Singapore

Wanneer je in Singapore rondwandelt, waan je je in de toekomst. Deze moderne stadstaat met ontelbare wolkenkrabbers bied je technologische hoogstandjes en een mix van verschillende Aziatische culturen.

Must-do’s in Singapore

– Gardens by The Bay bezoeken

– Overnachten in het Marina Bay Sands hotel

– In een foodcourt eten

– Sentosa eiland bezoeken

– China Town & Little India

– Shoppen

 

Singapore, een stadstaat met 5,6 miljoen inwoners, heeft het allemaal. Ongerepte jungle, eilandjes en een gigantisch moderne stad met ontelbare wolkenkrabbers. 

Wat Singapore nog unieker maakt, is hoe veilig het hier is. Ik grapte wel eens dat ik mijn iPhone midden in een winkelstraat kon leggen, en deze na een uur weer terug zou kunnen vinden op exact dezelfde plek. Criminaliteit is zo zwaar bestraft dat het er gewoon bijna niet bestaat. De verbodsborden zijn dan ook grappig om te zien. Zo is het streng verboden om Durian fruit de metro in te nemen, omdat het stinkt.

Het iconische Marina Bay Sands van maar liefst 195 meter hoog, straalt toekomst en rijkdom uit. Singapore is het walhalla voor shoppers en wie van (hoogtechnologische) entertainment houdt, zit hier goed. Ook aan cultuur is geen gebrek, in Chinatown en Little India wandel je van tempel naar tempel.  

In Singapore kan je je dagen, weken of jaren vermaken.

 

Slapen & zwemmen: Marina Bay Sands

Slaap in het hotel met de hoogste infinity pool ter wereld! Alleen als gast in het hotel mag je op dit fenomenale dak zwemmen. Wij deden het en vertellen je er alles over.

Als je van wolkenkrabbers houdt, zou een nachtje in dit hotel op je bucketlist moeten staan!

Ontdek de geuren en kleuren van Little India & Little China…

Sentosa Island

Sentosa eiland brengt paradijs en entertainment samen. Je kan je hier onmogelijk vervelen. Eet in één van de vele foodcourts, drink cocktails op het tropische (kunstmatige) strand onder een palmboom en als dat nog niet genoeg is…

Je hebt er een kabelbaan, een pretpark, twee golfbanen, het grootste aquarium ter wereld, Madame Tussauds en verschillende musea. En je kan er ook goed feesten.

Welkom in Singapore!

Gardens by the Bay

De Singaporese overheid wil transformeren van “tuinstad” naar “stad in een tuin” en dat nemen ze heel serieus. In Gardens by The Bay ontdek je hoe technologie met flora en fauna samengaat.

De ‘supertrees’ die je ziet zijn tot wel 50 meter hoog, je kan ze via de loopbrug van dichtbij bewonderen. Elke avond verandert het park in een lichtspektakel. Een toffe show die zowel vanaf de grond als vanuit het Marina Bay Sands gebouw de moeite waard is.

Onder de ‘domes’ – de grootste kassen ter wereld, vind je een gigantische collectie aan exotische planten. En er is nog zoveel meer te zien. Als je hier naartoe gaat, trek er dan tenminste een volledige dag voor uit.  

Must-do’s in Singapore.

Verder lezen over Singapore?

Singapore hoeft geen eindbestemming te zijn.

We combineerden onze reis naar Singapore met Bali en de Gili-eilanden. 

De vlucht van Singapore naar Denpasar (DPS) in Bali duurt 2 uur en 45 minuten.