Overnachten op het Cheow Lan lake: echt niet primitief

door | 10 reacties

Primitief. Elke keer weer kwam ik die woorden tegen als ik las over de ‘2 days 1 night’ excursie op het Cheow Lan lake in het Khao Sok National Park. Ik wilde het zo graag, maar ik was er toch een heel klein beetje bang voor.

Ik ga er niet omheen draaien, ik moet vaak ’s nachts plassen. Soms twee keer. En die gedeelde badkamer, wat als die aan het einde van de rij floating bungalows ligt? En welke beesten- of erger, insecten, zou ik ’s nachts tegenkomen? Of kakkerlakken? Je merkt het al, ik ben geen backpackende 20-er meer. Basic en avontuurlijk mag, maar niet overdrijven, het is vakantie. Als die gedeelde badkamer echt moet, prima, maar er zijn vast betaalbare alternatieven.

-

Wat is een Cheow Lan lake Tour?

In het zuiden van Thailand ligt het prachtige Khao Sok National Park. Dit is één van ’s werelds oudste, tropische regenwouden. Het meest toegankelijke dorpje bij dit park is Khlong Sok, ook wel Khao Sok village genoemd. Vanuit het dorpje kan je het Khao Sok National Park bezoeken, alleen of met een gids. Maar er is ook een heel groot meer in Khao Sok: Cheow Lan Lake (Khao Sok Lake).

Dit gigantisch grote meer ligt op een klein uurtje rijden van Khlong Sok. Je kan hier een dagtocht naar maken, maar nog veel leuker is om op het meer te blijven slapen. Op het meer overnacht je in een drijvende bungalow. Er zijn ontzettend veel verschillende bungalows, van heel primitieve tot super luxe. Deze floating bungalows liggen niet allemaal hutje klutje op elkaar, Cheow Lan Lake is 185 km² groot, dus grote kans dat je zelfs geen andere bungalows ziet, dan degene die je zelf hebt geboekt.

Er worden ‘2 days 1 night’ en ‘3 days 2 nights’ tours aangeboden. Wij deden de 2 Days 1 Night Cheow Lan Lake tour. In de meeste reisverslagen zal je lezen dat een verblijf op het meer heel erg primitief is. Dat was onze tour zeker niet, dus we delen graag onze ervaring.

In deze blog beschrijven we deze 2-daagse excursie in de vorm van een reisdagboek. Dit is mijn persoonlijke ervaring dus. Aan het einde van de blog leg ik de praktische kant uit en beantwoord ik de meest gestelde vragen.

Dit artikel is geschreven in de vorm van een reisdagboek. Alle praktische informatie, zoals het boeken van deze 2 days 1 night Khao Sok tour, vind je onderaan

De ‘2 days 1 night tour’ in Cheow Lan Lake

In Khao Sok slapen op het water, ik wilde het per se, maar ik zag die primitieve bungalows niet direct zitten. Ik had wel eens gezien dat er ook luxe floating bungalows zijn. Maar die komen direct met wat nadelen. Je moet zelf je vervoer regelen, de prijs is ook nog eens erg hoog en vaak zitten er geen excursies bij. Misschien heb je ze ook al voorbij zien komen, accommodaties zoals 500 Rai Floating Resort, Panvaree The Greenery en Panvaree Resort. Prachtige plaatsen, maar uiteindelijk ver boven het budget dat ik voorzien had.

Khao Sok Jungle Huts Resort

Na heel wat mailen en lang zoeken kwam ik er achter dat Khao Sok Jungle Huts Resort ook floating bungalows aanbiedt met een eigen badkamer. Voor 300 baht per persoon meer dan de normale tour. Dat is dus € 16 extra voor ons tweetjes in totaal. Een no-brainer als je niet van gedeelde wc’s houdt. We boekten de nacht voor en de nacht na de 2 days 1 night tour in Khao Sok Jungle Huts Resort en regelden de tour met hen via de chat van Booking. Ik deed dit van tevoren, maar dit kan ook ter plaatse.

Bij het inchecken benadrukte de aardige mevrouw aan de receptie nog eens dat ik een goede keuze had gemaakt, en, we kregen de night safari vanavond zelfs gratis. Die night safari was zoiets wat ik normaal gesproken nooit zelf zou boeken, maar aangezien het we het toch kregen, wilde ik het wel eens proberen, ik was ook nog eens in een avontuurlijke stemming. En ik moet toegeven, het was een heel leuke ervaring! We zagen kikkers, spinnen, maar ook slangen en aapjes. Een paar foto’s kan je hier vinden.

