Ontdek Andalusië met 5 mooie daguitstappen vanuit Sevilla

Op zoek naar een leuke daguitstap vanuit Sevilla? Of wissel jij je citytrip ook graag af met wat dagen in de natuur? Ontdek het diverse Andalusië met deze 5 daguitstappen vanuit het mooie Sevilla.

Voor deze daguitstapjes is het ideaal als je een auto hebt, dan kan je elke plek uit dit lijstje op eigen houtje bezoeken. Onderaan deze reisblog geven we je ook nog wat tips voor het huren van een auto in Sevilla. Maar ook voor wie het niet ziet zitten om een auto te huren, zijn er genoeg opties die we bij elke locatie meegeven.

Daguitstap #1 Bezoek het strand van Matalascañas, het dorpje El Rocio en het Nationaal park Doñana

Andalusië heeft veel te bieden, maar we beginnen bij het strand!

Toen wij in november naar Matalascañas reden, bleken we (bijna) het volledige strand voor onszelf te hebben. Ook al was het 25 °C met een strakblauwe lucht. In het hoogseizoen kan het hier (volgens de foto’s) knap druk worden, maar buiten het seizoen lijkt het een spookplaatsje. Strand en rust, voor ons twee woorden die erg goed bij elkaar passen!

Matalascañas heeft een lange, mooie kustlijn dat grenst aan het Nationaal Park Doñana. Zodra je de (verlaten) boulevard achter je laat, wandel je al in het Nationaal Park. Voor je ligt een ongerept stuk strand waar je enkel wat vogels ziet zoeken naar verse vis.

Je kan verder langs de kust struinen, of de duinen in trekken voor een mooie wandeling, omgeven door zand en groen. De wandeling start bij ‘El Mirador de Pilar‘.

Ga je de duinen in? Ga niet te ver want dan wordt je opgevreten door de muggen. Je wandelt beter paralel aan de zee.  Download voor de zekerheid de app Maps.me om altijd je weg terug te vinden want het is een groot gebied. Google Maps geeft de paadjes niet aan.

Nationaal Park Doñana heeft veel meer te bieden dan duinen en strand, maar je mag er niet komen met je eigen auto. Wel kan je het natuurgebied bezoeken met een tour vanuit het nabijgelegen dorpje El Rocio. Iets waarvan wij spijt hebben dat we het niet hebben gedaan. Je kan Doñana op twee manieren bezoeken, met een 4×4 tour of ter paard.

El Rocio is trouwens ook echt een dorpje dat je moet bezoeken! Het dorpje voelt wat vreemd aan en het lijkt alsof je mee speelt in een Western film. Het is een bijzonder scenario en vanuit het centrum heb je ook nog eens zicht op wilde paarden en een meer met talloze watervogels.

Leuk weetje: dit slaperige, rustige western dorpje is het grootste bedevaartsoord van Spanje. Eén keer per jaar komen hier een miljoen mensen. Als wij er 20 hebben geteld, is het al veel. Een groot contrast dus.

Matalascañas/El Rocio is iets meer dan een uur rijden vanuit Sevilla. Heb je geen auto? Dan kan je ook een georganiseerde tour vanuit Sevilla boeken. Lees hier meer over El Rocio.

Lees verder onder de advertentie

Daguitstap #2 Ga naar de tweede mooiste stad van Andalusië: Malaga 

Sevilla en Malaga worden vaak in één adem genoemd als het gaat over de mooiste steden van Andalusië. Deze steden liggen niet ver uit elkaar en je kan ze dus prima combineren. Geen auto? In 2 uur ben je er met de trein.

Malaga is 2,5 uur rijden vanuit Sevilla. Als je er een gedeeltelijke roadtrip van wil maken kan je in Sevilla via Sunnycars een auto huren, en deze terugbrengen in Malaga. Vlieg vervolgens vanuit Malaga naar huis, of neem de trein terug naar Sevilla.

 

Lees verder onder de advertentie

Daguitstap #3 Geniet van de bergen in Sierra Norte de Sevilla

Onze ideale vakantie bestaat uit een combinatie van stad, strand en bergen. En dus wilden we tijdens onze week Sevilla ook een dagje de bergen in.

Sierra Norte is een Natuurpark dat onderdeel is van de bergketen Sierra Morena. En je raadt het wellicht al, Sierra Norte de Sevilla is het gedeelte dat boven Sevilla ligt.

Wij startten de dag met een wandeling langs de kleine watervalletjes ‘Cascadas del Huéznar’. Vervolgens reden we naar het nabijgelegen ‘natuurmonument’ Cerro del Hierro voor een tweede wandeling. Cerro del Hierro is een oud mijngebied en staat bekend om zijn rotsformaties.

Eerlijk is eerlijk, dit zijn niet de mooiste bergen die we hebben gezien in Spanje, maar het was heerlijk om even uit de drukte van de stad te ontsnappen en te genieten van de rust in de bergen. Toeristen vind je hier niet!

