik een melding dat mijn sleutels nog in onze auto lagen. Dat scheelde me niet alleen uren zoeken, maar ik kon ook direct een oplossing regelen.

Uiteraard kan je locaties uitsluiten (‘vertrouwen’) zodat je je AirTag bijvoorbeeld thuis kan laten liggen zonder steeds meldingen te krijgen.

 

Niet alleen gps, maar ook geluid.

Een groot voordeel aan de AirTag is dat hij geluid kan maken. Via je ‘Zoek Mijn’-app kan je het geluid laten af gaan. Ideaal voor wie wel eens zijn sleutels kwijt is. De AirTag heeft mij zo al heel wat uren zoeken bespaard!

 

De AirTag is geen antidiefstal-apparaat.

Het lijkt misschien zo, maar de AirTag is geen antidiefstalapparaat. De AirTag is een tracker om spullen mee terug te vinden. Wanneer iemand jouw spullen een tijdje ‘mee draagt’, zal hij of zij uiteindelijk een melding krijgen. Niet alleen bij iPhones, maar ook bij Androids. Zo kan die persoon, als jij daar via jouw iPhone toestemming voor geeft, contact met je opnemen.  

Maar dat wil niet zeggen dat de AirTag niet kan helpen in geval van diefstal. Want de persoon moet je spullen al langer meedragen voordat hij een melding krijgt. Er zijn al genoeg gestolen voorwerpen teruggevonden dankzij dit kleine trackertje!

 

Zo werkt de ‘Verloren’ modus.

Als je je AirTag kwijt bent, ga je naar de ‘Vind mijn’ app op je iPhone en druk je daar op de AirTag. Vervolgens schakel je de ‘Verloren-modus’ in. Als je wilt, vul je een telefoonnummer of e-mailadres in en klik je op ‘Activeer’. Wanneer iemand bij de AirTag is, krijgt de persoon een melding met de vraag contact met je op te nemen.

Lees verder onder de advertentie

Mogelijke AirTag toepassingen

De AirTag gebruiken op reis

Enkele ideetjes waar je een AirTag kan plaatsen op reis:

  • in je backpack of koffer
  • in je dagrugzak
  • bij je paspoort met deze paspoorthoes
  • aan of bij je je camera(tas)
  • bij je SD-kaarthouder

Je kan de AirTag het beste plaatsen met een sleutelhanger of houder met staalkabel.

 

Andere toepassingen

Een AirTag is niet heel goedkoop, dus het is ook fijn als je deze buiten je reizen kan gebruiken. Enkele mogelijkheden zijn:

 

Een AirTag kopen

👉 Koop hier 1 AirTag via Bol.com

👉 Koop hier een voordeelverpakking met 4 AirTags via Bol.com

Lees verder onder de advertentie

AirTag alternatieven

Je hebt geen iPhone of vindt een AirTag te duur? Dan heb je onderstaande alternatieven. Houd er rekening mee dat ze de locatie iets minder precies doorgeven.