Toen we de volgende ochtend ontbeten, spraken we twee Nederlanders die de tour net hadden gedaan. “Leuk”, was het oordeel, “maar wel heel erg primitief”. Een floating bungalow die niet op slot kon, een – niet zo propere – gedeelde badkamer, al je spullen constant mee slepen (want geen slot op de kamer) en dan nog eens moeten zwemmen in een grot – met je paspoort en alles onbeheerd voor de grot. We kregen opnieuw een beetje schrik, maar, wij hadden wel een eigen badkamer geboekt. Komt goed dit.

Het startpunt van de excursie, hier mogen we de boot op
Cheow Lan Lake in Khao Sok

Dag 1 van de ‘2 days 1 night Cheow Lan Lake’ excursie

Op naar het meer!

We lieten onze backpacks in het hotel. In een ruimte die op slot zou zitten. Ook onze paspoorten lieten we daar, in onze backpacks, we namen enkel een kopie mee. Wel staken we AirTags in de rugzakken, zo voelt het net ietsje veiliger.

Het hotel gaf ons waterschoenen. We hadden zelf ook waterschoenen bij, maar die van het hotel had veel meer reliëf op de zool. We namen verder een waterdichte tas (ocean pack van 20 liter), wat geld, hoofdlampen, zonnebrandcrème, insectenspray, een setje kleding, schoenen en zwemkleding mee. Het hotel gaf ons ook nog een kleiner, extra waterdicht tasje mee.

Na een stukje rijden stoppen we aan een winkelstraat waar we een half uur de tijd krijgen om iets te kopen. Water is voorzien tijdens de excursie, eten ook, dus we snappen niet zo goed wat we hier doen. Maar goed, voor de zekerheid kopen we wat te knabbelen, extra water en een blikje frisdrank.

Eenmaal op de parking van Cheow Lan Lake worden we in groepjes verdeeld. We eindigen met wat mensen uit andere busjes. Soms snap je niet hoe ze het doen, maar in Thailand komt het op de een of andere manier altijd goed. We vertrekken met onze nieuwe groep, de boot op. We varen een goed uur op het water met prachtige uitzichten. Ze worden ook steeds mooier. Het water is blauw en om ons heen zien we jungle en kalkstenen rotsen.

Lees verder onder de advertentie

Floating bungalows op het Cheow Lan Lake

Niet primitief, wel van de wereld afgesloten

Dan zien we floating bungalows in de verte, zouden dit onze bungalows zijn? Nee, die zien er veel te luxe uit, dat zijn die dure bungalows. Huh, toch, we varen er naar toe! Die grijns op mijn gezicht krijg je er voorlopig niet meer af.

We meren aan en onze gids ‘Rookie Rookie’ begint te vertellen. “No signal. No GPS. No wi-fi. Nothing. Welcome to the jungle“. We krijgen allemaal een sleutel. -Woohoo, we hebben een slot!

Het voordeel van het slechtste verwachten is dat alles heel erg mee kan vallen. Dat is hier dus het geval. Toen ik de kamer opende, slaakte ik een vreugdekreet.

Dit ziet er mooi uit! Ja, oké, het zijn maar matrassen op de grond. Maar het zijn matrassen die best prima liggen (we hebben echt veel erger gehad in Thailand), ze zijn mooi opgemaakt en er is zelfs ruimte in de kamer over. We hebben een aparte wc en een aparte douche. Een eigen balkonnetje met twee stoelen en een ligbed. Een ventilator en flesjes water. En een doorkijkluik. Oh, en een kajak! Exact waar ik naar verlangde. Niet primitief, wel van de wereld afgesloten.

Bekijk hier de foto’s van de floating bungalow, klik op de foto om de volgende te zien:

Lunch & vrije tijd bij de floating bungalow

We mogen direct aanschuiven bij de lunch. Een lekkere Thaise maaltijd staat op ons te wachten, water en koffie is inbegrepen. Frisdrank is apart te betalen.

Na de lunch duiken we allebei meteen het water in. Zo lekker warm! Helaas is het wel verplicht om zwemvesten aan te hebben, dat zal vast wel zijn redenen hebben.

