Bienvenidos a Panama!

Een grote diversiteit aan wildleven, bergen, jungle, watervallen, bounty eilanden, wolkenkrabbers… Dit land heeft het allemaal!

 

Je ultieme reisgids naar Panama.

Ontdek alles wat je moet weten over dit prachtige land.

-

Wat is de Panamese munteenheid?

In Panama worden Amerikaanse dollars én Panamese Balboa munten gebruikt. Concreet betekent dat als je 1 dollar terugkrijgt, dit zowel een briefje van 1 dollar kan zijn of 1 Balboa muntstuk. De dollar en Balboa zijn dus evenveel waard.

Hoe groot is Panama?

Panama is ongeveer 2,5 keer zo groot als België. Panama heeft een oppervlakte van 75.517 km² en telt 4,4 miljoen inwoners.

 

Hoeveel bedraagt het tijdsverschil?

Het tijdsverschil tussen België en Panama is 7 uur tijdens onze zomertijd. In onze wintertijd schelen België en Panama 6 uur van elkaar. In Panama is het altijd vroeger dan in België.

Wat is de beste reistijd?

Panama heeft twee seizoenen. Vanaf half januari tot half april heb je het droge seizoen. Het regenseizoen start eind april en eindigt in januari.

Onze winter is dus de beste reistijd in Panama. Al wil regenseizoen echt niet zeggen dat het de hele tijd regent. 

 

Is Panama gevaarlijk?

Nee, Panama is een van de veiligste landen in Centraal-Amerika. Wij hebben ons geen enkele seconde onveilig gevoeld!

Welke talen worden er gesproken?

In Panama spreken ze Spaans. Op één van de eilanden op Bocas del Toro, Bastimentos, wordt ook Creools gesproken. 

De Panama reisroute

Het beste van Panama ontdekken? We tonen je de ideale route met een mooie afwisseling van strand, bergen, jungle en wildleven.

We vertellen je alles over deze reis, het vervoer en hoeveel dagen we adviseren er te blijven. Je vindt er 3 planningen terug: voor 2, 3 en 4 weken, en enkele tips voor wie langer de tijd heeft.

San Blas

Hou jij van bounty eilanden? Dan mag je San Blas niet overslaan! Deze archipel met maar liefst 365 eilandjes liggen in de autonome Guna Yala regio, bestuurd door de inheemse Guna stam.

Overnachten op deze plek is heel bijzonder!

Bekijk onze Panama aftermovie!

10 leuke uitstapjes vanuit Panama city

Panama City is de ideale uitvalsbasis voor menig (dag)excursies. Of je nu op zoek bent naar wildleven, bergen, jungle, watervallen of strand.

Benieuwd welke plekken je allemaal kan bezoeken?

Panama City tip

Uber in Panama City

Geen zin in openbaar vervoer, maar wel snel en goedkoop door Panama Stad reizen? Gebruik Uber! 

Met Uber reis je in een paar minuten door en rond de stad voor slechts een paar dollar. En zelfs als je een gewone taxi wilt nemen, kan Uber een goede onderhandelingsprijs geven.

Maak je nog geen gebruik van Uber? Gebruik de code ‘xw5zccgw1dnx’ of klik op de button om €50 korting te ontvangen op je eerste 5 ritjes (wereldwijd).

Accommodatie tip

Bocas del Toro

Bocas del Toro zit vol met leuke accommodaties! Verblijf in de jungle in een hobbithuisje of een idyllische bungalow op het water.

We hebben de leukste accommodaties voor je uitgelicht!

De meest gestelde vragen over Panama.

-

Welke vaccinaties heb ik nodig als ik naar Panama ga?

Op het moment van schrijven worden de vaccinaties Gele Koorts en Hepatitis A aanbevolen als je naar Panama reist. De grens met Gele Koorts lijkt net boven Panama City te zijn, bij Gamboa. Als je mogelijks een excursie naar Gamboa wilt doen (echte aanrader!), is het dus verstandig om ingeënt te zijn.

Daarnaast is het aangeraden om in orde te zijn met je Tetanus, Polio en Mazelen vaccinatie.

Let op: ga je eerst naar een land waar gele koorts aanwezig is? Dan is een gelekoortsvaccinatie verplicht.

Ga voor actueel reisadvies naar de website Wanda of laat je adviseren door je arts.

Is er malaria in Panama?

Er is een laag risico op Malaria. Mugwerende producten worden aanbevolen.

In Panama-stad, de zone rond het Panamakanaal en de eilanden Coiba, Cebaco en Pareleilanden is er geen malariarisico.

Ga voor actueel reisadvies naar de website Wanda of laat je adviseren door je arts.

Kan ik Panama met Costa Rica combineren?

Ja, heel veel mensen combineren Panama met Costa Rica. Vanaf Bocas del Toro (Panama) reis je eenvoudig naar Puerto Viejo de Talamanca (Costa Rica), of andersom. Veel mensen gaan 2 weken naar Panama en 2 weken naar Costa Rica.

Dat was ook ons oorspronkelijke plan en dan beseften we dat er eigenlijk zoveel te zien is per land, dat we het niet wilden combineren 😉

Hoe reis ik van Panama naar Colombia?

Je kan niet door het Darien woud gaan omdat dit te gevaarlijk is, maar je kan wel per boot van Panama naar Colombia, of andersom. Bij deze bootreis vaar je langs de prachtige San Blas eilanden. Als je van bounty eilanden houdt, dan is het echt aan te raden om een ’tour’ die kiezen die je van Panama City naar Colombia brengt en bezoekjes aan San Blas zijn inbegrepen. San Blas Adventures maakt deze tocht bijvoorbeeld.

Voor op je Panama bucketlist

Powered by GetYourGuide