Reizen buiten de EU in 2024: vermijd hoge bankkosten met deze tips

Kijk jij vaak op je bankrekening terwijl je reist? Ik niet. Een enkele keer om te zien of er nog genoeg geld opstaat, maar het liefst ga ik de confrontatie niet aan, die is voor thuis. Ik wil van mijn reis genieten zonder dat ik zie hoeveel mijn rekening aan het lijden is.

En dat kwam mij best wel duur te staan.

Na onze laatste reis buiten Europa zag ik dat de bank meer dan € 200 aan kosten had gerekend. Ik had er geen idee van dat het zoveel kon zijn!

Dit kan beter, dacht ik. Voor mijn volgende reis buiten de eurozone, besloot ik de bank iets minder te spekken met mijn zuurverdiende centjes. Je leest hier hoe.

In dit artikel vergelijk ik de kosten van 3 Belgische banken (zowel debet- als kredietkaart) met de kosten van de digitale multivalutarekeningen Revolut en Wise. Ook geef ik je nog andere tips om geld te besparen bij geldtransacties buiten Europa.

Ik behandel zowel de kosten van cash geld afhalen als transacties met je betaalkaart in bijvoorbeeld hotels, restaurants, winkels, et cetera. Ik heb het steeds over ‘buiten Europa’ of ‘buiten de eurozone’, ik bedoel hier alle landen buiten de EER-zone mee (EU + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).

In dit artikel probeer ik je zo compleet mogelijke informatie te geven. Ben je enkel en alleen op zoek naar de berekeningen en vergelijkingen, vind je die hier: de vergelijking bij transacties in bijvoorbeeld handelszaken en de vergelijking bij cash afhalen.

Lees verder onder de advertentie

Bankkosten buiten Europa, hoe zit dat nu precies?

Wanneer je met je debetkaart of kredietkaart buiten Europa wilt betalen in een winkel of cash geld wilt afhalen, komen daar verschillende bankkosten bij kijken.

Vanwege deze kosten wordt er vaak aangeraden om cash mee te nemen. Je kan je biljetten ter plaatse inwisselen tegen een (vaak) iets betere wisselkoers dan dat je via de bank krijgt.

Persoonlijk hou ik er niet van om met veel geld rond te lopen en vind ik het wisselen ook een gedoe, naast het feit dat er vaak scams bij te pas komen. Ik ben dus wel bereid om wat meer te betalen om niet met teveel cash rond te lopen. Maar wat ik eerder nog niet wist, is dat de bankkosten gruwelijk hoog (kunnen) zijn.

Er kunnen lokale bankkosten gerekend worden, maar ook kosten van je eigen bank. Ik maak je wegwijs in dit best wel moeilijke topic!

-

Wat is een debetkaart?

Je debetkaart is je reguliere bankkaart. De bankkaart die gekoppeld is aan je zichtrekening, in België doe je hier waarschijnlijk je aankopen mee. In België wordt deze bankkaart vaak Bancontact genoemd, in Nederland PIN. Meestal staat er ook ‘Maestro’ op of ‘Visa Debit’.

Op een debit kaart staat van tevoren al geld op, op een kredietkaart kan je op krediet betalen.

Er zijn dus twee verschillende bankkaarten: debetkaart en kredietkaart.

Als je geld gaat afhalen, hou je het beste Google Lens of een andere vertaalapp in de buurt als je de taal niet spreekt. Ook al koos ik voor Engels, kreeg ik ineens bovenstaand scherm. Zonder Google Lens had ik nooit geweten dat ik een verkeerde pincode aan het invoeren was 😉

Heb je meerdere banken of ook nog een kredietkaart? Neem die ook mee zodat als één pasje niet blijkt te werken, je nog een back-up hebt. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat het niet handig is om slechts bij één bank te zitten, bij een storing kan je geen kant op!