Op de route liggen er trouwens ook genoeg schattige, witte, slaperige dorpjes. Het is uiteraard altijd een goed idee om ergens te stoppen voor wat tapas 😉

Sierra Norte is een groot gebergte, je kan dus zo lang doorrijden als je wilt. Naar Cerro del Hierro is het ongeveer 1,5 uur rijden.

 

 

Lees verder onder de advertentie

Daguitstap #4 Maak de mooiste wandeling van Andalusië: Caminito del Rey

Caminito del Rey heb je vast al eens voorbij zien komen op Instagram. Ooit was dit het gevaarlijkste wandelpad van Europa, nu wordt het de mooiste wandeling van Andalusië genoemd. En dankzij de renovatie in 2015 is het er ook nog eens veilig.

Tijdens deze hike van zo’n 8 kilometer wandel je onder andere door de mooie en bekende klif ‘Defiladero de los Gitanes’. Het is verplicht om een helm te dragen, je krijgt deze bij je toegangsticket van € 10 per persoon.

Caminito del Rey ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Malaga, daarom is het goed te combineren met een roadtrip naar Malaga. Vanuit Sevilla is het 2 uur rijden.

Geen (huur)auto? Vanuit Sevilla gaat er ook een georganiseerde tour naar Caminito del Rey.

Lees verder onder de advertentie

Daguitstap #5 Bezoek (en shop op) het schiereiland Gibraltar

In het zuiden van Spanje verwacht je misschien geen stukje Brittannië, maar het is er toch. Gibraltar is een Brits overzees gebied van slechts 6,8 km². Als je even geen zin meer hebt in tapas, steek dan de grens over voor wat fish & chips! Het meest bekende hier is de Rots van Gibraltar waar je ook meteen de enige wilde apenpopulatie van Europa vindt.

Het schiereiland is daarnaast ook ideaal om te shoppen: elektronica, tabak en alcohol zijn belastingvrij en dus een stuk goedkoper.

Gibraltar is perfect voor een daguitstap en is 2,5 uur rijden vanuit Sevilla. Geen auto? Er gaan ook tours vanuit Sevilla.

Waar kan je in Sevilla een auto huren?

Wij huren altijd een auto via Sunnycars omdat we dan volledig verzekerd zijn. Sunnycars is eigenlijk een tussenpersoon en je huurt dus wel bij een lokale verhuurmaatschappij, maar dan met een complete all-inclusive verzekering. Indien de automaatschappij jou (onterecht) autoschade aanrekent, betaalt Sunnycars deze volledig terug. Sinds wij via hen auto’s huren, hebben we een pak minder stress, er komen nooit extra kosten bij kijken.

Via Sunnycars kan je kiezen waar je jouw huurauto wilt ophalen en terugbrengen. Aan het vliegveld van Sevilla bijvoorbeeld, maar het kan ook op het treinstation Avenida Kansas City en enkele andere locaties. Wij kozen voor Avenida Kansas City wat vanaf ons appartement makkelijk te bereiken was met de bus. Je kan de auto ook in een andere stad terug brengen als je wilt.

👉 Check hier de prijzen en beschikbaarheid van Sunnycars in Sevilla

Lees verder onder de advertentie

Autorijden in Sevilla: hier moet je op letten

We raden af om in het centrum van Sevilla te rijden. Het is hier véél handiger om het openbaar vervoer te gebruiken, tenzij je houdt van ultrasmalle straatjes, traag rijden en weinig parkeergelegenheid.

Maar als je net als ons meerdere dagen een auto huurt, moet je deze natuurlijk wel ergens parkeren aan het einde van de dag.

Gelukkig heb je verschillende (ondergrondse) parkeergarages in Sevilla, maar deze zijn wel schaars en niet altijd ideaal gelegen. Als je in het historisch centrum wilt parkeren is dit vaak gratis, maar soms enkel geldig tot 6 of 7 uur ’s ochtends. Let dus altijd goed op de verkeersborden voordat je parkeert. Meer weten over parkeren in Sevilla? Lees dit artikel voor een goed parkeeroverzicht in Sevilla (Engels).

Als je in de stad op zoek bent naar een parkeerplek, heb je kans dat er iemand naar je zwaait en je vervolgens naar een vrije parkeerplaats leidt. Dit zijn vaak dakloze personen die hiermee geld hopen te verdienen en het wordt uiteraard erg gewaardeerd als je de persoon in kwestie wat geld geeft.

Wij vonden het een fijne afwisseling om onze week Sevilla af te wisselen met 2 dagen in de natuur! Zo hebben we ineens ook een completer beeld gekregen van Andalusië. Heb je nog tips? Laat het ons weten in de reacties!

Wil je meer tips over Sevilla?

👉 Lees onze Sevilla reisgids

👉 Ontdek de 20 leukste activiteiten in Sevilla

👉 Sevilla’s mooiste fotolocaties

Lees verder onder de advertentie