5x Bijzonder overnachten in Ubud voor elk budget

Ben je op zoek naar leuke accommodatie in Ubud? Wij sommen een enkele bijzondere hotels voor je op in elke prijsklasse. De prijzen zijn geüpdatet in 2023. Hotels kunnen uiteraard duurder zijn in het hoogseizoen en last-minute.

Sila Urip Guest House * | vanaf € 5 per nacht

Dit was één van de minder luxe verblijven, maar wat ons betreft wel de beste voor een local experience! Als je hier verblijft leer je Bali écht kennen.

We hebben het hier zo naar ons zin gehad dat we een week later besloten nog eens terug te komen voor twee dagen. De hosts zijn zulke lieve mensen!

Ze nemen je echt op in hun familie en willen je met alle liefde hun cultuur tonen. Zo namen ze ons bijvoorbeeld mee naar een besloten volle maan ceremonie, we mochten zelfs traditionele kleding van hen lenen! Iedere ochtend krijg je een heerlijk Balinees ontbijt en kan je genieten van de heerlijke rust en de natuur.

Je waant je echt in de jungle, ook al zit je eigenlijk in de stad. Dit is echt een magische plek en ik zou er zo weer naar terug gaan!

Bakung Ubud Resort and Villa *** | vanaf € 25 per nacht

Als je op zoek bent naar iets meer luxe, maar toch een klein budget hebt, dan is deze accommodatie zeker de moeite waard.

Wij kozen voor twee nachten in dit hotel op het moment dat we toe waren aan relaxen aan het zwembad. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en je komt hier helemaal tot rust.

Wil je toch de stad in, stap dan in het gratis shuttelbusje. Je kan op verschillende momenten heen en terug rijden. Het hotel heeft een fijn zwembad en je kunt er heerlijk eten.

Tirta Arum **** | vanaf € 29 per nacht

Infinity pools zijn niet alleen leuk in een stad vol wolkenkrabbers, maar ook als je uitkijkt op de jungle! Bij Tirta Arum in Ubud heb je zo’n infinity pool!

En ja, ook hier kan je gaan voor een drijvend ontbijt, een typisch Bali-dingetje, maar wij zijn fan!

Liever je eigen infinity pool? Ook dat kan, het kost wat meer, maar dan heb je ook wat 😉

Weda Cita Resort and Spa by Mahaputra ***** | vanaf € 76 per nacht

Op zoek naar échte luxe, in een 5 sterren hotel? Check even dit hotel want het is echt een pareltje!

Het resort heeft een restaurant en je kan er bijzonder romantisch dineren. Op huwelijksreis of iets anders te vieren? Ze hebben hier alles om het op een unieke en speciale manier te vieren.

Hadden we verteld dat je er ook een drijvend ontbijt kan krijgen? Ja, bij ons staat dit hotel op onze volgende Bali-bucketlist!

Wana Bucu Villas by Pramana Villas ***** | vanaf € 149 per nacht

Als je wilt pronken op Instagram, is dit je hotel! Maar ook als je het niet voor Instagram doet, maar het gewoon leuk vindt om tussen de bloemen te zwemmen.

Want het drijvend ontbijt heb je misschien op de meeste luxe plekken, een zwembad vol bloemen is nog iets heel anders. Of een bad, de keuze is aan jou.

Elke villa heeft – uiteraard – zijn eigen zwembad.

Ken jij nog leuke guesthouses of hotels in Bali? Laat het ons weten in de reacties!