10 leuke (dag)excursies vanuit Panama City

Panama City is een supertoffe stad, maar ook de ideale uitvalsbasis voor excursies. Of je nu op zoek bent naar ongerept regenwoud, prachtige watervallen, parelwitte stranden of wildleven… Rondom de stad vind je het allemaal!

In deze blog tonen we je 10 leuke uitstapjes die je kan maken vanuit Panama-Stad!

#1 Hike de pipeline trail in het Soberania National Park

Op zo’n 30-45 minuten rijden van Panama-Stad ($ 20 – $ 25 met een Uber) vind je het Soberania Nationaal Park. Een prachtig regenwoud en één van de beste plekken in Panama om wildleven te spotten.

Je vindt hier onder andere The Pipeline Trail, ook wel El Camino del Oleoducto genoemd. Het is een vrij vlakke wandeling en in totaal zo’n 17 kilometer lang, dus je wandelt zo lang als je zelf wilt! Het is aan te raden om deze hike ’s ochtends vroeg te doen, omdat je dan de grootste kans hebt op wildleven.

Ondanks dat wij er pas tegen de middag waren én maar een klein stukje deden, zagen we onder andere aapjes, een kaaiman, blauwe morpho vlinders, luiaard, witsnuitneusbeer en agoeti’s.

👉 De locatie van de pipeline trail 

Als je de mogelijkheid hebt, blijf dan zeker één of meerdere nachten hangen in deze regio. Wij verbleven in Gamboa Rainforest Reserve, een plek waar je echt volop geniet van het regenwoud met al haar wildleven.

Lees verder onder de advertentie

#2 Bezoek De San Blas eilanden

Wit zand, palmbomen en kraakhelder water. De San Blas eilanden bestaan uit meer dan 300 piepkleine bounty eilandjes in het autonome, inheemse Guna Yala gebied.

We raden het eigenlijk af om hier met een dagexcursie naartoe te gaan. Waarom? De rit ernaartoe duurt erg lang (3 à 4 uur) en de ultieme San Blas ervaring krijg je pas als je er overnacht. Ons advies: boek 2 of 3 nachten op een van de paradijselijke eilanden!

👉 Boek 2 nachten op Yani

👉 Boek 3 nachten op Yani

Liever maar één nacht? Je verblijft op hetzelfde eiland met deze tour.

Wij kunnen dit eiland, Yansailadub of Yanis genoemd, én deze overwater bungalow aanbevelen, het was een superbijzondere ervaring. San Blas lijkt misschien duur, maar geloof ons, het is elke dollar waard!

Good to know: de meeste mensen die klagen over San Blas waren niet goed geïnformeerd. Als jij houdt van pure luxe, boek dan GEEN excursie naar San Blas. Je gaat hier heen voor de unieke ervaring, luxe is er niet, het is eerder primitief.

Je leest hier mijn persoonlijke San Blas ervaring.

#3 Bezoek de pareleilanden

Lijkt San Blas jou iets te ver weg voor één dagje op en neer, of iets te primitief? Dan kunnen de Pareleilanden een optie zijn. Op slechts 2 uur van Panama City vind je deze paradijselijke eilandjes.

Je kan hier op eigen houtje heen, of boek een dagexcursie. Je kan er trouwens ook overnachten!  (in zoveel luxe als je wilt 😉 )

Lees verder onder de advertentie

#4 Spot aapjes vanaf het Gatun meer

In Lake Gatun kan je drie verschillende soorten aapjes spotten: de kapucijnaapjes, brulapen en tamarins. Met een beetje geluk zie je ze net als ons alle drie!

Tijdens de excursie vaar je met de boot een stukje door het Panama Kanaal, langs de grote schepen, naar het Gatun meer. Daar vaar je vervolgens langs verschillende eilandjes (‘monkey island’) waar de aapjes leven. Onderweg kom je heel waarschijnlijk ook nog andere dieren tegen.

Wat ik persoonlijk het leukste vond, is het feit dat er veel wildleven is op een plek waar de mens zoveel invloed heeft gehad. Ondanks de aanleg van het Panama kanaal blijven dieren hier leven. Van de gids begreep ik ook dat het kanaal echt beschermd is om de dierenpopulaties te behouden. Het is leuk om de verschillende aapjes van zo dichtbij te zien en door het meer en het kanaal te varen!

👉 Boek hier de Monkey Island excursie of via de widget hieronder.

 

Powered by GetYourGuide
 

Wij combineerden Monkey Island met een bezoek aan de inheemse Emberra stam. Deze excursie is iets duurder, maar een supertoffe 2-in-1 ervaring. Je boekt dezelfde excursie hier!

