Feesten op Koh Phangan: alle events in 2024

Je gaat naar het fantastische Koh Phangan buiten de bekende Full Moon Party om? Goed idee!

Koh Phangan staat terecht bekend als party eiland: je kan er de beste feestjes beleven. Maar het grootste en (wereld) bekende feest van het eiland – de Full Moon Party – staat bij de meeste eilandgangers niet bekend als het beste feest. Wil jij het strand niet delen met 30.000 mensen, maar wel genieten van lekkere techno of house, op het strand of midden in de jungle? Lees dan snel verder want we hebben alle feestjes op Koh Phangan in 2024 voor je opgesomd.

Helaas hebben niet alle partyconcepten de coronaperiode overleefd, maar die dat wel hebben, lichten we graag toe in deze blog.

    Het zuidwesten van Koh Phangan: De beste Feestjes

    Haad Rin: de perfecte uitvalsbasis?

    Haad Rin – of Hat Rin – is het beroemde Full Moon Party strand. Maar wist je dat het buiten dit massafeest een geweldige plek is om te verblijven? Er zijn veel gezellige (beach)bars om iets te gaan drinken, lekkere restaurantjes en leuke winkeltjes. Het is dus een plek waar je niet per se een scooter/motor nodig hebt om de gezelligheid op te zoeken. Daarnaast is het Haad Rin strand een fijn strand om te zonnen, zwemmen of aan beach volleybal te doen.

    Wil je toch even ontsnappen naar de rust, dan wandel je in slechts tien minuten naar het rustige en prachtige Leela beach. Slechts één kilometer van Haad Rin en dé plek voor een mooie zonsondergang.

    Haad Rin is dus buiten de Full Moon Party een gezellige plaats om te verblijven, maar ook de perfecte uitvalsbasis voor de leukste feestjes van het eiland, die we hieronder voor je uitschrijven.

    -

    Waar overnachten op Haad Rin?

      Haad Rin kent heel veel accommodaties, maar het fijnste is natuurlijk om aan het strand te verblijven.

      Tommy Resort is een grote aanrader als je te midden van de gezelligheid wilt zitten. Je hebt er geen last van harde muziek (behalve tijdens Full Moon Party), maar zit wel direct aan het strand waar 50 meter verderop de gezellige barretjes de hele avond muziek en vuurshows draaien. Overdag kan je in het Tommy Resort genieten van het zwembad, de bar, het restaurant en de zitzakken op het strand. Prijzen starten vanaf € 52 per nacht.

      Hou je van wat meer rust en meer luxe? Kijk dan eens naar The Cabin Beach Resort. Dit prachtige resort aan Leela beach heeft een  infinity pool, mooie relaxruimtes en een rooftopbar waar je naast heerlijke cocktails ook het beste uitzicht hebt op het strand en zonsondergang. Prijzen starten vanaf € 140 per nacht.

      Een goedkoper, maar ook goed alternatief is het Sarikantang Resort waar je al voor € 30 per nacht op het mooie Leela strand slaapt.

       

      Lees verder onder de advertentie

      Zie je dat strand daar? Dat is Haad Yuan, waar de clubs Eden Garden en Bambu Jungle Lounge liggen. Dit is trouwens het uitzicht vanaf het viewpoint, na een relatief zware hike.

      Het uitzicht vanuit Bambu Jungle Lounge op de Sunday Sessions

        Het paradijselijke strand Haad Yuan

        Haad Yuan is de verborgen parel dat naast Haad Rin ligt. Maar je kan er niet zomaar komen. Je moet een boot nemen of een zware hike maken (later meer).

        Je kan hier het bekende – maar mysterieuze ‘Eden Garden’ vinden en ‘Bambu Jungle Lounge’. Twee feestjes met een prachtig uitzicht.

        Eden Garden

        Eden Garden opent iedere zaterdag haar deuren vanaf 20:00 en de feestjes eindigen meestal bij zonsopgang. Het wordt vaak het ‘best-kept-secret’ van Koh Phangan genoemd. Houd hun Facebookpagina in de gaten voor de meest recente updates. Op Eden Garden mag je trouwens – net als in veel Berlijnse clubs, geen foto’s of video’s maken 😉

        Bambu Jungle Lounge

        Bambu Jungle Lounge organiseert heerlijke Sunday Sessions. Heel fijn om je zondag namiddag weg te dansen, of misschien wel als afterparty na Eden Garden, want ze liggen naast elkaar.  De bar heeft een prachtig uitzicht op Haad Yuan en de sfeer is er geweldig. Volg Bambu’s Instagram voor alle updates.

        Over Haad Yuan

        Houd er rekening mee dat er op het strand Haad Yuan geen geldautomaat is, neem dus genoeg cash mee.

