Reisvideo Thailand – gefilmd met de iPhone 13 Pro

In februari gingen we drie weken naar het prachtige Thailand. We zagen de mooiste stranden, tempels, mensen, het lekkerste eten en de hoogste wolkenkrabbers. We filmden zoveel mogelijk om bewegende herinneringen over te houden aan deze reis.

Tegenwoordig maken we vaak reisvideo’s met een combinatie van onze Sony-systeemcamera en onze smartphone. Maar dit keer werd het een reisvideo die volledig gefilmd is met de iPhone 13 Pro. 

Niet geïnteresseerd in het hele verhaal? Klik hier om direct naar de video te gaan.

Waarom we onze Sony niet gebruikten voor deze reisvideo

Onze reis naar Thailand zou een video- en fotografiereis worden. Met nadruk op fotografie, want sinds we vooral reisvideo’s maken, is de creatieve fotografie een beetje weggevallen. Ik wilde bijvoorbeeld terug aan de slag met lange sluitertijdfotografie. Mijn backpack zat al aardig vol toen ik besloot om dit keer wel mijn grote statief mee te nemen. Ik nam deze eigenlijk al jaren niet meer mee. Ik ruilde kleding in voor het statief en hup, we zijn vertrokken. Uiteraard met ND 1000 filter voor op mijn Sony A7III.

Op dag 3 van de reis gaan we naar de Erawan watervallen. Nog half slaperig – ik wilde voor de massa daar zijn – sprint ik alle zeven verdiepingen van de waterval op. Op elke ‘verdieping’ neem ik snel wat lange sluitertijd foto’s om het silky water effect te creëren. Op de terugweg zou ik wel wat creatiever worden, het was nu een kwestie van een foto trekken voordat het vol zit met mensen in oranje zwemvesten. Op de bovenste verdieping zijn we kapot, wat een trappen en wat een hitte. We chillen wat in en aan de waterval. Voor sommige stukjes moesten we over stenen in het water heen, wat totaal geen probleem was.

Eén van de laatste foto’s die ik zou nemen met mijn Sony systeemcamera.

Lees verder onder de advertentie

Toen we terug wilden gaan zaten twee meisjes te chillen op de stenen in het water. Ik moest om hen heen, wat niet zo ideaal was, maar wel mogelijk. Ondanks dat ik mijn waterschoenen aan had, gleed ik uit en viel half in het water. Mijn cameratas bleek onder water gedompeld te zijn en mijn mooie Sony lag dus te zwemmen in de tas. Direct alles open maken en in rijst leggen, ik had nog even hoop dat het goed zou komen. De watervlekken waren de volgende dag al in de zoeker zichtbaar en vier weken later zouden we te horen krijgen dat de camera voor weg te gooien is. R.I.P.

Onze fotografie- en videoreis zou er nu dus anders uitzien. Eigenlijk had ik het al wat opgegeven. We gaan gewoon van deze reis genieten met onze eigen ogen. Mijn droom was letterlijk even in het water gevallen.

 

Filmen met enkel de iPhone 13 Pro

Natuurlijk bleef ik wel alles filmen met mijn iPhone. We hadden gelukkig de DJI Osmo Mobile 6 bij ons, een smartphone stabiliser / gimbal die ik nog niet superveel had gebruikt, enkel kort in Tenerife.

Pas tegen het einde van de vakantie gebruikte ik de stabiliser echt regelmatig, in het begin had ik wat moeite om mijn iPhone snel te stabiliseren, waardoor ik er niet altijd zin in had. Maar practice makes perfect. Het kostte me aan het einde van de vakantie maar een paar seconden.

De momenten dat ik de DJI OM6 gebruikte, zijn het mooie, stabiele shots geworden. Zo’n smartphone gimbal maakt dat je net iets creatiever kan zijn in beweging, het kost iets moeite, maar het is het waard. Op alle andere momenten filmde ik gewoon uit de hand.

Wil je meer weten over de instellingen die ik gebruik om met mijn iPhone te filmen? Check dan dit artikel waar ik je van a tot z meeneem in de wondere wereld van een reisvideo maken met je smartphone.

Lees verder onder de advertentie

Bekijk onze Thailand reisvideo

Hier is ’tie dan. De Thailand reisvideo die volledig gefilmd is met de iPhone 13 Pro. Ondanks dat filmen met een iPhone een stuk minder serieus voelt dan met een grote camera, vind ik de video best geslaagd. Of ik de volgende keer mijn grote camera thuis zou laten? Daar ben ik nog niet zo zeker van, maar ik ben wel erg onder de indruk van de kwaliteit van deze smartphone.

In deze reisvideo zie je beelden van Kanchanaburi, Krabi (Ao Thalane & Railay), Khao Sok (Cheow Lan Lake), Koh Phangan, Angthong National Marine Park en Bangkok.

Op YouTube kan je de reisvideo in 4K zetten De beste versie van deze video zien? Zet ‘m (handmatig) op 4K en zet je geluid aan! Veel plezier!

 

Lees verder onder de advertentie

Meer zien van Thailand?

Abonneer je op ons YouTube kanaal want we publiceren binnenkort nog meer video’s van onze reis naar Thailand!

Op deze website verzamelen we ook al onze tips van elke bestemming die we in Thailand bezochten. Klik hier om verder te lezen over het prachtige Thailand.