Lees verder onder de advertentie

Lokale bankkosten bij geldafhalingen

Vaak betaal je in een land vaste kosten aan de bankautomaat (ATM). In Thailand is dat bijvoorbeeld altijd 220 baht, in Panama is dat meestal 6,50 dollar per opname. Het bedrag dat je extra moet betalen staat altijd aangegeven op het scherm en staat ook op het bonnetje. Bij welke bank je thuis ook zit, deze kosten betaal je altijd als je geen lokale bankkaart hebt.

In Thailand leek ons 220 baht per transactie prima om ‘veiliger’ (dus zonder te veel cash op zak) te reizen.

Maar wat veel mensen je niet vertellen, is dat de extra transactie- en wisselkosten van je eigen bank een pak hoger kunnen zijn dan je denkt!

Als je aan een ATM geld afhaalt kies dan altijd voor 'without conversion'. Op het moment dat je voor 'without conversion' kiest neem je geld op in de lokale valuta. Als je 'with conversion' kiest, kies je eigenlijk voor euro's en mag de bank waar je geld afhaalt kiezen wat de wisselkoers is. En dat is voor hen een mooie manier om geld te verdienen, je bent in de meeste gevallen veel duurder uit.

Neem altijd zoveel mogelijk geld af in één keer, anders betaal je die lokale bankkosten steeds weer opnieuw. Vaak ligt het limiet tussen de € 250 en € 500.

Lees verder onder de advertentie

Wisselkosten / koersopslag & transactiekosten

Als je een transactie maakt in een vreemde valuta, betaal je wisselkosten. Of je nu cash geld uit de muur haalt of met je kredietkaart betaalt in een winkel, als jij een rekening hebt in euro’s, betaal je daar wisselkosten op. Ook wel koersopslag of wisselkoersopslag genoemd.

Maar dat is nog niet alles. Daar bovenop betaal je vaak ook nog eens transactie- of behandelingskosten.

De moeilijkheid hierin? Iedere bank mag zelf kiezen hoeveel koersopslag en behandelingskosten hij hanteert.
Wat jij betaalt, is dus afhankelijk van de bank waarbij je zit en die verschillen kunnen hoog zijn.

Even een voorbeeldje om het concreet te maken, waarbij je € 550 cash geld opneemt uit een ATM in Thailand. Ik vergelijk de kosten bij drie verschillende Belgische banken. Voor de 220 baht aan lokale bankkosten reken ik € 6.

De Belgische ING rekent 0,3%  + € 4,24 aan behandelingskosten én 3,90% aan wisselkoers. Dat betekent dat je bij de ING € 27,34 per transactie van € 550 kwijt ben, en dan heb ik die 220 baht nog niet meegerekend. Met de 220 baht zit je dus op € 33,34 per transactie. Dat kan flink optellen!

KBC heeft drie verschillende transactiekosten. De provisie voor een buitenlandse bank bedraagt € 2,12 + 0,61% over het bedrag. De provisie voor ‘binnenlandse dienstverleners’ is € 1,21 en 0,61% van het bedrag en tot slot bedraagt de wisselkoers 1,94%. Voor een transactie van € 550 buiten Europa ben je dus € 20,72 kwijt en met de 220 baht erbij € 26,72 per transactie.

Bij HelloBank (een merk van BNP Paribas Fortis) betaal je € 13,48 op hetzelfde bedrag. HelloBank rekent € 2,86 + 0,3% over het bedrag (met een maximum van € 12,09) + een wisselmarge van 1,63%. Met de 220 baht ben je in totaal € 19,48 per transactie van € 550 kwijt. Een stuk voordeliger dus, maar nog steeds verre van goedkoop.

Ik ga straks dieper in op rekenvoorbeelden van zowel geld afhalen als transacties in bijvoorbeeld een winkel. 

Als je enkel een debetkaart en kredietkaart hebt, wordt er meestal aanbevolen om cash geld af te halen met je debetkaart en in de winkel te betalen met je kredietkaart. Dit klopt vaak, maar is ook afhankelijk van je bank en de bedragen die je afhaalt. Zoek de kosten op en bereken wanneer welke goedkoper is, als je niet kiest voor een multivalutarekening die we hierna bespreken.

Lees verder onder de advertentie

Hallo, multi-valutarekeningen

Je snapt het wel, je reis kan zo erg duur worden. Dit moet echt goedkoper kunnen, dus ik ging op onderzoek uit.

Ik kwam al snel terecht bij Wise en Revolut. Ik had deze kaarten al vaker voorbij zien komen, maar zag steeds dat enkel de eerste 200 euro gratis op te nemen is. Ik dacht dus dat er geen voordelen aan zaten, 200 euro is namelijk vrij snel op. Totdat ik de kosten eens goed bekeek en vergeleek met de normale bank.

Geen idee waar ik het over heb? Wise en Revolut bieden multi-valutarekeningen aan. Dat betekent dat jij op één rekening zowel euro’s als dollars, als Thaise baht et cetera kan hebben staan. Deze ‘digitale bankrekeningen’ zijn oorspronkelijk opgericht om internationale transfers goedkoper en makkelijker te maken. Ze hebben beide veel verschillende opties, maar in dit artikel richt ik me enkel op de voordelen van transacties buiten Europa als je op reis bent.

Bij beide banken kan je een gratis rekening openen. Hiervoor moet je je uiteraard identificeren en wat gegevens invullen.

Bij Revolut zal je zien dat je kan kiezen uit verschillende abonnementen. Als je heel vaak buiten de eurozone reist, kan dit interessant zijn. Als je denkt, ik neem gewoon een abonnement voor één maand en zeg dan op, dat werkt niet. Je betaalt dan extra kosten die in de kleine lettertjes vermeld staan (ik had hetzelfde idee 😉 ). Gewoon de gratis rekening nemen dus, tenzij je bijvoorbeeld een wereldreis maakt, of de andere voordelen nodig hebt.

Wise en Revolut hanteren beiden de ‘middenkoers’ (mid-market rate), wat ook wel de echte koers genoemd wordt. Je vindt deze ook terug in Google, typ daar het aantal euro’s dat je wilt inwisselen, het bedrag dat je ziet krijg je ook daadwerkelijk.

Lees verder onder de advertentie

De verschillen tussen Wise en Revolut

Hieronder zet ik de belangrijkste kenmerken van beide digitale rekeningen op een rijtje dat betrekking heeft tot geld afhalen of betalen in een winkel.

(Scrol de tabel naar links en rechts je dit artikel mobiel bekijkt)

Kenmerken Wise Revolut
Rekening openen Gratis Gratis
Geld toevoegen aan rekening
 • Geen transactiekosten via iDEAL en bankoverschrijving
 • € 2,35 bij kredietkaart, debetkaart en Apple Pay
 • € 0,66 via Klarna
Geen transactiekosten
Geld omwisselen naar een andere valuta Wisselkosten, te berekenen via deze convert tool of in de app.
 • Geen wisselkosten tot € 1.000 per maand doordeweeks
 • 1% weekendkosten
 • Wisselkosten boven de € 1.000 per maand, te berekenen via deze convert tool of in de app.
Aankooptransacties Geen kosten Geen kosten
Geldopnames € 200 cash 'gratis' per maand, daarna € 0,50 per opname + 1,75% € 200 cash 'gratis' per maand, daarna 2%
Fysiek pasje Eenmalig € 7 voor een fysiek pasje (gebruik deze link voor een gratis pasje) Eenmalig € 7,99 voor een fysiek pasje
REGISTREER REGISTREER

Lees verder onder de advertentie

Praktisch: berekeningen in kosten

Zoals hierboven misschien wel duidelijk is geworden, lijken Revolut en Wise best wel op elkaar. Er zijn maar kleine verschillen. Welke is nu goedkoper?

 

Cash geld afhalen

In de berekeningen ga ik er van uit dat we de € 200 ‘gratis’ afhaling al hebben gedaan, aangezien hier geen verschil in zit tussen de banken.

