Waarom je nu een citytrip naar Sevilla moet boeken

Reden #1: Sevilla is een van de warmste steden van Europa

Dit zuidelijke stukje Spanje is één van de warmste plekken in Europa. Dat betekent dat het voor de meeste mensen iets te warm zal zijn in de zomermaanden juli en augustus. Máár dat betekent ook dat het hier de rest van het jaar goed vertoeven is! De temperaturen zakken overdag zelden onder 18 °C.

Zelf gingen we in november en genoten we nog van een heerlijke 25 °C in de schaduw. In België was het nog maar 6 °C en non-stop regen.

Waarschijnlijk ben je nu al overtuigd om dat ticket te boeken, maar lees toch nog even door!

Lees verder onder de advertentie

Reden #2: Je hebt op elke hoek van de straat lekkere tapas

Onze weegschaal was er zeker niet blij mee, maar wat hebben we van het eten genoten. Op letterlijk elke hoek van de straat zit een tapasbar waar je gezellig kan borrelen met wat versnaperingen.

In Sevilla is het ook hartstikke normaal om bij de eerste tapas van de dag, meestal vanaf 13:30, een glaasje wijn of bier te drinken. Ook doordeweeks. Het is soms echt zoeken naar een leeg tafeltje.

Als dat niet als vakantie aan voelt! Ik kan best wennen aan deze ‘gewoontes’. En ondanks dat we Spanje al vaak bezochten, voelde deze stad bourgondischer aan dan andere steden waar we zijn geweest.

Lees verder onder de advertentie

Reden #3: De architectuur is prachtig in de hele stad

In de meeste steden ga je van gebouw naar gebouw om de architectuur te bewonderen. Maar in Sevilla stikt het van de unieke architectuur, je hoeft er amper naar te zoeken.

Het is ook een plek waar Mudéjar- en gotische bouwstijlen heel duidelijk naar voren komen. De samensmelting van christelijke en islamitische invloeden zijn heel bijzonder om te zien en geeft de stad een wat Oosters sfeertje.

En dan heb je nog Setas de Sevilla, wat weer heel modern is. Ik kan een hoop mooie steden opnoemen, maar wat betreft architectuur is Sevilla wel echt de winnaar. 

Lees verder onder de advertentie

Vlucht Sevilla - Brussel met Transavia

Reden #4: Sevilla is slechts 2,5 uur vliegen

Sevilla is vanaf Brussel maar 2,5 uur vliegen, en als je een beetje flexibel bent qua datums, kan het ook nog eens spotgoedkoop zijn.

Via Transavia vlieg je al vanaf € 49 van Brussel Zaventem naar Sevilla.

Liever een andere luchthaven? Transavia vliegt ook vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven naar Sevilla. Via Ryanair vlieg je dan weer via Charleroi.

👉 Check hier de actuele Transavia prijzen

👉 Check hier de actuele Ryanair prijzen

 

 

Lees verder onder de advertentie

Reden #5: Sevilla is de stad van de flamenco

Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om naar flamenco te kijken. Maar Sevilla ademt deze dans uit en het is intrigerend om te naar te kijken.

Een spontaan optreden op straat, of een opvoering in een theater, het hoort allemaal bij de vibe van deze stad. Passie, liefde, verdriet en tal van andere emoties worden in Sevilla via dans en gezang ge-uit. Bijzonder om te zien!

👉 Wat leuke flamenco beelden zien? Bekijk onze reisvideo!

👉 Tip: Woon zeker een flamenco-optreden bij als je in Sevilla bent!

Lees verder onder de advertentie

Reden #6: In Sevilla kan je goed shoppen

Sevilla is een fijne winkelstad. En dat hoor je uit de mond van iemand die niet graag (fysiek) shopt. Maar hier heb ik me een dag goed geamuseerd en was mijn koffer een pak zwaarder op de terugweg.

De winkelstraten zijn fijn om door te struinen, en omdat je in Spanje zit, is het er vaak ook nog goedkoper!

 

Lees verder onder de advertentie

Reden #7: Sevilla is een vrolijke stad

Ik ken weinig steden die even vrolijk zijn als Sevilla. Als je nog niet blij bent geworden van de prachtige architectuur of een spontaan flamenco-optreden, toveren de talloze sinaasappelbomen wel een glimlach op je gezicht.

En de palmbomen geven het geheel ook nog eens een exotisch sfeertje.

Serieus, wat wil je nog meer?

👉 Lees onze top 20 activiteiten in Sevilla

Lees verder onder de advertentie

Reden #8: Het is de ideale uitvalsbasis voor een roadtrip

Alleen maar stad spreekt je niet aan? Snappen we. Gelukkig zijn er een hoop mooie plekjes in de buurt. Sevilla is de ideale plaats om een roadtrip te maken door het prachtige Andalusië.

Of je kan natuurlijk gewoon een dagje stad afwisselen met strand of bergen.

👉 Ontdek 5 leuke uitstapjes vanuit Sevilla

 

 

Voila! Ik denk dat ik je intussen wel heb weten te overtuigen om naar Sevilla te gaan. Boek vandaag nog je tickets naar Sevilla! Hoe sneller je boekt, hoe goedkoper is het is meestal.

Wil je meer lezen over deze prachtige Andalusische stad? Check onze Sevilla reisgids!