10x de mooiste fotoplekken in New York City

Het was altijd mijn droom om naar deze immense stad te gaan, en toen ik er eenmaal was, was ik direct verliefd. There is no city like New York City! Wat is die stad mooi. Met meer dan 40 fotospots op mijn lijst gingen we 7 dagen naar New York. Omdat niet iedereen de tijd heeft om ze allemaal te bezoeken, hebben wij een lijst gemaakt met de top 10 mooiste fotoplekken. Bezoek ze en fotografeer erop los. Maar vergeet ook niet om je heen te kijken. Bijna iedere straat in NYC is fotogeniek. Voor iedere locatie op deze lijst geven we je ook wat fotografietips. Op veel plaatsen in NYC is bijvoorbeeld een statief verboden!

Een map met alle fotolocaties vind je onderaan deze blog! Je kan de rest van onze foto’s terugvinden op onze New York pagina.

Nikon D5300 & Tokina 11-20 | 30 sec. | f/20 | ISO 320

1. Brooklyn Bridge Pier 1, Brooklyn

Dit mooie plekje in Brooklyn Bridge Park bied je een geweldig uitzicht over de skyline van Lower Manhattan. Bij Old Pier 1 vind je een klein stukje met palen in het water. Deze geven een bijzonder effect met veel diepte in je foto.

Fotografietip: Vergeet je statief niet en zorg voor versteviging, er kan veel wind zijn. Een groothoeklens heb je nodig om de skyline erop te krijgen, maar een kitlens kan ook volstaan.

Fotografietip 2: Neem zeker iets te drinken mee want wie weet word jij ook verliefd op de stilte en het adembenemende uitzicht en blijf je er uren zitten 😉 Er zijn uiteraard wel café’s in de buurt en een aantal chique restaurants.

2. Pebble Beach, Brooklyn

Volg het water vanuit Brooklyn Bridge Park naar Pebble beach waar je zowel de Brooklyn Bridge als de Manhattan Bridge ziet. Geweldig mooi tijdens zonsondergang en blue hour.

Fotografietip: Een statief is erg handig en ook hier kan het flink waaien dus zorg ervoor dat deze goed vast staat.

Nikon D5300 & Nikon 50mm f/1.8
5 sec. | f/10 | ISO 100
 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
8 sec. | f/11 | ISO 800  

Lees verder onder de advertentie

3. Washington Street, Brooklyn

Dit is misschien wel één van de populairste Instagramspots in New York. Het straatje in Dumbo, Brooklyn, is heel fotogeniek. Op deze plaats krijg je New York uniek op de foto: hoge, industriële stadswoningen, de Manhattan bridge en de Empire State Building. En dat weet iedereen, dus je zal zeker niet de enige zijn die er de perfecte foto wil maken.

Wij zijn er gepasseerd en hebben vlug een foto gemaakt. Ga je naar Pebble Beach? Loop dan zeker even dit straatje in!

4. Rockfellercenter (Top of the Rock)

Hoe cliché de foto’s ook zijn, dit is New York en je moet hier gewoon naar toe! Een kaartje naar de Top of the Rock in het Rockfellercenter is dan misschien niet goedkoop, maar het is elke dollar waard, geloof me. Het is iets duurder om tijdens zonsondergang te gaan, maar ook dat is het waard. Wij waren hier 30 minuten voor zonsondergang en het was echt over crowded, maar zo geweldig mooi, ik zou zo terug gaan!

Fotografietip: je mag hier officieel geen statief meenemen. Het is niet erg als het in je tas zit, maar de bewakers willen gewoon niet dat je het gebruikt. Dat is ook niet zo heel gek als je de drukte ziet. Een gorillapod mag wel en die zal je ook nodig hebben als het donker wordt.

Nooit meer saaie foto's?

Download onze gratis mobiele Lightroom preset waarmee je jouw reisfoto in enkele seconden omtovert tot een mooi, kleurrijk plaatje.