Dit betaal je aan Wise of Revolut als je cash geld haalt uit een ATM:

Bedrag Revolut Kosten Wise Kosten
€ 250 € 5 € 4,88
€ 500 € 10 € 9,25
€ 750 € 15 € 13,63
€ 1000 € 20 € 18

De berekeningen zijn als volgt:

 • Revolut: bedrag * 2%
 • Wise: (bedrag * 1,75%) + € 0,50

Zoals je ziet, is Wise in de meeste gevallen dus goedkoper om geld af te halen.

Het is nog steeds niet goedkoop, maar wel goedkoper dan bij een Belgische bank. Die kosten zetten we straks nog eens in een vergelijkingstabel.

 

Lees verder onder de advertentie

Conversie- /wisselkosten

Wise hanteert conversie kosten en die kunnen anders zijn voor iedere valuta. Ik heb er wat mee zitten ‘spelen’ en de wisselkost lijkt te gaan tussen de 0,56% en 1,15%. Revolut vraagt GEEN wisselkosten wanneer je wisselt tot € 1.000 per maand.

Als ik 500 euro naar USD wil omwisselen, ontvang ik op dit moment:

 • Wise: 543,19 USD waar al € 2,78 aan wisselkosten vanaf zijn.
 • Revolut: 545,22 USD, geen verdere kosten.

Bij Revolut betaal je wél 1% wisselkosten als je in het weekend je valuta omwisselt. Ga je dus met Revolut in zee, zorg dat je op tijd je geld wisselt.

Maar wat als je boven de € 1.000 wilt omwisselen? Want dan betaal je wél wisselkosten bij Revolut. Ook dan blijft Revolut goedkoper. Als ik € 2.500 wil omwisselen naar USD, betaal ik bij Wise € 13,92 (0,56%) en bij Revolut slechts € 7,50.

 

Wise of Revolut: welke is goedkoper om in een vreemde valuta geld af te halen?

Revolut lijkt uiteindelijk goedkoper omdat Wise wisselkosten hanteert die snel duurder worden dan het verschil in opnamekosten.

Ik ga nu eerst de kosten van drie verschillende Belgische banken met Wise en Revolut vergelijken. Eerst de ‘gewone’ transacties, denk aan betalen in een winkel, hotel, restaurant of online. Daarna ga ik nog dieper in op de kosten van cash geldafhalingen in een automaat, en vergelijk ik ook daar de kosten. 

Lees verder onder de advertentie

Algemene verrichtingen buiten de eurozone: debet-, krediet-, Revolut-, of wisekaart?

Hoe zit het bij algemene verrichtingen buiten de eurozone? Ik heb het dan over betalingen met je fysieke kaart in een handelszaak (winkel, restaurant, hotel, …). Maar ook online. Want zelfs als je hotel van tevoren geld afschrijft, is er grote kans dat je daar wissel- en behandelingskosten op betaalt.

Tenzij je met Wise of Revolut betaalt… We vergelijken de kosten van deze multi-valutarekeningen met de ING, KBC en HelloBank. Eerst toon ik je de vergelijking en daarna leg ik alle kosten uit.

Lees verder onder de advertentie

De vergelijking in kosten

Als voorbeeld neem ik een winkeltransactie van € 250 buiten Europa in een vreemde valuta.

(Scrol de tabel naar links en rechts je dit artikel mobiel bekijkt)

Bank Soort kaart Totale kosten Berekening
ING (BE) Kredietkaart € 5 € 250 * 2% = € 5
Debetkaart € 10,36 € 250 * 3,90% = € 9,75 + € 0,61
HelloBank Kredietkaart € 4 € 250 * 1,60% = € 4
Debetkaart € 7,11 € 250 * 1,63% = € 4,08 € 250 * 1,21% = € 3,03
KBC Kredietkaart € 4 € 250 * 1,60% = € 4
Debetkaart € 5,46 € 250 * 1,94% = € 4,85 + € 0,61
Revolut Prepaid debetkaart € 0 Geen kosten
Wise Prepaid debetkaart € 1,39* *Geen transactiekosten, maar van tevoren betaal je wel variabele wisselkosten, in dit geval 0,56% voor USD: € 1,39
Hier hoef ik geen kanttekening bij te maken. Revolut is volledig gratis en daarna is Wise de goedkoopste.

