De 10 mooiste fotolocaties in Sevilla

Sevilla wordt vaak een openluchtmuseum genoemd, en na een week citytrippen kunnen we dat alleen maar beamen. De stad wordt gekenmerkt door de Mudejar bouwstijl, een stijl die enkel in Spanje voor komt en waar islamitische en christelijke invloeden samenkomen.

In deze blog geven we je de 10 mooiste fotolocaties mee waar je naar hartenlust kan fotograferen of filmen! Onderaan vind je ook een Google Maps kaartje en een video met alle locaties.

#1 Plaza de América

Op slechts 800 meter van het bekende Plaza de España vind je Plaza de América. Het opvallende gebouw in Mudejarstijl dat je hier ziet, is het Museum van Volkskunsten en -gebruiken.

Voor het museum ligt een vijver die ideaal is om de reflectie van het museum in te fotograferen. 

Lees verder onder de advertentie

#2 Real Alcazar

Het Koninklijk Paleis is misschien wel het mooiste gebouw van Sevilla. Het paleis zit vol islamistische en christelijke invloeden en is gebouwd uit maar liefst vier architecturale stijlen; Mudejar, Gotisch, Renaissance en Barokke.

Je kan hier uren ronddwalen door de vele kamers, gangetjes en tuinen. De symmetrisch opgestelde patio’s kunnen erg toffe foto’s opleveren.

Real Alcazar Tip
Als je de drukte wilt ontwijken, kom dan op een doordeweekse dag en zo vroeg mogelijk. Vermijd wel de maandagen want van oktober tot maart is de toegang tussen 16:00 en 17:00 gratis, wat een grote menigte aantrekt. Tussen april en september is dit tussen 18:00 en 19:00. Trek minimaal 3 uur uit voor je bezoek, maar langer als je veel wilt fotograferen.

Lees verder onder de advertentie

#3 Puente de San Telmo

De San Telmo brug verbindt de hippe wijk Triana met het historisch centrum. Je hebt hier een goed uitzicht op Torre del Oro. De inhammetjes op de brug geven je de ruimte om wat creatiever te zijn in de compositie.

Lees verder onder de advertentie

#4 Setas de Sevilla

Setas de Sevilla geeft een modern tintje aan de stad en is vooral een mooie fotolocatie tijdens en na zonsondergang. Zodra de zon onder is, begint de lichtshow ‘Aurora’.

Op het 70 meter hoge, houten bouwwerk geniet je van mooie, kleurrijke uitzichten.

Setas de Sevilla Tip
Koop op voorhand online tickets want zonsondergang is het drukste moment van de dag en plaatsen zijn beperkt.

Lees verder onder de advertentie

#5 Terraza Doña María

Op het dak van het Doña María hotel heb je een mooi uitzicht op de Kathedraal en de Giralda toren. Dit is een mooie fotolocatie met een uniek zicht op beide highlights van de stad. Je kan er ook nog eens de beste cocktails drinken, ideaal!

Kom op tijd voor een goed plekje tijdens zonsondergang. Reserveren is niet mogelijk. 

Lees verder onder de advertentie

#6 Plaza del Cabildo

In Sevilla kan je midden op een drukke straat een smal steegje in slaan, en op een prachtig, rustig binnenpleintje terechtkomen.

Plaza del Cabildo is zo’n plek en ik heb achteraf spijt dat ik niet langer de tijd heb genomen om hier mooie foto’s te maken.

Lees verder onder de advertentie

#7 Palacio de las Dueñas

Sevilla en paleizen, als je ervan houdt kan je je dagen vermaken met het bezoeken van deze luxe ‘huizen’.

Palacio de las Dueñas hoort thuis in het rijtje van de mooiste gebouwen in Sevilla. Het heeft verschillende tuinen en kamers die je kan bezoeken. De menig palmbomen die hier staan geven het geheel een tropisch gevoel. 

Lees verder onder de advertentie

#8 De top van de Giralda

Giralda is de belangrijkste toren in Sevilla en je kan deze bezoeken voor een mooi uitzicht over de stad. Op weg naar boven heb je verschillende inhammetjes waar je door kan fotograferen.

Boven op de toren heb je een 360° uitzicht over de stad, maar je moet hier wel door een soort gaas fotograferen, super onhandig!

Een bezoekje aan de Kathedraal is inbegrepen bij je ticket. Zoals we inmiddels zijn gewend in Sevilla, is ook hier de architectuur uniek. Kijk ook vooral naar het plafond, sommige stukken zijn echt prachtig!

Lees verder onder de advertentie

#9 Plaza de España

Plaza de España is het mooiste plein van Sevilla en is al het decor geweest in menig films. Ik zag er keihard naar uit om het plein te fotograferen, maar dan bleek het grootste deel afgesloten te zijn vanwege concerten die er een week lang zouden plaatsvinden. De menigte moest zich nu op een klein stukje vermaken. Pech voor ons!

Maar goed om te weten voor jou, dit gebeurt zelden, dus de kans dat je een pak minder volk op je foto hebt, is erg groot.

Kijk goed naar alle details op het plein, er zijn er honderden, zo niet, duizenden. Met een beetje geluk maak je ook een spontaan flamenco-optreden mee.

Lees verder onder de advertentie

#10 Flamenco

Misschien vond ik het iets leuker om flamenco te filmen dan te fotograferen, maar flamenco is verweven met deze stad en mag dus niet ontbreken in dit lijstje. Overal vind je flamenco theaters, van heel groot tot kleinschalig.

Maar ook op straat vind je spontane flamenco-optredens die gratis zijn. Je hebt grote kans op Plaza de España, Fuente de Híspalis de Puerta de Jerez en voor Setas de Sevilla. Best practice: geef altijd wat geld als je naar een optreden kijkt en al helemaal als je deze filmt of fotografeert!

Flamenco Theater Tip

Bij sommige theaters mag je niet filmen of fotograferen. Ik snap het idee erachter dat niet iedereen met zijn smartphone omhoog zit, maar als foto- of videograaf niet zo interessant. Check dus de reviews op voorhand of vraag bij de ingang of fotograferen en filmen is toegelaten.

Bekijk onze Sevilla reisvideo

Ondertussen filmen wij meer dan we fotograferen. Check dus zeker onze reisvideo waarin je meer beelden ziet van alle fotolocaties die ik hierboven heb opgenoemd!

Tip: zet je geluid aan zodat je het échte Sevilliaanse gevoel krijgt 😉

Google Maps kaartje met alle fotolocaties

Wil je dit kaartje op je smartphone hebben? Laat hieronder een reactie achter, dan geef ik je toegang. Je ziet de kaart dan gewoon in je Google Maps. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar als je een reactie achterlaat.