        Omdat het strand wat moeilijker bereikbaar is en niet de meeste faciliteiten heeft, raden we af om er te overnachten. Het is veel handiger om op Haad Rin te overnachten. Een hotel dat direct aan het strand ligt en een heel hoge prijs-kwaliteitverhouding heeft, is het Tommy Resort.

        -

        Hoe geraak je op Haad Yuan?

        Er zijn drie manieren om op Haad Yuan te komen:

        1) Je neemt één van de boten vanaf Haad Rin. Dit is de meest eenvoudige manier en kost je ongeveer 300 baht per boottocht.

        2) Eden Garden organiseert ook 4×4’s die je op zaterdagavond naar Haad Yuan brengt en die start bij deze 7/11 supermarkt. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar het schijnt wel een erg hobbelige weg te zijn, de meeste mensen zouden een voorkeur hebben voor de boot. Let op, je mag zelf niet op deze weg rijden!

        3) Je kan ook de hike maken. Dit is een relatief zware hike die minstens 45 minuten omhoog gaat. Erg leuk om te doen en je komt een prachtig viewpoint tegen. Maar doe dit alleen overdags en absoluut niet in het donker! Je zit namelijk echt in de jungle en het pad is niet zo goed aangegeven. Een lange broek en sterke muggenspray is hier trouwens ook geen overbodige luxe, net als genoeg water. 👉 Lees hier alles over de hike.

        Lees verder onder de advertentie

        Techno & Ban Tai

        Oxa Beach

        Technofans opgelet, Oxa Beach kan wel eens jouw favoriete club worden! Elke woensdag – of drie dagen voor de Full Moon Party start het feest om 15:00 op het strand. Verwacht goede techno beats, vaak gedraaid door internationale DJ’s uit Berlijn of Ibiza. Maar er zijn nog meer clubs in Ban Tai!

        Samsara

        Een andere beach club waar techno en techhouse wordt gedraaid is Samsara. Je vindt de komende events op hun Facebook.

        Guy’s Bar 

        Ook Guy’s Bar is een bekende club op Koh Phangan, voorheen zat deze op Haad Yuan, maar is nu verhuisd naar Ban Tai. Je kan alle events vinden op Facebook.

        Lees verder onder de advertentie

        MAYA Koh Phangan

        Tot slot noemen we ook MAYA Koh Phangan in ons lijstje, waar je kan genieten van heerlijke deep house. Alle toekomstige events vind je ook op hun Facebookpagina.

        Waar verblijven?

        De meeste clubs in Ban Tai liggen op slechts 3 kilometer van Haad Rin, dus ook voor dit feest is Haad Rin een perfecte uitvalsbasis. Wil je liever iets rustiger tussen Thong Sala en Ban Tai zitten? Check dan eens de Sea Love Bungalows met hun idyllische setting.

        Lees verder onder de advertentie

          Koh Phangan: Jungle party’s

            CULT Festival, Waterfall Party, Retro Mountain en Half Moon Festival liggen allemaal vlakbij elkaar, op dezelfde weg. Ze hebben allemaal goede recensies, maar draaien net wat andere muziek.

            CULT Festival

            CULT Festival organiseert iedere week een feestje en zorgt voor mooie visuals en optredens. Er wordt vooral melodic, minimal en progressive techno gedraaid. Er hangt een fijn sfeertje en er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes. Op hun Facebookpagina vind je alle events terug.

            Lees verder onder de advertentie

              Half Moon Festival

              Half Moon Festival voelt aan als een echt festival en heeft 3 verschillende podia met house, techno en R&B. Het vindt twee keer per maand plaats: een week voor en een week na Full Moon Party. Check hun website voor actuele data en tickets.

              Jungle Experience

              Jungle Experience vindt een dag voor de Full Moon Party plaats en draait vooral underground house. Je vindt het volgende event op hun Facebookpagina.

              Waterfall Party & Retro Mountain

              Waterfall Party en Retro Mountain hebben we hier nog niet benoemd. Hoewel ze niet officieel gesloten zijn, hebben we geen toekomstige feestjes van hen gevonden. Waterfall Party claimt momenteel enkel twee events in februari te doen.

              Waar verblijven?

              Al deze jungle feestjes liggen op zo’n 8 kilometer van Haad Rin. Wil je dichter bij zitten, verblijf je het beste in het dorp Baan Tai.

              Waar je ook verblijft, er gaan sowieso songthaews (gedeelde taxi’s) naar elk deel van het eiland, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet in je hotel geraakt!

              Lees verder onder de advertentie

                Feesten in het noordwesten van Koh Phangan

                Het noorden van Koh Phangan staat bekend om de rust. Het is het gedeelte van het eiland waar de meeste digital nomads leven, waar je talloze yoga studio’s en wellness retreats kan vinden, maar ook de mooiste stranden.

                Wil je helemaal ondergedompeld worden in de yoga sfeer? Ga dan zeker eens naar Zen Beach waar je tijdens zonsondergang kan genieten van een spiritueel avondje onder hippies, yogis en nomads. 

