Curaçao

Curaçao is één van de (voormalige) Nederlandse Antillen, een prachtig paradijsje in de Caraïben. Een plek met fel gekleurde huisjes, adembenemende witte stranden met turquoise water en een mooie onderwaterwereld. Een eiland waar veel gedanst wordt, waar je heerlijk kan eten, kan genieten van de beste cocktails en de island vibes. Bon Bini!

 

Must-do’s in Curaçao

– Klein Curaçao bezoeken

– Chillen op Grote Knip & Kleine Knip

– Dansen op Mambo Beach

– Rondslenteren in Willemstad

Willemstad

Willemstad is de enige grote stad in Curaçao en telt zo’n 100.000 inwoners. De stad zit vol met gekleurde huisjes, op de straten wordt er gedanst en je vindt er talloze gezellige restaurantjes en street food kraampjes. 

Het Amsterdam van de Caraïben

Wist je dat Willemstad ook wel het Amsterdam van het Westelijke halfrond wordt genoemd? Dit komt door de vele Nederlandse architectuur die je in de stad terugvindt. Naast Hollandse, vind je hier ook Spaanse en Portugese architectuur.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een mooi, onbewoond eilandje. Je vindt hier niet meer dan een verlaten vuurtoren, een gestrande boot en een groter, verroest schip. En hele mooie stranden.

Snorkelen met zeeschildpadden, wandelen, zonnen en barbecueën. Meer hoef je niet te doen op dit onbewoonde eilandje.

Een klein & onbewoond paradijsje.

De Grote knip

De Grote Knip is één van de mooiste stranden in Curaçao. Er hangt hier een heerlijk Caribisch sfeertje en het strand is vooral populair onder de lokale bevolking. Het strand bestaat uit zand, turquoise water en je kan er zelfs schildpadden spotten als je geluk hebt. Je vindt hier geen beach clubs. Net voor de Grote Knip, ligt het kleinere strand Kleine Knip.

De Grote en de Kleine Knip worden vaak in één excursie gecombineerd. Je kan hier natuurlijk ook zelf naartoe rijden, het strand is gratis te betreden. 

Accommodatie Tip

Lion’s Dive Beach Resort

Lion’s Dive Beach Resort is een goed hotel met een mooi privé strand. Je kunt hier heerlijk zwemmen, op het strand liggen, genieten van een massage, cocktails of een goed diner.

Naast het resort is er een duikclub en verderop vind je Mambo Beach voor als je tot in de vroege uurtjes wilt dansen.

Er is een gratis shuttle die je in 5 minuten naar het kleurrijke Willemstad brengt.

Een echte aanrader voor wie op zoek is naar luxe strandvakantie.

Liever een all-inclusive vakantie?

Op zoek naar een vakantie waar je echt in de watten wordt gelegd en onbeperkt kan genieten van hapjes en drankjes? Curaçao staat bekend om zijn uitstekende all-inclusive resorts, waar je kunt genieten van ultieme ontspanning en luxe.

Benieuwd welke resorts de moeite waard zijn?
Onze collega-blogger Xenia heeft speciaal voor jou de allerbeste all-inclusive hotels op Curaçao geselecteerd!

>>> Ontdek hier de 8 beste all-inclusive hotels op Curaçao! <<<

Leuke activiteiten op Curaçao