Wij vinden het voordeel van het zwemvest en drijven gewoon even lekker in het water. De meeste mensen pakken hun kajak en gaan op ontdekkingstocht.

Eenmaal terug in de floating bungalow doe ik mijn iPhone open, heel automatisch ga ik naar Instagram. Geen internet. Oh, wat heerlijk dees. Die iPhone gaat enkel nog open om een videootje te maken. Ik leg me nog even relaxed op ons ligbed, op het leuke terrasje van de floating bungalow. Wat een rust hier.

Lees verder onder de advertentie

Jungle trekking in Khao Sok

Jungle trekking

Inmiddels hebben we gezien dat we in totaal met 2 groepen op het floating bungalow resort zitten. Maar het voelt helemaal niet druk aan.

We maken ons klaar om te vertrekken naar de jungle trekking. Met de boot meren we na een paar minuten aan bij een stuk jungle. Voordat we vertrokken, vroegen we aan de gids of we goede schoenen aan moesten, dat is echt niet nodig, zei Rookie Rookie.

Dan bleek dat we een (bijna droge) waterval op moesten klimmen. Het gezin met twee kinderen – de oudste nog geen 9 jaar denk ik, gaven het direct op en keerden terug. Het was behoorlijk klauteren, elkaar helpen en naar boven trekken, m’n goede schoenen waren hier goed van pas gekomen. 

De gids maakte er wel wat leuks van, voerde een heel Lion King ritueel op en zorgde voor een grappige jungle beleving. De Tarzan swing kon natuurlijk niet ontbreken. De trekking zelf was niet zo bijzonder. Het was wel leuk om zo door de jungle te trekken en wat te klauteren. Hadden we dit met z’n tweeën gedaan, had één van ons allang opgegeven. Benieuwd naar de beelden? Check de video onderaan!

Kajakken op het Cheow Lan meer
Floating bungalows op het Cheow Lan Lake

De avondsafari

Na de jungle trekking kruipt iedereen weer in zijn floating bungalow. Wij springen direct onze kajak in. We kajakken naar een stukje jungle en blijven daar gewoon even stil liggen. We zijn de enigen op het water lijkt het.

Dan komt de jungle een beetje tot leven. We zien neushoornvogels van boom naar boom vliegen, steeds weer opnieuw. Aapjes die door de bomen slingeren en allerlei geluiden die je doen beseffen dat je voor het regenwoud ligt. Wat. Is. De. Natuur. Toch. Prachtig. Spijtig dat we geen goede camera bij hebben en tegelijkertijd ook fijn. Want we kijken gewoon en we genieten.

De zon is bijna onder dus we besluiten terug te gaan. Wanneer we aanmeren zien we een boot vertrekken. Er wordt naar ons gezwaaid en we beseffen dat het onze groep is. Oeps, we hebben precies iets gemist. Soms zou het toch handig zijn om een planning op papier te krijgen in plaats van het – sorry – gebrekkige Engels te moeten verstaan. Maar blijkbaar waren we de enigen die dit niet hadden verstaan, our bad.

Op drie werkende Thai na, zijn we de enigen op het ‘resort’. We nemen allebei een Chang voor 80 baht (€ 2,20) per stuk en genieten van de prachtige zonsondergang. Wat een stilte en wat een luxe om dit samen zo mee te maken. Dit is geweldig.

Lees verder onder de advertentie

Een Chang in het idyllische Khao Sok
Traditionele dans

’s Avonds op de floating bungalows

Het diner wordt klaar gezet en de boot met onze groep komt terug. We gaan bij de mensen zitten waar we tijdens de jungle trekking mee hebben gepraat. Ze vertellen over de avondsafari die ze hebben gedaan, ze hebben een paar aapjes gezien.

Ergens ben ik opgelucht. Het blijkt dat wij eigenlijk meer hebben gezien in onze kajak. Mijn fomo verdwijnt en ik geniet van het eten. Er is echt gigantisch veel eten en damn, wat is dit lekker. Ondertussen begint er een mooie, traditionele dans.

Het plaatje is perfect, we zitten op een idyllische plek in Thailand en beter kan het niet worden.