                Het noorden is dus niet direct the-place-to-be als het gaat om feesten op techno tot in de vroege uurtjes, maar de paar feestjes die je er vindt zijn absoluut de moeite waard!

                  Sunset party op Haad Yao

                  Elke woensdag organiseert Seaboard bungalow een sunset party. Wat een gaaf feest is dit!

                  Voor de perfecte avond drink je eerst cocktails op het strand terwijl je de prachtige zonsondergang op Haad Yao aanschouwt. Vervolgens struin je over de hippiemarkt om daarna de voetjes los te gooien op de heerlijke house muziek.

                  Of je nu buiten met je voeten in het zand staat te dansen of binnen staat, sfeer en goede muziek gegarandeerd!

                  Lees verder onder de advertentie

                    Bij de beach bar hoort trouwens ook een resort, Seaboard Bungalow, waar je kan overnachten. Wil je wel naar het feestje toe, maar liever op een stillere locatie slapen? Check zeker eens het hotel High Life Bungalows. Ook vanaf de andere stranden, Hae Maad en Haad Salad geraak je makkelijk op Haad Yao.

                    Er is meer dan techno in Hollystone

                    Ben je van alle markten thuis? Dan kan Hollystone misschien iets voor jou zijn. Hollystone draait EDM, hip-hop, techno, pop, folk en rock. Je vindt hun volgende feestje op hun Facebookpagina. Hollystone ligt niet aan het strand, maar in het binnenland, op een prachtige heuvel.

                    Full Moon Party op Koh Phangan in 2024: alle datums

                    Dit artikel gaat over feestjes buiten de Full Moon Party. Maar daarom is het wel handig om te weten wanneer de Full Moon Party plaatsvindt.

                    Tot drie dagen voor en drie dagen na dit grote feest is het eiland veel drukker, maar ook veel duurder. Houdt er dus rekening mee bij het plannen van je Koh Phangan avontuur. 

                    • 25 januari 2024
                    • 25 februari 2024
                    • 24 maart 2024
                    • 23 april 2024
                    • 23 mei 2024
                    • 21 juni 2024
                    • 22 juli 2024
                    • 19 augustus 2024
                    • 17 september 2024
                    • 18 oktober 2024
                    • 15 november 2024
                    • 15 december 2024

                     

                    Lees verder onder de advertentie

                    Wat kost alcohol op de party’s van Koh Phangan?

                    Alcohol is in Thailand in verhouding vrij duur. Het zuiden van Thailand en vooral op de eilanden, is het nog ietsje duurder. Op feestjes betaal je dan nog veel meer, zou je denken.

                    Op zich vonden wij dit wel meevallen. Voor een cocktail betaal je ongeveer 240 baht (€ 6,50). Voor een (klein) flesje Chang betaal je rond de 100 tot 150 baht (€ 2,70 – € 4). De wijn hebben we niet gecheckt, maar over het algemeen kan je er van uitgaan dat wijn twee keer zo duur is als bier in Thailand.

                    Alcohol drinken op feestjes in Koh Phangan is dus niet mega goedkoop, maar deze prijzen worden ook vaak gehanteerd in lokale café’s. De prijs van bier ligt in de meeste café’s gelijk, in de cocktails zit soms vrij veel prijsverschil. Je vindt op Koh Phangan ook cocktails voor 150 baht, maar het percentage alcohol is dan wel een stuk lager. Je hebt al een bucket voor 200 baht. Bij een bucket kan je meestal kiezen uit whiskey, rum, vodka, gin en een ‘mixer’: Schweppes, Coca-Cola, Sprite, juice of soda.

                    Wij verbleven op Haad Rin omdat het één van de weinige plekken is waar je geen scooter nodig hebt. Huur jij wel een scooter? Wees extra voorzichtig, want dit eiland staat wel wat bekend om de toeristen en locals die onder invloed van alcohol of cannabis rijden.

                    Lees verder onder de advertentie

                    De party lijst is nog langer…

                    Op Koh Phangan worden buiten de bekende plaatsen nog extra events georganiseerd. Je kan deze vinden op de Facebookgroep ‘Samui/Phangan Party Guide’. Ook is het handig om de websites ‘Phanganist‘ & ‘Phangan.events‘ in de gaten te houden. Wanneer je ook naar Koh Phangan gaat, er is altijd wel wat te beleven. Sommige clubs sluiten wel tijdens het regenseizoen, dus check wel altijd of het feestje door gaat.

                     

                    Lees verder onder de advertentie

                    Hebben we een feestje gemist? Laat het ons weten in de reacties!

                    Meer lezen over Koh Phangan? Check onze Koh Phangan pagina.

                    Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

                    Een pin is goud waard – bedankt!

                    Feesten op Koh Phangan