Top 10 hotels met infinity pools in Bangkok: betaalbare luxe

Je reis in luxe starten of eindigen is altijd een goed idee. In Bangkok heb je op het gebied van goede hotels talloze mogelijkheden. Als jij – net zoals ik – ontzettend blij word van infinity zwembaden, lees dan snel verder. Want terwijl hotels met infinity pools bekend staan als ‘duur’, is dat – naar Belgische normen – niet per se het geval in Bangkok. Al kan je het zo duur maken als dat je zelf wilt.

We lijsten 10 betaalbare hotels in Bangkok voor je op, allemaal wolkenkrabbers met een prachtig infinity edge pool. De prijzen voor deze 4 en 5-sterrenhotels variëren tussen de € 82 en € 157 per nacht. Dit zijn ‘vanaf’ prijzen die we vonden op het moment van schrijven en zijn uiteraard beïnvloedbaar door de koers, hoog- en laagseizoen en andere evenementen. In deze blog benoemen we per hotel de openingsuren van de infinity pool en op welke verdieping het zwembad gelegen is.

 

Wat is een infinity pool?

Een infinity pool, ‘infinity edge pool’, ‘landschapszwembad’ of ‘overloopzwembad’ is een zwembad waarbij het bij minstens één zijde lijkt alsof er geen rand is, het lijkt ‘eindeloos’. Meestal valt het water over de rand heen en lijkt het alsof het overgaat in de zee, de lucht of de stad. Hoewel het lijkt alsof er geen rand is, is deze er wel degelijk en is het zeker niet mogelijk om eruit te vallen 😉

#10 Novotel Bangkok Sukhumvit 4

4-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 82 per nacht

Wijk: Sukhumvit

Openingstijden infinity pool: 7:00 – 18:00

Het Novotel hotel op Sukhumvit is het goedkoopste hotel in dit lijstje. Het heeft een prachtig zwembad op het dak met een mooi uitzicht. De infinity pool is een zoutwaterzwembad en ligt op de 25e verdieping. Ook heeft het hotel een gezellige rooftop bar.

Sukhumvit wordt ook wel het Manhattan van Bangkok genoemd en zit vol hoge wolkenkrabbers, restaurants en clubs.

Lees verder onder de advertentie

#9 Amara Bangkok

4-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 96 per nacht

Wijk: Silom

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 20:00

Dit is het hotel waar wij verbleven en kunnen we echt aanbevelen! Vanaf het dak van Amara heb je een uniek uitzicht op de stad. Als je naar links kijkt (niet zichtbaar op deze foto), zie je de bijzondere wolkenkrabber King Power MahaNakhon, één van de hoogste gebouwen van Bangkok. Op deze 26e verdieping vind je ook een (betaalbare) rooftop bar.

Silom is één van de financial-districts van Bangkok. Het is wat minder op toeristen gericht, je vindt hier vooral het lokale leven. Maar aan restaurants en uitgaansgelegenheden is er niks tekort, onder andere op Patpong vind je een avondmarkt met street food en gezellige cafés.

Lees verder onder de advertentie

#8 SKYVIEW Hotel Bangkok 

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 99 per nacht

District: Sukhumvit

Openingstijden infinity pool: 8:00 – 20:00

Skyview hotel biedt op de 8e verdieping vanuit de infinity pool een geweldig panorama over dit moderne gedeelte van de stad. Het fijne aan een wat lager zwembad is, dat je echt tussen de wolkenkrabbers zwemt.

Terwijl elk hotel in dit lijstje luxueus is, zijn deze hotelkamers erg chic voor zijn prijs. De kamers zien er mede dankzij de grote ramen en geweldig uitzicht top notch uit.

De bar van het hotel, de rooftopbar ‘Liquid’ zou ook één van de betere skybars in Bangkok zijn!

Lees verder onder de advertentie

#7 Ad Lib

4-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 101 per nacht

Wijk: Pathum Wan

Openingstijden infinity pool: ?

Niet zo’n behoefte aan een uitzicht op wolkenkrabbers, liever kijken op een stukje natuur? Dan zit je goed bij Ad Lib. Dit hotel biedt veel groen en creëert een luxueus wellness-gevoel door de zachte aardetinten in het interieur en de architectuur.

Naast uren genieten van het mooie, 20 meter lange infnity zoutwaterzwembad op de 3e verdieping, is deze wijk ideaal voor de shopaholic. Deze buurt staat namelijk bekend om zijn zijn gigantische winkelcentra. Het hotel ligt trouwens in een rustig steegje, van de drukte merk je hier helemaal niets.

Lees verder onder de advertentie

#6 Ascott Embassy Sathorn Bangkok

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 103 per nacht

District: Sathorn

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 22:00

Ascott Embassy is een nieuw hotel. Het opende zijn deuren in augustus 2022 en biedt ruime hotelkamers en appartementen, elk met een uitzicht op één van de mooiere skylines van Bangkok.

In de infinity pool op de 9e verdieping kom je helemaal tot rust, even uit de drukte van de stad. Het hotel heeft ook een sauna.

Lees verder onder de advertentie

#5 Hotel Indigo Bangkok Wireless Road

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 115 per nacht

Wijk: Pathum Wan

Openingstijden infinity pool: 7:00 – 21:00

Het kleurrijke, maar toch luxe interieur differentieert dit hotel van de rest. Wie van kunst houdt, zal direct verliefd worden op dit hotel.

Maar ook wie van infinity pools houdt! Want het zwembad op de 24e verdieping is echt een pareltje en biedt een uitzicht over de mooie, moderne wolkenkrabbers in dit gedeelte van de stad.

Op de Char rooftopbar kan je genieten van een hapje en drankje met op vrijdag en zaterdag een live dj.

Lees verder onder de advertentie

Photo credit: Eastin Grand Hotel Sathorn

#4 Eastin Grand Hotel Sathorn

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 123 per nacht

District: Sathorn

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 22:00

Dankzij de lange openingstijden kan je vanuit de infinity pool op de 14e verdieping genieten van zonsondergang en de talloze lichtjes die ’s avonds in de stad aan gaan.

Eastin Grand Sathorn is het enige hotel met een eigen ingang tot het BTS Skytrain systeem. Verder heeft het hotel een uitgebreide fitness en vier restaurants.

Lees verder onder de advertentie

Photo credit: Avani+ Riverside Bangkok Hotel

#3 Avani Plus Riverside Bangkok Hotel

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 145 per nacht

Wijk: Thonburi

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 20:00

Dit hotel met zijn 25 meter lange infinity zwembad ligt op de 24e verdieping en op één van de mooiste locaties van de stad: aan de rivier.

Het zal je dan ook niet verbazen dat het hotel één van de beste skybars van Bangkok bezit, waar je regelmatig kan genieten van live muziek.

Lees verder onder de advertentie

#2 Millennium Hilton Bangkok

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 153 per nacht

Wijk: Klongsan

Openingstijden infinity pool: 9:00 – 19:00

Millennium Hilton mag niet ontbreken in dit lijstje. Werkelijk alles aan dit hotel is mooi! Het zwembad op de 4e verdieping, dat ‘The Beach’ heet, is een 20 meter lange infinity pool met zonnebedden en een zwemgedeelte.

Geen zin om de stad in te gaan? Geen probleem. In Millennium Hilton zijn er 4 verschillende restaurants en 2 verdiepingen aan wellnessfaciliteiten. ’s Avonds doe je drankjes op de rooftopbar en lounge ‘ThreeSixty’, één van de mooiste skybars in heel Bangkok. Het uitzicht op de rivier is ’s avonds echt adembenemend.

Waarom zou je eigenlijk nog je hotel uit gaan?

Lees verder onder de advertentie

#1 SO/ Bangkok

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 157 per nacht

Wijk: Silom

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 22:00

Dit designhotel ligt direct aan het Lumphini park. Vanuit de infinity pool op de 10e verdieping heb je dus een prachtig uitzicht over het park en de wolkenkrabbers op de achtergrond. Je kan hier niet alleen heerlijk zwemmen en zonnebaden, heel af en toe wordt er ook een pool party georganiseerd!

SO/ Bangkok’s spa & wellness centrum heeft al meerdere prijzen gewonnen, je zal er gegarandeerd ontspannen uit komen. Daarna kan je dineren en iets gaan drinken bij één van de zes 5-sterrenrestaurants en cafés in het hotel.

Bonus: The Okura Prestige Bangkok

5-sterrenhotel

Prijs: vanaf € 209 per nacht

Wijk: Pathum wan

Openingstijden infinity pool: 6:00 – 22:00

Ja, hij is een stuk duurder, maar als je het budget hebt, is het een bijzondere ervaring. Deze wolkenkrabber, een knap staaltje architectuur, heeft op de 25e verdieping een groot balkon ‘uitsteken’, waar de 25 meter lange infinity pool in ligt.

Bij The Okura Prestige kan je heerlijk in het zwembad liggen tot maar liefst 22:00.

Uiteraard, zoals bij alle luxe hotels in Bangkok, zijn er verschillende 5-sterrenrestaurants en -bars in het hotel, een uitmuntende spa en fitness.

Google Maps overzicht van alle hotels