Na het eten gaan we gezellig wat naborrelen, denken we. Maar iedereen vertrekt na het diner naar zijn floating bungalow. We drinken dan samen nog maar wat Chang’s en besluiten die laatste op ons eigen balkonnetje te drinken. Daar genieten we nog eens extra van de sterrenhemel. Want wauw, het is van Mexico geleden dat we zoveel sterren zagen. Magnifiek, zoals ze het zo mooi in België zeggen.

Tijd om te slapen, want de ochtendsafari begint al vroeg.

Slapen op het water

Dat slapen blijkt niet zo evident te zijn. Het besef komt er dat je op een floating bungalow zit. Dat voelt dus als een boot. Ook al is het geen slecht weer, het water lijkt behoorlijk tekeer te gaan en dan is er ook nog die boot die constant tegen de bungalow aan tikt. Gelukkig ben ik wel voorbereid met oordopjes, maar een slaappilletje was nog beter geweest. Denis en ik wisselen elkaar af. Denis is urenlang wakker en valt in slaap tegen de tijd dat ik wakker word.

Ik word wakker rond half 4. Ik ben even in de war, zitten we nog altijd in de floating bungalow? Ik doe het gordijn open en zie de ontelbare sterren. Ja hoor, ik ben nog op het meer. Het water is muisstil geworden. Geen beweging, geen geluid. De adrenaline begint weer, super irritant, ik ben moe, maar ik wil de zonsopgang niet missen. Net voordat ik wil opstaan, rond zonsopgang, val ik weer even in slaap.

Lees verder onder de advertentie

Ochtendsafari op het Cheow Lan meer
Ochtendsafari op het Cheow Lan meer

Dag 2 van de ‘2 days 1 night Cheow Lan Lake’ excursie

De ochtendsafari

Om 6:45 maak ik snel wat foto’s en filmpjes met m’n iPhone en dan staan we klaar voor de ochtendsafari. Met een slaperig gezicht varen we langs de jungle, op zoek naar dieren. We zien geen olifanten of andere, spectaculaire dieren.

Ik vraag me af waarom die luidruchtige motor van de longtailboot nog aan staat. Op foto’s zien die boten er leuk uit, maar pff, wat een pokkeherrie. Niet alleen hier, in heel Thailand hoor je die motoren zo hard.

Als ik een dier was en een heel regenwoud had, zou ik ver van die herriemakende motorboten gaan. Uiteindelijk lijken ze het te snappen en gaat de motor even uit.

We zien wat aapjes en dat was het. Een heel klein beetje teleurstellend, maar, het uitzicht is zo ontzettend mooi. Doordat het water zo stil is, heb je bijna perfecte reflecties.

Wat is het regenwoud toch zo prachtig en ik wil hier niet weg.

Eenmaal terug in de floating bungalows krijgen we nog een goed ontbijt en wordt ons gevraagd alles in te pakken.

Dat doen we en we nemen afscheid van onze mooie floating bungalow. Deze excursie die zo lang in mijn hoofd ‘primitief’ zou zijn, was zo ontzettend fijn. Ik had er gerust nog een paar nachten kunnen slapen.

De volgende keer zou ik sowieso voor de ‘3 days 2 nights tour’ gaan, geen twijfel mogelijk.

De grot op Cheow Lan Lake
Cheow Lan Lake
Khao Sok - Cheow Lan Lake

De grot in

We stappen de boot in en varen een heel stuk terug, richting de pier. We dachten even dat dit het einde was, maar gelukkig is dat niet zo.

We stoppen, stappen uit en blijken aan een grot te zitten. We hadden zelf hoofdlampen bij, maar dat was niet nodig, de gids deelde veel betere lampen uit. Het was leuk om door de grot te gaan, maar persoonlijk vond ik de buitenkant veel mooier. De kalkstenen rotsen zijn hier prachtig en het water is zo lekker stil.

In de grot moesten we trouwens niet zwemmen en qua schoenen zijn waterschoenen of sandalen ideaal. In de grot waren veel vleermuizen, wat wel tof was om van zo dichtbij te zien. Dit blijkt dus een andere grot te zijn dan de groep die de goedkopere tour deed. Daar hebben we later nog veel horrorverhalen over gehoord. In de grot die wij bezochten kwam je niet eens tot je enkels in het water.

Als je toch liever de grot niet in gaat, kan je gewoon buiten wachten met het mooie uitzicht.

Voordat we terug in de boot stappen vraag ik Rookie Rookie naar de roze bulten op een tak. Slangeneieren.

