Londen: 8 must-do (rooftop) bars en activiteiten

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in Londen? Wij geven je 8 tips voor je citytrip naar deze bruisende metropool! Geen zin om te lezen of wil je sfeerbeelden van deze locaties zien? Onderaan de blog vind je de video met beelden van deze tips!

1. London Eye

Het is misschien een erg toeristische activiteit, maar wel eentje die het écht waard is. In dit reuzenrad ga je 135 meter omhoog en krijg je een spectaculair uitzicht over Londen. Het uitzicht is NOG mooier tijdens zonsondergang.

Als je de Londen Eye wil bezoeken koop je het beste je ticket(s) op voorhand. De rij om tickets ter plaatse te kopen is namelijk echt gigantisch. Met een online ticket hoef je nog maar in één rij te staan. Wil je dat niet? Dan kan je het duurste ticket nemen en mag je direct instappen.

Eenmaal in het reuzenrad krijg je een geweldige 360° ervaring over Centraal Londen. Je hoeft niet te blijven zitten, je mag rondwandelen in de capsule en naar hartenlust foto’s maken! 

Tip voor de reisfotograaf: statieven worden in beslag genomen voordat je instapt. Je krijgt dan een bonnetje met nummer en als je die na de rit inlevert, krijg je je statief weer gewoon terug.

📍Lambeth, London SE1 7PB

CellarDoor London

2. CellarDoor

Cellardoor is een gezellige speakeasy/burlesque/cabaret/cocktail bar die je bijna zou voorbij lopen omdat het niet opvalt. Dit was ooit een openbaar toilet en is omgetoverd naar een sfeervolle bar.

Gezelligheid en optredens gegarandeerd, terwijl je geniet van een heerlijke cocktail, of gewoon een pint.

📍 Wellington St, London WC2E 7DN

Lees verder onder de advertentie

Harrods London

3. Shop till you drop

In Londen kan je blijven shoppen. De winkelstraten en warenhuizen lijken oneindig. Sla een paar koopjes aan de haak of slenter tussen de veel te dure kleding en high-tech in Harrods (zie foto).

Ga je tijdens de kerstperiode? Dan zijn de straten al een ware attractie. Er lijkt hier een competitie te zijn wie de straat het mooiste kan verlichten! Lees hier meer over Londen tijdens Kerstmis.

📍 Oxford street, Regent street, Carbaby street, Covent Garden, Old bond street, Harrods, Selfridges, …

4. The view from the Shard

The Shard is met zijn 309 meter het hoogste gebouw van Londen. En zelfs van het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. Genoeg redenen dus voor een bezoekje aan deze bijzondere wolkenkrabber!

Als je het viewing platform wilt bezoeken, koop je het best op voorhand tickets. De rijen aan de kassa zijn ook hier gigantisch. Met een online ticket kan je zo doorlopen.

Wij kozen een slot net voor zonsondergang en het uitzicht is dan echt adembenemend. Houd wel je jas aan, want de top van de Shard is deels open 😉 Dorst gekregen? Drink een glaasje champagne in de hoge champagnebar.

Tip voor de reisfotograaf: Statieven zijn verboden, dus laat ze in het hotel! Je moet ook door glas fotograferen, een filter of – hoe wij het deden – rubberen zonnekap kan dus helpen.

Wil je geen entree betalen, maar wel The Shard bezoeken? Je hebt er diverse restaurants waar je hoog kan dineren. Maar als je uitgebreid wil fotograferen, ga je beter naar The view from the Shard.

📍 32 London Bridge St, London SE1 9SG

Lees verder onder de advertentie

5. SkyGarden

Persoonlijk vind ik het gebouw ‘Walkie Talkie’ – ofwel 20 Fenchurch – onzettend lelijk, maar van binnen heb je er een prachtig uitzicht! Ze hebben van deze locatie een mooi, indoor stadspark gemaakt.

SkyGarden staat dan ook bekend als de hoogste, publieke tuin van Londen.

De entree is gratis, maar je moet wel van tevoren een plekje reserveren via de website. Kom niet voordat het je tijd is, want je wordt weer weggestuurd.

Tip voor de reisfotograaf: wij hadden een statief en gimbal mee, deze mochten we bij ons houden, maar niet gebruiken.

📍20 Fenchurch St, London EC3M 8AF

ICE bar London

6. ICEBAR London

Een bezoekje aan ICEBAR London is een unieke ervaring en grote aanrader! Reserveer van tevoren een tijdslot via de website zodat je zeker bent van een plekje.

Als je eerder bent dan de afgesproken tijd, neem dan even plaats in de warmtebar, waar het – zoals de naam het al zegt – lekker warm is.

Als het tijd is krijg je een dikke bontjas met handschoenen en ga je met een klein groepje met de lift naar beneden. Bestel je cocktail in een glas van ijs en bewonder de prachtige ijssculpturen! Het is er constant -5°, maar koud zal je het niet hebben met de jas. Leuke foto’s gegarandeerd!

📍31-33 Heddon St, Mayfair, London W1B 4BN

Lees verder onder de advertentie

7. One New Change

Het winkelcentrum One New Change geeft je een mooi uitzicht over de St.Paul’s Cathedral.

Pak de glazen lift naar de bovenste verdieping en geniet van het uitzicht!

Je hebt er een groot, gratsis viewing platform, maar ook een bar waar je iets kan drinken. De toegang tot het platform is gratis.

📍 1 New Change, London EC4M 9AF

Tropicana Beach Club London

8. Tropicana Beach Club

Niet mijn eerste keuze qua muziek, maar wel een leuke ervaring!

Deze beach club is ontzettend mooi gedecoreerd en je vergeet even dat het koud kan zijn in Londen. Zodra je binnenkomt, begeef je je in tropische sferen.

Als je wil kennismaken met het uitgaansleven in Londen, is het zeker een must-visit.

📍 New London Theatre, Parker St, London WC2B 5PW

Lees verder onder de advertentie

Bekijk beelden van alle locaties die we hierboven noemen in deze video: