De mooiste zonsondergang spots in La Maddalena

Op de eilandengroep La Maddalena vind je de mooiste stranden die nog mooier worden tijdens zonsondergang. Ben je op zoek naar de mooiste plekken? We lijsten ze voor je op!

Cala Dadini

Deze plek is één van de redenen dat wij zo van La Maddalena zijn gaan houden. Er zijn zoveel rustige plekjes te vinden waar je het hele strand voor jezelf hebt!

Voor deze mooie plek rijd je naar het eiland Caprera, dat met een brug verbonden is aan het hoofdeiland La Maddalena. Je parkeert je auto ergens op de weg ‘Str. Cala Garibaldi -Arbuticci’ en gaat vervolgens het wandelpad op. Het is aan te raden om de app ‘Maps.me‘ te downloaden zodat je alle wandelpaadjes duidelijk ziet. Op Maps.me zijn deze veel beter aangegeven dan op Google Maps.

Het wandelpad is goed te doen, maar het is soms wel wat zoeken en over rotsen klimmen. Maar dit wordt heel snel beloond met rustige baaitjes waar je kan genieten van de rust en het prachtige uitzicht.

Is er toch wat volk? Wandel dan gewoon door naar het volgende strandje. Cala Serena is bijvoorbeeld ook een prachtig strand. 

Neem je eigen drankje (en water!) mee om te genieten tijdens zonsondergang, want hier is in de verste verte geen horeca te vinden 😉 Zorg dat je telefoon opgeladen is zodat je deze kan gebruiken als zaklamp voor de terugweg.

📍 Locatie op Google Maps

Lees verder onder de advertentie

Localita Cala Carlotto

Op bijna het noordelijkste puntje van het hoofdeiland La Maddalena vind je Cala Carlotto. Je vindt hier oude, militaire overblijfselen, kleine strandjes, een kapelletje en mooie rotsformaties.

Op het domein vind je de bar ‘Carlotto Chiosco’. Dit is niet de meest gezellige bar, maar ligt wel bij het strand waar we deze foto hebben genomen. Ons advies: bestel een pintje, ga lekker op het strand zitten en geniet van de zonsondergang! 

📍 Locatie op Google Maps

Spiaggia di Punta Tegge

Spiaggi di Punta Tegge bestaat uit kleine strandjes en bijzondere rotsformaties. Stop niet direct aan het eerste strandje, maar wandel over de rotsen naar de verschillende uitzichtpunten.

Om hier te komen heb je geen auto nodig, deze populaire zonsondergangspot is makkelijk te wandelen vanuit het centrum van La Maddalena. En hoewel het populair is, is het niet per se heel druk. Het gebied is groot genoeg om je eigen rustige plekje te vinden. 

Geen zin om op de rotsen te zitten? Je kan ook genieten van de zonsondergang met een cocktail in je hand. Dit doe je bij de cocktailbar ‘Punta Tegge’, die je bij het beginpunt vindt. Nadat de zon onder is gegaan kan je goed eten bij het restaurant ‘Zi Anto’, wat ons betreft echt een aanrader.

📍 Locatie op Google Maps

Lees verder onder de advertentie

Capocchia d’ù Purpu (Testa di Polpo)

Capocchia d’ù Purpu ligt op het kleine eilandje Giardinelli dat ook met een brug is verbonden met het hoofdeiland La Maddalena. Het strand is vernoemd naar de rots die eruit ziet als een octopus hoofd. 

Dit is een mooie plaats om de zonsondergang te kijken, maar vooral in het laagseizoen. Het strand is prachtig en het water is er kraakhelder. Dat maakt het tot een populaire en drukke plaats in het hoogseizoen. 

Deze plek mocht dus niet ontbreken in het lijstje, maar wij zijn gaan lopen van de drukte en geven daarom de voorkeur aan de voorgaande zonsondergang spots. De rest van het eiland Giardinelli was bij ons trouwens wél heel rustig. Dus sla dit eilandje zeker niet over tijdens je bezoek aan La Maddalena!

📍 Locatie op Google Maps

Accommodatie tip La Maddalena

Deze foto namen we vanaf ons appartement in La Maddalena. Gelegen in het centrum, maar net buiten de uitgaansgelegenheden. Zo hadden we ’s avonds geen last van lawaai. Ook zijn er veel parkeermogelijkheden in de buurt.

Dit appartement was echt perfect. Het heeft niet alleen twee fijne balkonnetjes, maar ook twee slaapkamers, een ruime woonkamer en keuken. Je mag ook de strandparasol lenen, ideaal!

Roadtrip Sardinië

Hoewel La Maddalena één van onze hoogtepunten was, hebben we van iedere bestemming in Sardinië genoten. Tijdens onze roadtrip van twee weken zagen we de mooiste Europese stranden, prachtige Sardijnse steden en dorpen en immense bergen. 

Wil je meer lezen over onze roadtrip door Sardinië? Dat doe je hier!