De bekende kalkrotsen van Cheow Lan Lake

Dan stoppen we aan een bekend stukje. Bekend van de foto’s. De puntige kalkstenen, smalle rotsen in het water. Ik moet heel eerlijk zeggen, op die foto’s zijn ze veel mooier. Dat heeft er alles mee te maken dat de bekende foto’s op een goed uur zijn genomen, tijdens golden hour. Met dit harde daglicht en de vele bootjes die hier stoppen is het een pak minder idyllisch. Maar wel leuk om te zien en de rotsen zijn zeker heel mooi.

Het viewpoint

We varen terug naar de pier waar we worden opgewacht door minivans. Het is nog niet helemaal het einde, voordat ze ons naar het hotel brengen, we gaan nog naar het view point. We krijgen een bakje eten met Thaise rijst met groenten, Oreo koekjes en water. Na de picknick krijgen we tijd om naar het view point te wandelen.

Daar heb je een mooi uitzicht over het stuwmeer en de dam. Dan zie je pas echt dat het meer kunstmatig is. Het regenwoud zou maar liefst 160 miljoen jaar oud zijn, maar het meer is nog vrij nieuw. Ik heb hier helaas geen foto’s van, maar in de video hieronder staan wel beelden van het viewpoint.

 

Lees verder onder de advertentie

Bekijk de Cheow Lan Lake video!

Uiteraard hebben we 95% van de 2 days 1 night tour op beeld vastgelegd en in een video gegoten. We nemen je virtueel mee, dit is dus de plek waar jij ook naartoe kan gaan!

De meest gestelde vragen over de Cheow Lan Lake tour

 

-

Wat kost de 2 days 1 night Cheow Lan Lake tour?

De tour in het Khao Sok meer kost tussen de 2.500 en 2.800 Thaise baht per persoon. Meestal betaal je 2.500 baht (€ 65) voor een gedeelde badkamer, en 2.800 baht (€ 73) voor de luxere floating bungalow met eigen badkamer, zoals in deze blog beschreven is.

Heel soms komt het voor dat je 2.500 baht betaalt en toch een eigen badkamer krijgt. Meestal weet je gewoon niet welke bungalow ze je geven. Maar als je echt een eigen badkamer wilt en hier dus om vraagt, kost dit meestal 300 baht extra. Dat is het helemaal waard, vind ik persoonlijk 😉

Voor de meeste tours geldt trouwens dat de National Park Fee niet is meegerekend, dit kost nog eens 220 baht per persoon. Als je de avond ervoor de night safari hebt gedaan en daar dus ook de fee hebt betaald, hoef je nog maar 50 baht te betalen.

Wat is er allemaal inbegrepen bij de 2 days 1 night tour?

Nog even een recap van wat er allemaal zit inbegrepen bij deze ‘2 days 1 night’ tour in het Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park.

Maaltijden

 • Dag 1: lunch & diner
 • Dag 2: ontbijt & lunch

Activiteiten

 • Dag 1: jungle trekking & avond safari (boottocht)
 • Dag 2: ochtend safari (boottocht), grot & viewpoint

Je wordt opgehaald aan je hotel in Khao Sok Village en ook weer teruggebracht, dit is een klein uurtje rijden. Ook de boot vanaf de pier naar de floating bungalows is natuurlijk inbegrepen, wat ook een klein uurtje varen is.

Hoe boek je de luxere floating bungalows op het Khao Sok meer?

De meeste mensen overnachten voor hun verblijf in Khao Sok Village (Khlong Sok) en regelen via hun hotel de excursie. Als je vraagt naar een bungalow met eigen badkamer, is de kans erg groot dat je een (soortgelijke) luxere floating bungalow krijgt.

Wil je heel specifiek de floating bungalows op het Cheow Lan meer die wij in deze reisblog beschrijven, raden we je aan om het volgende te doen:

 1. Boek de nacht vooraf aan je excursie bij Khao Sok Jungle Huts Resort
 2. Maak een reservatie voor de 2 days 1 night excursie op het meer met Jungle Huts Resort via de chat van Booking.com en vermeld dat je de floating bungalows met eigen badkamer wilt. Eventueel kan je het ook pas regelen bij het inchecken.

Kies je voor een floating bungalow zonder eigen badkamer, dan krijg je in de meeste gevallen bij alle tourorganisaties wel een ‘primitieve’ bungalow.

