Regen op Bocas del Toro? Dit kan je doen!

Van alle eilanden die ik heb gezien, behoort de eilandengroep Bocas del Toro tot mijn favorieten. Op Bocas del Toro komen prachtige stranden samen met ongerepte jungle. Het beste van twee werelden.

Maar hoe komt het dat het hier zo groen is? Je raadt het al, omdat het hier ook vaak regent. Dit deel van Panama heeft zijn eigen microklimaat.

Regenen doet het hier regelmatig, maar laat dat je niet tegenhouden! In deze blog geef ik je een aantal leuke activiteiten om te doen als het regent in Bocas del Toro.

“Some people feel the rain, others just get wet” – Bob Marley 

ATV huren op Bocas del Toro in Panama

Tip #1 Huur een quad

Eén van de leukste dingen die je op Bocas del Toro kan doen als het regent, is een quad huren! Trek kleding aan dat vies mag worden en scheur door de modder in de jungle.

Doordat je grotendeels tussen de bomen rijdt, merk je amper iets van de regen. En wie weet is het ineens opgeklaard als je op een verlaten strandje toekomt.

Wij hadden dikke pret tijdens onze quad tour en kunnen het echt aanraden, ongeacht of het regent of zonnig is.

Een quad (ATV) huren doe je via Flying Pirates op het eiland Colon. 

Lees verder onder de advertentie

Tip #2 Hike door het regenwoud

Wat begon als een dag met een pruillip omdat het wéér regende, bleek één van de beste dagen in Panama te worden. We lieten ons niet doen en namen de boot naar Red Frog shortcut op het eiland Bastimentos. Door de jungle en langs stranden liepen we richting Polo Beach. Niet om op het strand te liggen, wel om wildleven te spotten en te genieten van de natuur.

Het werden niet de meest zonnige foto’s van de mooie stukjes kust die we tegenkwamen, maar wildleven zagen we genoeg! Zo spotten we onder andere aapjes, luiaards, rode kikkers, een kaaiman en prachtige vogels. Meer over de wandeling lees je in deze blog.

Omarm waarom het ‘regenwoud’ zo groen is en GENIET van de prachtige natuur!

PS een waterdichte rugzak of regenhoes is natuurlijk handig als het regent. Wij kochten deze regenhoes voor nog geen € 5 en was perfect!

Fotograferen in de regen op Bocas del Toro

Fotografietip

Zorg voor een cameraregenhoes die je camera goed beschermt, dan houdt de regen je nooit tegen om een foto te maken.

Vergeet ook geen blaasgalg. Met een blaasgalg blaas je de regendruppels makkelijk van je lens af, terwijl je met een doekje strepen maakt.

Lees verder onder de advertentie

Tip #3 Boek een massage

Een massage is altijd een goed idee. En regen is natuurlijk het perfecte excuus om een massage te boeken 😉

Neem eens een kijkje bij Bluff Beach Jungle Spa voor een heerlijke hot chocolate of ‘coco loco’ massage.

Suppen in Bocas del Toro

Tip #4 Ga kajakken of SUPpen

Als je dit in het (redelijk) koude België leest, klinkt het wellicht wat raar. Kajakken of SUPpen terwijl het regent?

Ja, want in Panama betekent regen niet per se dat het koud is. Het zeewater is nog steeds lekker warm en tenzij het écht keihard regent, is het helemaal niet erg om je in of op het water te vermaken. Ook snorkelen kan nog hartstikke mooi zijn!

Een SUP of kajak kan je vaak huren of lenen bij je accommodatie aan het water. Maar blaas je SUP wel beter op dan ik deed 😉 

Lees verder onder de advertentie

Tip #5 Neem yoga les

Yoga liefhebber? Dan heb je op Bocas del Toro veel keuze. Een yoga klasje is de ideale activiteit wanneer het regent.

We hebben er zelf geen ervaring mee, maar lazen goede reviews bij ROAM Yoga & Wellness en Nomad Tree Lodge. Als ik de video’s zie van Nomad Tree Lodge, krijg ik zelfs wat fomo dat we dit zelf niet hebben gedaan…

Eten op Bocas del Toro

Tip #6 Ga uit eten

Een bui betekent niet dat het de hele dag zal regenen. Ga lekker zitten op een mooie plek en proef wat lokale gerechten!

Vooral op het eiland Bastimentos geniet je van een bijzondere keuken met veel Caribische invloeden.

Lees verder onder de advertentie

Tip #7 Ga Bocas Town in

Maar wat doe je ’s avonds als het regent? In Bocas Town is er genoeg vermaak te vinden. Dans in een club of ga ping pongen in een café. Er is genoeg te doen!

Pelikaan op Bocas del Toro

Tip #8 Of… doe gewoon even niks!

Je ‘moet’ niet altijd iets doen. Kies op Bocas del Toro voor een leuke accommodatie, dan kan je je daar prima vermaken als het regent.

Zo zaten we op het eiland Bastimentos aan het water en hadden we een afdakje. We childen lang op ons balkon met uitzicht op het regenwoud en pelikanen op zoek naar vis.

Op het eiland Bastimentos zaten we dan weer in de jungle, in het bijzondere Nowhere. Door de hoge bomen hadden we amper last van de regen. We vermaakten ons in ons eigen idyllische huisje, de gezamenlijke ruimte en het zwembad.

 

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips! Laat je niet tegenhouden door de regen op Bocas del Toro. Het is een prachtige groep eilanden, zelfs als het regent!

Meer lezen over Panama? Check ook zeker onze andere artikelen!