Yucatán: de beste ho(s)tels voor je rondreis

Hotels boeken is een soort sport voor mij. Zodra ik weet wat onze bestemming is, ben ik uuuuren bezig met de beste accommodaties vs. budget uit te zoeken. Zelden valt een hotel dan ook tegen, omdat we van tevoren alle voor- en nadelen weten. Om jou wat tijd te besparen geven we je hier alle accommodaties die we aanraden voor een rondreis in Yucatan, Mexico.

Het kan zijn dat de prijzen anders zijn op het moment dat je boekt. De prijzen die hier vermeld staan, is de prijs die wij hebben betaald.  Dit kan natuurlijk verschillen met de periode dat jij gaat 🙂

Aankomst of vertrek in Cancun

Na een lange vliegreis is het fijn om even bij te komen in Cancun. Of om voor je vertrek nog de laatste souvenirs in te slaan. Cancun is niet de mooiste stad die er is (vinden wij), maar zo lang je weg blijft van de all-inclusive hotels aan de kust, is het er prima vertoeven. Het stikt er van de gezellige bars en op straat kan je de beste taco’s proberen.

Wij reisden met de lokale bus door Yucatan en daarom was het erg belangrijk dat onze accommodaties vlak bij het ADO-busstation liggen. Vanuit de luchthaven gaat er een rechtstreekse ADO-bus naar Cancun.

Update: we hebben alle accommodaties gecheckt na corona en hebben alles wat inmiddels gesloten is doorstreept. Hopelijk gaan ze binnenkort terug open!

Chiibal Hostel | 43 euro per nacht | Tweepersoonskamer

Chiibal Hostel is een recent geopend hostel en biedt mooie tweepersoonskamers aan, maar ook dorms. Het ligt vlak aan het ADO busstation, heeft een gezellige bar en een heerlijk zwembad. De eigenaren zijn heel vriendelijk en je komt er snel in contact met andere reizigers. Wat ons betreft een echte aanrader om één of meerdere nachten te verblijven. In de buurt heb je een grote supermarkt en genoeg gezellige restaurantjes om te eten en te drinken.

Pluspunt: het bed. Eén van de beste bedden die we hebben gehad in een hostel.

Je kan het Chiibal Hostel in Cancun boeken via Booking.com.

Studios Downtown Cancun | 40 euro per nacht

Waar we spijt van hebben? Dat we hier maar één nacht verbleven! Wij boekten deze accommodatie voor de laatste nacht voor onze terugreis. Je komt hier niet zo snel in contact met andere reizigers als in een hostel, maar de mogelijkheid is er wel door het fantastische rooftop platform. Daar kan je heerlijk vertoeven met een aantal hangmatten, ligstoelen of in het mini bad. De kamer is mooi ingericht – ook hier weer een hangmat – en voorzien van alle gemakken met een keukentje en een heerlijk bed. Vlakbij het ADO-busstation, Walmart en diverse andere bussen richting het strand.

Je kan Studios Downtown Cancun via Booking.com boeken.

Overnachten in het paradijsje Isla Holbox

La Chaya Holbox  | 49 euro per nacht

Tip: je kan er fietsen huren om het eilandje te verkennen!

Boek La Chaya Holbox nu via Booking.com.

Hotel Arena | 86 euro per nacht

Normaal schrijven we niet over hotels die we niet hebben geboekt, maar deze is het vermelden waard. Helaas was deze al volgeboekt toen wij onze reis planden, dit is dan ook één van de beste hotels op het eiland. Het hotel heeft een heerlijke rooftopbar met bubbelbad, waar je gelukkig ook als niet-hotelgast gebruik van kan maken.

Bekijk meer info over Hotel Arena via Booking.com.

Overnachten aan het Chichen Itza Maya complex

 Ik moet eerlijk zeggen dat een aantal hotelgasten ons toch een beetje vreemd aankeken toen wij met onze backpacks in 40°c aan gelopen kwamen, een kilometer verder afgezet door een lokaal busje. Direct werden onze backpacks aangenomen en kregen we een welkomstdrankje. Eenmaal dat je in dit resort bent, heb je eigenlijk geen behoefte meer om weg te gaan. Je zit namelijk midden in de jungle. Er is een fijn zwembad – met bediening natuurlijk – en een prachtige, eindeloze tuin met de mooiste exotische planten.

Het enige dat ons tegenviel was de bar. Er was geen gezellige sfeer, maar dat was snel opgelost door het bier mee te nemen en een plekje te zoeken in de tuin/jungle, starend naar de ontelbare sterren.

Hacienda Chichen Resort is dan niet goedkoop, maar wel de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen, te genieten van de natuur, Chichen Itza te bezoeken en verschillende cenotes zoals Cenote Ik Kil. Boeken kan je via Booking.com. Wil je nog eerder Chichen Itza in kunnen? Dan kan je terecht bij het hotel ernaast: Mayaland. Wees daar op tijd bij, want deze is snel volgeboekt (wat bij ons het geval was).

De perfecte plek in Playa Del Carmen

Singular Joy Vacation Rentals | 48 euro per nacht

Overnachten in Bacalar – de Malediven van Mexico

Hotel Casa Lima Bacalar | 36 euro per nacht

Als je in Bacalar op één van de beste locaties wilt zijn, ben je hier aan het juiste adres. Je bent namelijk binnen no-time in het centrum en aan het meer. Het hotel heeft een fijne binnenplaats, maar uiteindelijk zul je toch gewoon lekker aan het meer willen liggen en zo weinig mogelijk in je hotelkamer.

Bekijk Hotel Casa Lima Bacalar op Booking.com

Bekijk de foto’s van onze reis door Yucatan

Dit waren alle accommodaties die we aanraden. Hopelijk heb je er iets aan gehad! Ben je benieuwd naar onze foto’s? Bekijk ze hier!