 

Moet je de nacht voor de tour in Khlong Sok overnachten?

Het is aan te raden om de nacht voor en de nacht na de ‘2 days 1 night tour’ in Khao Sok Village (Khlong Sok) te overnachten. Je wordt namelijk ’s ochtends al rond 9 uur opgehaald bij je accommodatie.

Wij verbleven in Khao Sok Jungle Huts Resort en boekten deze excursie ook via hen (via de chat van Booking).

We boekten dus twee losse nachten via Booking, op dag 1 en op dag 3. Op dag 2 deden we de excursie. 

In Khao Sok Jungle Huts Resort kan je al vanaf € 21 per nacht slapen in een jungle hut. Dit zijn basic, verhoogde bungalows en je waant je echt in de jungle, inclusief aapjes die regelmatig even langskomen. Ze hebben ook luxere kamers. Het resort ligt vlak bij de ingang van het Khao Sok National Park, dicht bij de rivier, de restaurantjes, cafeetjes en massagesalons in het dorpje.

Je kan Jungle Huts Resort hier boeken.

Kan je na de Cheow Lan Lake tour direct doorreizen?

Uiteraard kan je in plaats van een extra nacht in Khlong Sok door te brengen, direct doorreizen. Hou er wel rekening mee dat deze excursie tot ongeveer 14:00 duurt.

Als je bij je hotel of excursie aan geeft dat je nog door wilt reizen, kunnen zij het vervoer regelen. Ook fixen zij dan een plaats onderweg waar je je backpacks of koffers kwijt kan. Het is namelijk niet de bedoeling om die mee op het meer te nemen.

Wij gingen de volgende dag naar Koh Phangan, maar we vonden het fijn om nog een nachtje in Khlong Sok te blijven. We kwamen helemaal zen terug en hebben nog genoten van een goede massage en een drankje in het dorpje.

Maar direct doorreizen is dus zeker mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het dan een heel lange reisdag wordt, als je nog naar één van de eilanden moet.

 

Wat moet ik mee nemen naar de Khao Sok tour?

Het is niet de bedoeling om je grote backpack of koffer mee op het meer te nemen. Die kan je laten liggen bij je accommodatie of in een opbergplaats vlakbij het meer. Je neemt dus het beste een aparte rugzak mee voor op het Cheow Lan meer.

Dit stond er op ons inpaklijstje:

 • Cash (voor de National Park Fee en eventuele drankjes)
 • 1 setje nieuwe kleding
 • 1 paar schoenen
 • DEET
 • Zonnebrandcrème
 • Medicatie
 • Zwemkleding
 • Handdoek
 • Hoofdlampen
 • Waterdichte tas
 • Waterschoenen
 • Oordopjes
 • Slaapmasker
 • Powerbank
 • Waterdicht telefoonhoesje
 • Eventueel cameraspullen

Hoe is het Khao Sok meer ontstaan?

Even een klein stukje geschiedenis. In de jaren 80 deed de Thaise overheid onderzoek naar hydro-elektriciteit en besloten de Pasaeng rivier af te dammen. Het resultaat is de Ratchaprapha Dam die je vanaf het viewpoint ziet liggen.

In 1987 overstroomde de vallei en dat is dus het ontstaan van Cheow Lan Lake – ook wel eens Khao Sok Lake genoemd. De vijf dorpen die toen werden geëvacueerd, liggen nog steeds op de bodem van het meer. Het meer is nu gemiddeld 40 meter diep, maar op sommige punten zelfs 90 meter.

Cheow Lan Lake werd naast een energiebron ook een belangrijke voedselbron voor de regio. De vele vissen zorgden ervoor dat het ook de plek werd van veel vogelsoorten, inmiddels meer dan 300 verschillende. De dieren kwamen langzaam terug en er kwamen ook nieuwe soorten bij. In de jungle rond het meer vind je Maleise beren, tijgers, nevelpanters en wilde olifanten. De meeste spot je niet zo snel, maar de wilde olifanten worden wel regelmatig gezien vanaf de boot. Wij hadden dat geluk niet, maar jij misschien wel!

De kalkstenen kliffen die hier zo bekend zijn, zijn trouwens de toppen van bergen die nu onder water staan. Ze worden vaak vergeleken met Halong Bay in Vietnam.

