Singapore: vliegtickets & openbaar vervoer

Ga je op vakantie naar Singapore en ben je benieuwd hoe je het beste van A naar B kan gaan? Wij vertellen je meer over reizen met het openbaar vervoer binnen Singapore! 

Vanaf de luchthaven

 Na een vlucht van zo’n 12 uur kom je aan in het warme Singapore. Als je op een redelijke tijd landt (dus niet ‘s nachts) hoef je geen taxi te nemen. Log even in op de wifi van de luchthaven en check via Google Maps hoe je met het OV bij je hotel kan komen. Singapore beschikt namelijk over een fantastisch openbaar vervoer netwerk! Vanuit de luchthaven kun je de metro – de MRT – nemen en makkelijk overstappen naar andere lijnen. Toch liever een taxi? Er staan er genoeg!

Als je op de Shangi Airport de metro wil nemen kan je direct een EZ-linkkaart kopen. Dit is de kaart die in het openbaar vervoer wordt gebruikt en werkt ongeveer hetzelfde als een (Belgische) Mobib- of (Nederlandse) OV-chipkaart. De kaart zelf kost SDG5 en dit krijg je weer terug als je de kaart aan het einde van je reis terugbrengt.

 

Het openbaar vervoer

 Waar je ook heen wilt, het is mogelijk met het openbaar vervoer. Het is ook nog eens heel goedkoop. De MRT, de afkorting voor Mass Rapid Transport, is de metro in Singapore. Deze metro is altijd op tijd, rijdt heel frequent en is ook nog eens volledig geautomatiseerd (zonder bestuurder dus). Iedereen wacht netjes met instappen totdat de mensen zijn uitgestapt; een droom als je de metro in Brussel gewend bent!

Als je geen EZ-linkkaart op de luchthaven hebt gekocht, kun je deze in de meeste MRT-stations kopen en in de 7-Elevens.

 

MRT tip 1: Durian fruit meenemen naar je hotel? Kies dan voor een taxi want deze fruitsoort mag je niet meenemen in het openbaar vervoer! Waarom dit verboden is in de metro zul je begrijpen wanneer je de vrucht ruikt op één van de vele markten.

MRT tip 2: in de app Google Maps kan je kaarten offline downloaden. Doe dit zeker voor Singapore, je kan dan altijd snel de juiste metro (MRT) vinden zonder dat het je data kost!

Taxi of Uber

Wij hebben één keer ‘s nachts een taxi genomen. De metro rijdt maar tot middernacht dus daarna moet je opzoek naar een alternatief. De prijs die je voor een taxi moet betalen kun je vinden op de officiële website van de Singaporese taxi’s.

Je kan natuurlijk ook gewoon een Uber nemen (via deze link krijg je €5 korting!)

Meer info