Jacuzzi’s en noorderlicht: Ontdek 5 Aurora hotels in Noord-Noorwegen

Moest je het nog niet weten, nu is hét moment om je reis naar het noorden te plannen. We bevinden ons namelijk in een ‘zonnemaximum’. Dat betekent: vaker en intensiever Noorderlicht. Dit maximum kan pieken in 2024 of 2025, maar het kan ook eerder (nu?) zijn. Daarna is het weer 11 jaar (!) wachten op dit maximum. Wil je dus je kansen om het Noorderlicht te zien écht maximaliseren, ga dan zo snel mogelijk naar het noorden!

Je kan het Noorderlicht zien in IJsland, Noorwegen, Finland en Zweden. Wij kozen voor het noorden van Noorwegen en delen graag enkele prachtige plekjes met je. Accommodaties waar je tegelijkertijd het Noorderlicht kan aanschouwen én kan genieten van een heerlijke jacuzzi, hottub of sauna!

Buvik Sea Lodge

Buvik Sea Lodge gaat bij ons de geschiedenis in als een van de mooiste locaties ever. Hier kom je ook helemaal tot rust.

Het appartement ligt op een klein uurtje rijden van de stad Tromsø. Vanaf je eigen balkonnetje kijk je uit op de zee en de bergen. In je eigen keukentje kan je zelf een avondmaal bereiden, of je gaat uit eten in een van de restaurants op een paar minuten rijden.

Als het niet bewolkt is, zie je het Noorderlicht hier gewoon vanuit je woonkamer. En als je dan toevallig al slaapt, kan je gebruik maken van de Aurora wake-up service. 

De rest van de dag geniet je van een wandeling op het mooie eiland, of natuurlijk in de sauna of jacuzzi.

North Experience Basecamp

Altijd al het Noorderlicht willen zien in een glazen hut, in een idyllische omgeving? Het kan in de North Experience Basecamp in Melen!

In de gezamenlijke lavvu (tent) geniet je van een Sami ervaring en van de heerlijke maaltijden die deze accommodatie aanbiedt. 

In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken, skiën en natuurlijk uren vertoeven in de jacuzzi of sauna van de accommodatie.

Lees verder onder de advertentie

Aurora Borealis Observatory

Het Aurora Borealis Observatory ligt op het eiland Senja. Je kan kiezen uit twee verschillende appartementen. Beide hebben ze grote ramen waardoor je gewoon vanaf je bed naar het Noorderlicht kan kijken. 

Verder is er een hottub en heb je veel ski-mogelijkheden in de buurt. De accommodatie verhuurt zelf ook skimateriaal. 

Lees verder onder de advertentie

Tromsø Lodge & Camping

Spreekt het jou niet aan om ergens in the middle of nowhere te zitten? Begrijpen we. Tromsø Lodge & Camping is dan een goede optie. Het complex ligt net buiten het centrum van de stad, je hebt dus ook geen (huur)auto nodig.

Tromsø Lodge & Camping biedt verschillende bungalows aan en is erg betaalbaar (voor Noorse normen). En uiteraard kan je er ontspannen in de sauna.

Ook al zit je vlak bij de stad, zal je dat niet snel merken. Je zit hier gewoon in een mooi stuk natuur en omgeven door bergen.

Robukta Lodge

Ook Robukta Lodge ligt in de stad Tromsø. De villa ligt naast het stadsstrand Telegrafbukta. Dit is een erg mooie omgeving en ook al zit je nog in de stad, is het er lekker rustig.

De kamers worden momenteel niet meer apart verhuurd, wat jammer is. Maar moest je van plan zijn om met een grote groep naar Tromsø op reis te gaan, dan is dit wel een interessante optie. In de villa met hottub en sauna kan je namelijk met maar liefst 22 personen overnachten.

Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

Een pin is goud waard – bedankt!

Auora hotels met jacuzzi in het noorden van Noorwegen