Singapore: vliegtickets & openbaar vervoer

Ga je op vakantie naar Singapore en ben je benieuwd hoe je het beste van A naar B kan gaan? Wij vertellen je meer over reizen met het openbaar vervoer binnen Singapore! 

Vanaf de luchthaven

 Na een vlucht van zo’n 12 uur kom je aan in het warme Singapore. Als je op een redelijke tijd landt (dus niet ‘s nachts) hoef je geen taxi te nemen. Log even in op de wifi van de luchthaven en check via Google Maps hoe je met het OV bij je hotel kan komen. Singapore beschikt namelijk over een fantastisch openbaar vervoer netwerk! Vanuit de luchthaven kun je de metro – de MRT – nemen en makkelijk overstappen naar andere lijnen. Toch liever een taxi? Er staan er genoeg!

Als je op de Shangi Airport de metro wil nemen kan je direct een EZ-linkkaart kopen. Dit is de kaart die in het openbaar vervoer wordt gebruikt en werkt ongeveer hetzelfde als een (Belgische) Mobib- of (Nederlandse) OV-chipkaart. De kaart zelf kost SDG5 en dit krijg je weer terug als je de kaart aan het einde van je reis terugbrengt.

 

Het openbaar vervoer

 Waar je ook heen wilt, het is mogelijk met het openbaar vervoer. Het is ook nog eens heel goedkoop. De MRT, de afkorting voor Mass Rapid Transport, is de metro in Singapore. Deze metro is altijd op tijd, rijdt heel frequent en is ook nog eens volledig geautomatiseerd (zonder bestuurder dus). Iedereen wacht netjes met instappen totdat de mensen zijn uitgestapt; een droom als je de metro in Brussel gewend bent!

Als je geen EZ-linkkaart op de luchthaven hebt gekocht, kun je deze in de meeste MRT-stations kopen en in de 7-Elevens.

 

MRT tip 1: Durian fruit meenemen naar je hotel? Kies dan voor een taxi want deze fruitsoort mag je niet meenemen in het openbaar vervoer! Waarom dit verboden is in de metro zul je begrijpen wanneer je de vrucht ruikt op één van de vele markten.

MRT tip 2: in de app Google Maps kan je kaarten offline downloaden. Doe dit zeker voor Singapore, je kan dan altijd snel de juiste metro (MRT) vinden zonder dat het je data kost!

Taxi of Uber

Wij hebben één keer ‘s nachts een taxi genomen. De metro rijdt maar tot middernacht dus daarna moet je opzoek naar een alternatief. De prijs die je voor een taxi moet betalen kun je vinden op de officiële website van de Singaporese taxi’s.

Je kan natuurlijk ook gewoon een Uber nemen (via deze link krijg je €5 korting!)

Meer info 

👉 Klik hier om een reactie achter te laten!
- er zijn momenteel 2 reacties
L

2 Reacties

 1. Metrocazar

  Dit is een erg goed artikel over het openbaar vervoer in Singapore.
  Ikzelf gebruikt meestal de MRT (metro). Deze is erg schoon en erg veilig.
  Misschien is ons navigatie-systeem voor de metro van Singapore ook wel handig voor degenen die deze stad (voor het eerst) bezoeken.
  https://www.metrocazar.com/singapore/

  Antwoord
 2. Kimberly

  Bedankt voor de toevoeging, ik heb de link in het artikel gezet; handige website!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant.

Lees meer blogs over: Azië - Singapore
Geschreven door Kimberly
en gepubliceerd op 29/04/2018.
Gek op wolkenkrabbers, bounty-eilanden en de mooiste zonsondergangen. Reis virtueel met me mee naar de mooiste bestemmingen!

Volg onze reizen op social media!

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -tips.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit maandelijks een mail boordevol reisplezier. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.