Londen: 8 must-do (rooftop) bars en activiteiten

door | 0 Reacties

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in Londen? Wij geven je 8 tips voor je citytrip naar deze bruisende metropool! Geen zin om te lezen of wil je sfeerbeelden van deze locaties zien? Onderaan de blog vind je de video met beelden van deze tips!

8. One New Change

Dit winkelcentrum geeft je een prachtig uitzicht over de St.Paul’s Cathedral. Pak de glazen lift naar de bovenste verdieping en geniet van het uitzicht!

Je hebt een groot viewing platform, maar ook een bar waar je iets kan drinken. De toegang tot het platform is gratis.

📍 1 New Change, London EC4M 9AF

ICE bar London

7. ICEBAR London

Een bezoekje aan ICEBAR London is een unieke ervaring en grote aanrader! Reserveer van tevoren een tijdslot via de website zodat je zeker bent van een plekje. Als je eerder bent dan de afgesproken tijd, neem dan even plaats in de warmtebar, waar het – zoals de naam het al zegt – lekker warm is.

Als het tijd is krijg je een dikke bontjas met handschoenen en ga je met een klein groepje met de lift naar beneden. Bestel je cocktail in een glas van ijs en bewonder de prachtige ijssculpturen! Het is er constant -5°, maar koud zal je het niet hebben met de jas ? Leuke foto’s gegarandeerd!

📍31-33 Heddon St, Mayfair, London W1B 4BN

6. SkyGarden

Persoonlijk vind ik het gebouw ‘Walkie Talkie’ – ofwel 20 Fenchurch – onzettend lelijk, maar feit is dat je er een prachtig uitzicht hebt! Ze hebben van deze locatie een mooi, indoor stadsparkje gemaakt. SkyGarden staat dan ook bekend als de hoogste, publieke tuin van Londen.

De inkom is gratis, maar je moet wel van tevoren een plekje reserveren via de website. Kom niet voordat het je tijd is, want je wordt weer weggestuurd. Wij hadden een statief en gimbal mee, deze mochten we bij ons houden, maar niet gebruiken.

📍20 Fenchurch St, London EC3M 8AF

5. The view from the Shard

Misschien wat prijzig, maar wij vonden het zijn prijs meer dan waard! Als je de top van de Shard wil bezoeken, koop je het best op voorhand tickets. De rijen aan de kassa zijn gigantisch, terwijl je met een online ticket zo kan doorlopen. Wij kwamen er rond zonsondergang en het uitzicht is dan echt adembenemend. Houd je jas aan, want de top van de Shard is deels open 😉 Dorst gekregen? Drink een glaasje champagne in de hoge champagnebar. Statieven zijn verboden, dus laat ze in het hotel! Je moet ook door glas fotograferen, een filter of – hoe wij het deden – rubberen zonnekap kan dus helpen. Wil je geen entree betalen maar wel de Shard bezoeken? Je hebt er diverse restaurants waar je hoog kan dineren. Maar als je uitgebreid wil fotograferen, ga je beter naar The view from the Shard. 📍 32 London Bridge St, London SE1 9SG
Tropicana Beach Club London

4. Tropicana Beach Club

Niet mijn eerste keuze qua muziek, maar wel een leuke ervaring! Deze beach club is ontzettend mooi gedecoreerd en je vergeet even dat het koud kan zijn in Londen. Als je wil kennismaken met het uitgaansleven in Londen, is het zeker een must-visit.

📍 New London Theatre, Parker St, London WC2B 5PW

Harrods London

3. Shop till you drop

In Londen kan je blijven shoppen. De winkelstraten en warenhuizen lijken oneindig. Sla een paar koopjes aan de haak of slenter tussen de veel te dure kleding en high-tech in Harrods (zie foto).

Ga je tijdens de kerstperiode? Dan zijn de straten al een ware attractie. Er lijkt hier een competitie te zijn wie de straat het mooiste kan verlichten!

📍 Oxford street, Regent street, Carbaby street, Covent Garden, Old bond street, Harrods, Selfridges, …

CellarDoor London

2. CellarDoor

Dit is een gezellige Speakeasy/burlesque/cabaret/cocktail bar die je bijna zou voorbij lopen omdat het niet opvalt. Dit was ooit een openbaar toilet en is omgetoverd naar een sfeervolle bar. Gezelligheid en optredens gegarandeerd, terwijl je geniet van een heerlijke cocktail, of gewoon een pint.

📍 Wellington St, London WC2E 7DN

1. London Eye

Als je de Londen Eye wil bezoeken koop je ook hier je ticket(s) het best op voorhand.  De rij is anders gigantisch. Maar zelfs met online tickets moet je nog in een lange rij staan voordat je kan instappen. Wil je dat niet? Dan kan je het duurste ticket nemen voor VIP toegang.

Eenmaal in het reuzenrad krijg je een geweldige 360° ervaring over Centraal Londen. Deze is natuurlijk extra mooi tijdens zonsondergang. Wandel rond in de wagonnetjes en maak wat mooie foto’s!

Statieven worden in beslag genomen voordat je instapt, je krijgt een bonnetje en als je die na de rit inlevert, krijg je je statief uiteraard gewoon weer terug.

📍Lambeth, London SE1 7PB

Je kan eenvoudig tickets bestellen via onderstaande widget. Zo voorkom je dat de tickets zijn uitverkocht als je wilt gaan. Als je de datum wilt wijzigen kan je dit gratis doen tot 24 uur van tevoren. Ook kan je tot een dag van tevoren gratis annuleren.

Bekijk beelden van alle locaties die we hierboven noemen in deze video:

Meer lezen?

Lees meer blogs over: Europa - Excursie - Londen

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -advies.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit één e-mail per kwartaal, boordevol reisplezier. Wij houden namelijk, net zoals jij, ook niet van gestalkt worden. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wat denk jij ervan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kimberly, auteur op Kiladera
Deze blog is geschreven door Kimberly op 14/10/2019.