Vanaf nu hoef je nooit meer te zeggen 'mijn foto toont niet hoe mooi het er was'. Met onze preset zal die betoverende zonsondergang er net zo levendig uitzien als toen je hem met eigen ogen zag!

 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
1/100 sec. | f/9 | ISO 400
 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
1/200 sec. | f/10 | ISO 400

Koop je tickets voor the Top of The Rock

Zorg dat je op voorhand tickets koopt voor the Top of The Rock zodat je niet lang in de rij hoeft te staan.

 
Nikon D5300 & Nikon 18-105mm f/3.5-5.6
1/3 sec. | f/11 | ISO 400
 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
3 sec. | f/20 | ISO 400

5. Times Square

De meeste New Yorkers vermijden deze plaats, maar als toerist is Times Square geweldig! Het is er natuurlijk heel erg druk, maar zo fotogeniek!

Fotografietip: Pas op met lange sluitertijden: er is zoveel lichtreclame dat deze volledig wit kunnen uitvallen op je foto. Wij fotografeerden zonder ND filter, maar deze was erg welkom geweest!

Fotografietip 2: Heeft het geregend? Zoek dan zeker de mooie lichtreflecties op in de regenplassen en het wegdek!

Lees verder onder de advertentie

6. Grand Central Terminal

Op één van de trappen in het Grand Central Terminal heb je een mooie plek om de menigte in het station te fotograferen. Een lange sluitertijd foto maakt de foto nog net iets echter.

Achteraf gezien had ik voor mijn foto het liefst een nog langere sluitertijd gebruikt voor meer motion blur.

Fotografietip: je mag hier geen statief gebruiken. Zoek dus iets anders om je camera stabiel te houden, zoals een smartphone onder de lens.

 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
0,6 sec. | f/10 | ISO 100

Lees verder onder de advertentie

7. Tudor City Bridge

Vanaf de Tudor City Bridge heb je een mooi uitzicht over 42nd street met de Crysler building in de achtergrond. Je kan hier prachtige lange sluitertijd foto’s maken.

Fotografietip: Wij maakten deze foto’s rond 3u ’s nachts, maar er waren niet meer zoveel auto’s. We raden je dus aan om iets vroeger te gaan, zodat er meer verkeer is 😉

 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
10 sec. | f/14 | ISO 160
 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
13 sec. | f/18 | ISO 160

8. Roosevelt Island

Ontsnap even uit de drukte van Manhattan! Het Roosevelt Island is een klein eilandje met veel groen en met een adembenemend uitzicht op Manhattan.

Neem de kabelbaan ‘Roosevelt Island Tramway’ naar het eiland, deze is gratis als je een Unlimited MetroCard hebt. Op de terugweg kan je opnieuw de kabelbaan nemen, of gewoon de metro.

Lees verder onder de advertentie

9. New York City Subway

De New Yorkse metro is de mooiste die ik ooit gezien heb. Er hangt hier een heerlijk rauw, urban sfeertje die perfect matcht met de stad zelf.

Fotografietip: In de metrostations mag je geen statief gebruiken en hier zijn ze heel streng op. Zoek dus naar alternatieven. Zet je camera ergens in vast of zet je smartphone onder je lens.

Lees verder onder de advertentie

10. Flatiron Building

Dit is een uniek gebouw en zeker een foto waard! Ik vond het gebouw op zijn best uitkomen als achtergrond. In de buurt zijn er genoeg bloemen en andere attributen te vinden voor een creatieve foto.

 

 
Nikon D5300 & Tokina 11-20mm f/2
1/400 sec. | f/8 | ISO 200

Google Maps: fotospots

Dit waren ze dan, onze top 10 fotografiespots in NYC! Het was best moeilijk om zo’n korte lijst te maken omdat er zoveel fotogenieke locaties te vinden zijn in deze stad. Bekijk hier de rest van onze NYC foto’s en tips!

Wat is jouw lievelings-spot in NYC?

 

Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

Een pin is goud waard – bedankt!

NYC foto spots