Gent

Gent is een bourgondische, gezellige stad. In het historisch stadscentrum vind je overal gebouwen met een verhaal. Er wordt veel georganiseerd in de stad zoals het Lichtfestival, de Kerstmarkt en de Gentse Feesten. Wij werden verliefd op deze stad en wonen er sinds een paar jaar met veel plezier!

 

Belfort

Tussen 1313 en 1380 werd het 95 meter lange Belfort gebouwd met als finishing touch de legendarische ‘Draak van Gent’ die bovenop de toren staat.

Het belfort werd het symbool voor de autonomie en de onafhankelijkheid van de stad.

In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitsers het als commandopost. Ze maakten een ondergronds gangenstelsel vanuit het Sint-Baafsplein.

Nu is het Belfort één van de drie belangrijkste torens in de Gentse skyline. Je kan de spits van de toren zelf bezoeken.

Bezoek het Belfort van Gent

Vanaf de bovenste verdieping in het Belfort kan je genieten van mooie, panoramische uitzichten over de stad. Je kijkt uit over de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. 

Op de klim naar boven vind je op iedere verdieping een klein museum. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zij kunnen de klok laten luiden op hun lievelingsliedje en een vermist drakenei zoeken.

Ga je op citytrip naar Gent? Dan is dit een absolute must-do. Het Belfort van Gent is iedere dag tussen 10:00 en 18:00 te bezoeken. In de winter kan je vanuit de spits dus de zonsondergang zien.

Gentse Feesten

Iedereen heeft wel eens van de Gentse Feesten gehoord. En je moet er een keer zijn geweest. Elk jaar in juli wordt de stad tot één groot feest omgebouwd.

Limbo dansen op Mardi Grass, theaters kijken, tot in de vroege uurtjes dansen op de Vlasmarkt… Er is voor ieder wat wils.

Tip: boek ruim van tevoren je hotelkamer, want ze zijn zo uitverkocht!

Gent Tip

Accommodatie

1898 The Post is één van de beste hotels in Gent. Het luxe hotel is gelegen in het iconische oude postgebouw op de Korenmarkt. Heb je je altijd al als een prinsesje willen voelen? Boek dan de romantische kamer in de toren. Of ga voor de kamer met balkon, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Korenmarkt.

Zowel in de hotelkamers als in het gebouw zelf vind je overal mooie details terug die verwijzen naar de geschiedenis.

Lekkere cocktails drinken kan je in de cocktailbar van het hotel:
The Cobbler. Als hotelgast kan je ook gebruik maken van de honesty bar.

Lichtfestival

Het Lichtfestival is een driejaarlijks terugkerend evenement in Gent. De volledige binnenstad wordt omgetoverd tot een waar lichtspektakel.

Iedere editie is anders en bevat veel nieuwe lichtinstallaties. Het Lichtfestival in Gent is inmiddels de grootste van heel België en is gratis te bezoeken.

De volgende editie is in 2024.

Bekijk de laatste editie van het lichtfestival in Gent.

Gent Tip

Maak een boottocht over de Leie

Gent is mooi, maar nog mooier als je het vanuit de Leie bekijkt! Met een boottocht vaar je door het prachtige Middeleeuwse centrum en krijg je uitleg over de verschillende gebouwen.

De Bourgoyen-Ossemeersen

Wil je even aan de stad ontsnappen en een fijne wandeling maken in de natuur? Dan ben je ook in Gent op de juiste plaats! In het stedelijke natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen kan je diverse wandelingen maken en genieten van één van de meest vogelrijke gebieden in Vlaanderen.

Gent: video

Met onze nieuwe DJI Osmo Pocket camera zijn we naar het centrum van Gent gegaan en hebben onze eerste testshots gemaakt. Klik op de play button om een korte compilatie van Gent te zien!

Gent Tip

Neuzekes

Je mag Gent niet verlaten zonder de bekende ‘Cuberdons’ ofwel ‘Neuzekes’ geproefd te hebben. Ooit uitgevonden door een Gentse apotheker, nu het meest bekende snoepgoed van Gent. Hard aan de buitenkant en lekker smeuïg van binnen.

Andere leuke activiteiten in Gent.