Lees verder onder de advertentie

#5 Neem de jungle kabelbaan

De aerial tram is een leuke ervaring in het regenwoud van Gamboa. In deze 600 meter lange kabelbaan ga je 130 meter de hoogte in. Het is tof om zo tussen de bomen in het regenwoud te ‘hangen’.

Bovenaan is er nog een observatietoren van 30 meter hoog waar je een uniek 360° uitzicht hebt over het regenwoud en het Panama kanaal.

Een leuk daguitstapje vanuit Panama City dat niet zoveel inspanning vraagt in deze klamme hitte!

👉 Boek hier de jungle kabelbaan (inclusief bezoek aan een luiaard opvangcentrum en vlindertuin)

👉 Deze tour is iets duurder, maar wel meer waar voor je geld. Hier doe je zowel de kabelbaan als het opvangcentrum, maar ook een boottocht op het Panama Kanaal en Gatun meer waar je veel kans hebt op het zien van aapjes en krokodillen. 3 excursies in 1 dus!

Lees verder onder de advertentie

#6 Zip line door het regenwoud

Zin in een adrenaline boost? Ga ziplinen!

In Gamboa vlieg je over en door het regenwoud via 10 platformen met uitzicht op het Panama kanaal en de Chagres rivier.

Deze activiteit ligt naast de jungle kabelbaan, dus is eventueel goed te combineren.

👉 Ziplinen inclusief vervoer vanuit Panama-Stad

👉 Tickets zonder vervoer

Powered by GetYourGuide

Lees verder onder de advertentie

#7 Hike naar de Jaguar Falls

Ben jij iemand die graag stevige hikes maakt en van watervallen houdt? Dan kan de Jaguar Falls iets voor jou zijn. Dit is een mooie waterval op een afgelegen plek in de jungle. Eerst ga je naar het ecodorpje Kalu Yala, van daar uit hike je naar Jaguar Falls.

Je zou op één dag heen-en-weer kunnen, maar het is nog beter om een nachtje te slapen in Kala Yala. Meer info over de accommodatiemogelijkheden vind je hier.

👉 Jackson vertelt je alles over de Jaguar Falls hike!

Lees verder onder de advertentie

#8 Ga naar een Embera dorpje

Wist je dat Panama nog veel inheemse stammen heeft? Je kan de dorpjes van de Embera stam met een gids bezoeken. We moeten toegeven dat we in het begin een beetje een dierentuin gevoel hadden, maar dat ging al snel over.

Deze mensen leven tegenwoordig van toerisme en het verkopen van kunst. Door hen te bezoeken steun je ze dus letterlijk. En tegelijk krijg jij een unieke kijk in het leven en de geschiedenis van de Emberra stam. Heel bijzonder om te zien vond ik, en het gaf ook een extra dimensie aan Panama. Een plek waar cultuur nog echt aanwezig is (al beseffen we ook dat deze mensen er niet altijd zo bij lopen 😉 )

👉 Boek hier je Emberra bezoek of via de widget hieronder.

Powered by GetYourGuide
 

Wij combineerden Monkey Island met een bezoek aan de inheemse Emberra stam. Deze excursie is iets duurder, maar een supertoffe 2-in-1 ervaring. Je boekt dezelfde excursie hier!

Lees verder onder de advertentie

#9 Bezoek El Valle de Anton

Staat Valle de Anton niet op jouw planning? Goed nieuws, dit plaatsje is perfect voor een daguitstap vanuit Panama City. Er gaat een rechtstreekse bus van Albrook Bus Station naar El Valle. Je doet er met de bus zo’n 2,5 uur over en deze vertrekt ieder uur. Als je vroeg gaat, kan je een mooie hike door de bergen maken of één van de watervallen bezoeken.

Liever een georganiseerde tour? Travelling Souls Panama neemt je mee naar twee prachtige watervallen en je hebt dan nog tijd om het dorpje te verkennen. 👉 Check de tour van Panama City naar El Valle.

👉 Een begeleide India Dormida hike inclusief vervoer vanuit Panama City boek je hier.

Met je eigen huurauto naar El Valle? 👉 Via Sunnycars huur je eenvoudig een auto in Panama-Stad, inclusief de meest uitgebreide verzekering.

 

#10 Ga feesten op een Catamaran

Hou jij wel van een bootfeestje? Dan is deze dagtour vanuit Panama City waarschijnlijk iets voor jou!

Met een catamaran vaar je naar het mooie eiland Taboga waar je kan zwemmen, snorkelen en relaxen op het strand. Daarna vaar je terug naar Panama City en geniet je van de open bar en muziek!

👉 Boek de catamaran tour hier of via onderstaande widget.

 

Powered by GetYourGuide