De monkey trail in Ao Nang: lees dit voordat je gaat

door | 0 Reacties

De monkeytrail in Ao Nang is een leuke, korte hike die begint op Ao Nang Beach. In deze reisblog leg ik je uit waar deze wandeling begint, waar je de aapjes kan vinden en hoe je met ze om moet gaan. Verder vertel ik wat je zeker mee moet nemen en geef ik je nog wat tips voor deze activiteit in Krabi. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het zeker weten in de reacties!

Waar start de monkey trail?

De monkey trail start op Ao Nang Beach in het plaatsje Ao Nang. Als je met je gezicht naar de zee staat, ga je naar links, naar het meest zuidelijke puntje van het strand. Daar zie je een kleine tempel.

Er is grote kans dat je daar ook al de eerste aapjes spot. Deze apen, heel waarschijnlijk makaken, spelen hier graag en is erg leuk om te zien.

 

De aapjes: hoe ga je met ze om?

De aapjes zijn erg vermakelijk, maar pas ook op want deze makaken kunnen – net als op veel plaatsen in Thailand – erg agressief worden, zeker als je ze eten geeft. Zorg er ook voor dat je geen losse voorwerpen bij je hebt zoals plastic flesjes, eten of waardevolle voorwerpen. De makaken pakken het anders zo van je af.

Besef dat apen niet ‘lachen’, het tonen van tanden is eerder een teken van agressie. Wanneer dit gebeurt, begin dan niet hard te lachen, toon in geen geval je eigen tanden en maak geen oogcontact, anders lok je misschien wel een aanval uit. In het ergste geval word je gebeten en moet je naar het ziekenhuis. Loop gewoon om het aapje heen zonder contact te maken, wandel rustig weg van eventuele dreigementen.

Het begin van de monkeytrail in Ao Nang begint bij de tempel bij het meest zuidelijke stukje van het strand.

De start van de monkeytrail in Ao Nang ligt bij de tempel op het meest zuidelijke puntje van Ao Nang Beach.

Zelf heb ik geen last gehad van agressieve apen die mij lastig vielen, de mensen voor en achter mij wel. Zij vonden het erg leuk vonden om de aapjes voedsel te geven. Zij beseften niet dat ze hiermee agressie opwekken en bijna aanleren. Wanneer ze van mensen eten krijgen, verwachten ze dat ze van elk mens eten krijgen. 

Apen zijn wilde dieren, geef ze geen eten en raak ze niet aan. Laat ze gewoon spelen met elkaar en geniet van het tafereel met je ogen 🙂 In mijn ideale wereld laten we wilde dieren gewoon wilde dieren zijn!

Aapjes voeren doe je beter niet.

Aapjes voeren doe je beter niet.

De monkeytrail in Ao Nang, Krabi

Terug naar de monkey trail!

Je ziet het pad vrij snel liggen, het start met een bruggetje/steiger met leuningen gemaakt uit bamboe. Na het bruggetje beginnen de trappen omhoog.

De volledige 800 meter bestaat uit trappen met bamboe leuningen die het eerste deel goed omhoog gaan. Het is een leuk stukje door de jungle en dankzij de vele trappen zal je flink zweten. Neem dus genoeg water mee! Er zijn verschillende stukken waar je even kan uitrusten als dat nodig is. 

Na zo’n 20 minuten ben je aan het einde aan gekomen en ga je met vrij steile treden naar beneden. Je bent dan op het mooie strand ‘Pai Plong Beach’.

Onderaan de trappen zit een bewaker waar je je aankomsttijd en naam moet invullen. Het kost verder geen geld. Verwacht niet dat je iets mag gaan drinken bij het vijfsterrenhotel dat op dit strand is gelegen. Je mag het strand ‘gebruiken’, maar het hotelterrein niet betreden.

Pai Plong Beach, het einde van de monkeytrail in Ao Nang

Aan de rechterkant zie je de trappen, het einde van de monkeytrail. In de bomen die je hier ziet, zag ik verschillende dusky leaf monkeys.

Het strand is een fijne plek om te chillen. Je kan hier misschien ook nog wel wat extra aapjes spotten.

Kijk eens omhoog bij de grote boom waar je aan komt. Als je geluk hebt, kun je hier de Brillangoer – beter bekend als Dusky leaf monkey, in de bomen zien eten. Zie je ze niet direct? Kijk rustig rond bij de bomen op het strand, soms zitten ze wat verstopt!

Je kan nog even op het strand relaxen of zwemmen in de zee voordat je dezelfde weg weer terug neemt.

Gek genoeg hoefde ik mijn vertrektijd bij de bewaker niet te noteren, maar er is kans dat je dit wel moet doen.

De monkeytrail in Ao Nang, Krabi: een Brillangoer (Dusky leaf monkey)

Twee Dusky Leaf monkeys in de grote boom op Pai Plong Beach

Wat neem je het beste mee?

Neem genoeg water, zwemkleding (voor een duik in het water), insectenspray, zonnebrandcrème en het liefst goede sandalen of schoenen mee. 

Op zich zou je de hike ook op slippers kunnen doen, maar als het een beetje heeft geregend kan het wel super glad worden, sandalen of schoenen hebben dus de voorkeur.

Hopelijk heb je voldoende informatie om de trail te bewandelen. We wensen je heel veel plezier! Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het weten in de reacties 🙂

 

Ao Nang - na het bewandelen van de monkeytrail kom je uit op Pai Plong Beach

Pai Plong Beach

Makaken op de Monkey Trail in Ao Nang
De monkeytrail in Ao Nang, Krabi: een paar makaken

Aapjes zijn hartstikke leuk om gewoon naar te kijken!

Spelende aapjes op de Monkey Trail in Ao Nang

Meer lezen?

Lees meer blogs over: Azië - Dieren - Thailand - Wandelroutes

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -advies.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit één e-mail per kwartaal, boordevol reisplezier. Wij houden namelijk, net zoals jij, ook niet van gestalkt worden. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wat denk jij ervan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kimberly, auteur op Kiladera
Deze blog is geschreven door Kimberly op 16/03/2023.