Lees verder onder de advertentie

Tot slot

Voila, dit was mijn ervaring op het Khao Sok Lake. Ik vond het één van de mooiste hoogtepunten van onze reis in Thailand. Het was heerlijk om zo in de natuur te zitten en ik kan dit iedereen aanraden. Als je de tijd hebt, overweeg dan zeker de ‘3 days 2 nights tour’, want het enige wat ik nog had gewild, is meer tijd om te relaxen en te kajakken bij de bungalows. Die biedt Jungle Huts trouwens ook aan.

Er is nog veel meer te doen in Khao Sok, lees hier meer over de andere activiteiten in het nationaal park.

Ga je binnenkort naar Thailand, check zeker ook onze algemene Thailand pagina waar we alle blogs en pagina’s linken. Wie weet zit er nog iets interessants voor je bij! Momenteel zijn we keihard bezig met het uitwerken van onze hele reis, dus kom zeker binnenkort nog eens terug voor meer artikels 🙂

Dit is de eerste keer dat ik zo’n uitgebreide blog maak van een excursie, in de vorm van een reisdagboek. Laat me zeker weten wat je ervan denkt in de reacties!

Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

Een pin is goud waard – bedankt!

Misschien vind je dit ook interessant.

Lees meer blogs over: Azië - Excursie - Hoteltips - Thailand - Video

Volg ons op social media:

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -tips.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit maandelijks een mail boordevol reisplezier. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wat denk jij ervan?

10 Reacties

 1. Stevens

  Wat fijn om dit te lezen. Ik was al enthousiast, maar jou reisverhaal maakt dat ik niet kan wachten. Wij een gezin van 5 met 3 dochters gaan volgend jaar juli naar Thailand is de bedoeling.

  Antwoord
  • Kimberly

   Wat leuk om te horen! En wat een heerlijk vooruitzicht zeg.

   Kom gerust binnen een paar weken nog eens terug op de website, ik ben volop bezig met het aanmaken van meer Thailand pagina’s en blogs, wellicht kan je er nog wat inspiratie uit halen! Alvast veel voorpret gewenst met het plannen van de reis!

   Antwoord
 2. Ronald Uljee

  Super leuk om te lezen. Bedankt.

  Antwoord
  • Barbara Groenink

   Dank je wel! Ik heb net het dure Pangvaree geboekt maar twijfel nu ik jouw blog lees 😃

   Antwoord
   • Kimberly

    Hoi Barbara, dat lijkt me een moeilijke keuze! Panvaree is natuurlijk wel NOG mooier, hoewel het ook wel een beetje af hangt van welke bungalow je kiest, vind ik. Ik heb de budgetkamers overwogen, maar daar had je geen eigen balkon aan het water. De villa’s vind ik prachtig, maar die zijn wel echt prijzig. Ik vond het uiteindelijk te duur worden, dus was erg blij met dit alternatief. Maar iedereen heeft zijn eigen budget natuurlijk. Succes met jouw keuze en alvast heel veel plezier!

    Antwoord
 3. Rian

  Hoi, welk huisje hadden jullie geboekt met de floating bungalow? Ik kan alleen maar hutten in de jungle kiezen?
  Met vriendelijke groet,
  Rian

  Antwoord
  • Kimberly

   Hi Rian, je kan die niet online boeken, je moet hiervoor contact opnemen met Jungle Huts Resort. Als je daar eerst gaat overnachten (aanrader) dan kan je dat regelen via de chat van Booking nadat je hebt geboekt. Als je daar niet wilt verblijven dan kan je het proberen via mail.

   Veel plezier!

   Antwoord
 4. Jeroen

  Hi Kimberly,

  Na aanleiding van je blog dezelfde overnachting en trekking geboekt. FANTASTISCH! Exact zoals jij het omschrijft, zo was het. Ook wij hadden Roeki Roeki als gids en de Tarzan en Lion King kwam langs.

  Wij zijn erg blij dat we door jou blog, deze tour hebben geboekt. Aanrader voor iedereen en inderdaad, “Two nights and three days” is beter!

  Antwoord
  • Kimberly

   Hey Jeroen, wat leuk om te horen! Blij om te lezen dat jullie er net zo hard van genoten hebben als wij, bedankt om zo’n leuke reactie achter te laten!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kimberly, auteur op Kiladera
Deze blog is geschreven door Kimberly op 24/03/2023.