Thailand

We zijn volop aan deze pagina aan het werken. Kijk gerust eens rond, maar kom zeker later terug voor updates!

Bekijk onze travel video: van Kanchanaburi tot Koh Phangan, Van witte stranden tot wolkenkrabbers.

#1 Kanchanaburi

Prachtige tempels, rijstvelden, bergen en watervallen. Kanchnaburi ligt in Centraal-Thailand en biedt een mooie combinatie van natuur en cultuur. Maar wie van geschiedenis houdt, zit hier ook goed.

Ontdek de geschiedenis van de Birma-spoorlijn en reis met ons mee naar de krankzinnig mooie natuur.

Fanta als offer in Thailand

Wist-je-datje

Roze Fanta als offer

Als je door Thailand reist begint er iets op te vallen: naast water, staat er ook heel veel rode (aardbeien) Fanta bij Boeddha-beelden en miniatuurtempels. Heel nieuwsgierig vroeg ik aan een Thai wat de betekenis hiervan is. 

Vroeger werden er dieren geofferd, maar dit werd eind 19e eeuw door de koning verboden. Mensen maakten dan zelf rode drankjes, tot de rode Fanta op de Thaise markt kwam. Want een flesje Fanta is veel makkelijker.

Naast de offers voor Boeddha zie je veel open drankjes met rietjes erin, die naar de hemel gericht zijn. Die laatste zijn voor de geesten, die van vers bloed houden, maar ook dol zouden zijn op zoete drankjes. Zo houd je ze goed gezind.

Wist je dat de afzetmarkt van rode Fanta in Thailand groter is dan in de USA?

#3 Khao Sok

Bezoek het oudste regenwoud ter wereld en dompel jezelf helemaal onder in de natuur. 

Slaap jij in de jungle of op het stuwmeer?

Overnachten in het oudste regenwoud ter wereld

Slapen op het prachtige Cheow Lan meer in het Khao Sok National Park is een echt bucketlist item voor je reis naar Thailand.

We vertellen je alles over deze ‘2 days 1 night tour’ in de vorm van een reisdagboek. 

Thaise massage op het strand

Tip: Thaise massages

Thaise massages zijn de beste. Toch als je wilt dat je spieren eens goed onder handen worden genomen. Het is dan ook heel normaal als je een paar voeten op je benen of rug voelt staan. Maar geen schrik, de meeste Thaise dames zijn niet zo zwaar 😉

Deze traditionele, Thaise massages worden op bijna elke hoek van de straat aangeboden. Of op het strand. Er is meestal geen groot prijsverschil, maar de kwaliteit kan nog wel eens verschillen. Het is niet zo dat duurder beter is als goedkoop, is toch zeker onze ervaring. Op zo goed als alle plaatsen waar we kwamen, kostte deze traditionele massage 300 baht per uur. Sommige salons vragen tot 100 baht meer.

Wij vonden de massages op het strand de allerbeste. Het geluid van de zee is ontzettend rustgevend en als je op kijkt, zie je helder blauw water.

Is de Thaise massage iets te heftig voor jou? Kies dan voor een oliemassage, deze gaat er veel rustiger aan toe en kost zo’n 400 baht.

10 Must-do’s in Bangkok

Met zo’n miljoenenstad als Bangkok lijkt het onbegonnen werk om te kiezen uit alle activiteiten. Hoe krijg je die drie a vier dagen Bangkok ingevuld met highlights zonder de hele dag te reizen? 

We hebben onze 10 tips voor je uitgeschreven zodat je met minimale reistijden de mooiste hotspots kan bezoeken.

The Beach door Alex Garland

Thailand Boektip

The Beach door Alex Garland

Het boek van Alex Garland begint op Khao San Road in Bangkok waarna ze op zoek gaan naar een geheim strand. Dat strand ligt in de Golf van Thailand, in de eilandengroep Angtong National Park. Het boek zou geïnspireerd zijn op het strand Haad Tien in Koh Phangan, waar in die tijd een besloten hippiecultuur was.

Het boek is trouwens ook lang geleden verfilmd met de (toen nog) jonge Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. De opnames van de film zijn doorgegaan op Maya Beach op Phi Phi eiland (i.p.v. Angtong) en in Phuket (i.p.v. Koh Phangan).

Op welk Thais strand je je ook bevindt, dit is een heerlijk boek om te lezen tijdens je vakantie. Leuk om in het originele Engels te lezen, maar er is ook een Nederlandse versie. Het boek is beschikbaar als paperback, luisterboek en e-book.

Thailand in 3 weken

Een reis naar Thailand plannen gaat vooral om keuzes maken. Zoveel mooie opties, maar vaak ook zo ver van elkaar af. We wilden een combinatie van strand, natuur en cultuur en kozen na heel veel wikken en wegen vijf bestemmingen voor onze drie weken Thailand. 

We vertellen je alles over de route, hoe je overal kan komen en hoeveel dagen we adviseren er te blijven. Heb je extra dagen? Ook dan zouden wij wel weten waar ze te besteden!

Voor op je Thailand bucketlist.

Ontdek meer van het prachtige Thailand.

Centraal en Zuid Thailand

Bangkok

Coming soon!

Kanchanaburi

Ontdek Kanchanaburi met zijn prachtige watervallen, rijstvelden, tempels en meer.

Krabi

Coming soon!

Khao Sok

Het oudste regenwoud ter wereld en een prachtig meer waar je zelfs kan overnachten!

Koh Phangan

Coming soon!

Meer lezen over Thailand?