Ga je uiteindelijk NIET voor Wise of Revolut, onthoud dan dat je je kredietkaart gebruikt bij alle betalingen. Of je debetkaart of kredietkaart goedkoper is bij cash geldafhalingen, is afhankelijk van het bedrag dat je opneemt en vereist wel wat rekenwerk. Daar gaan we straks nog op in.

Lees verder onder de advertentie

Belgische bankkaart of kredietkaart

As je een kredietkaart hebt zijn je verrichtingen, ook buiten de eurozone, meestal gratis. Maar je betaalt wel een wisselkoers. Je betaalt bijvoorbeeld in Thaise baht en dat moet nog omgezet worden naar euro’s.

In het geval van de Belgische ING is dat 2% aan wisselkoers, bij HelloBank en KBC is dit 1,60%.

Met je debetkaart (gewone bankkaart) is het vaak geen goed idee om buiten Europa in een handelszaak te betalen.

Bij HelloBank betaal je daar 1,21% van het bedrag op (met een maximum van € 12,09) en een wisselmarge van 1,63%.

Bij ING 3,90% op het bedrag + € 0,61.

KBC rekent 1,94% wisselkosten + € 0,61.

Deze berekeningen vind je hierboven ook terug in de vergelijkingstabel.

 

Lees verder onder de advertentie

Wise of Revolutkaart

Voor beide kaarten geldt dat je er gratis mee kan betalen. En je hebt er in principe ook geen fysieke kaart voor nodig; als je een iPhone hebt kan je zowel Wise als Revolut toevoegen aan Apple Pay.

Wel heel belangrijk: zorg dat je je euro’s in de app hebt omgewisseld naar de valuta die je nodig hebt voordat je de transactie uitvoert. Ben je in Panama, zorg dat je dollars hebt. Ben je in Thailand, wissel om naar Thaise baht. Dat wisselen is natuurlijk zo gedaan, maar zorg gewoon dat het voor je transactie in orde is.

Bij Wise en Revolut zijn deze transacties dus volledig gratis. Al moet je bij Wise van tevoren dus wel wisselkosten betalen, maar die blijken sowieso wel een pak goedkoper dan via je Belgische bank. 

Lees verder onder de advertentie

De vergelijking: wat is de goedkoopste optie om cash geld af te halen buiten Europa?

Goed, normale transacties zijn dus een pak goedkoper via Wise en Revolut. Maar hoe zit dat met geldafhalingen?

Als voorbeeld neem ik een geldafhaling van € 250 buiten Europa in een vreemde valuta. Ervan uitgaande dat we al over de limiet van € 200 zitten die gratis is bij Wise en Revolut. We maken de vergelijking tussen drie Belgische banken met zowel debet- als kredietkaarten.

(Scrol de tabel naar links en rechts je dit artikel mobiel bekijkt)

Bank Soort kaart Totale kosten Berekening
ING (BE) Debetkaart € 14,74 € 250 * 3,90% = € 9,75 € 250 * 0,3% = € 0,75 + € 4,24
Kredietkaart € 13,50 € 250 * 2% = € 5 € 250 * 1% = € 2,50 + € 6
HelloBank Debetkaart € 7,69 € 250 * 1,63% = € 4,08 € 250 * 0,3% = € 0,75 + € 2,86
Kredietkaart € 10 € 250 * 1,60% = € 4 + € 6
KBC Debetkaart € 11,24 € 250 * 0,61% = € 1,53 + € 2,12 € 250 * 0,61% = € 1,53 + € 1,21 € 250 * 1,94% = € 4,85
Kredietkaart € 9 € 250 * 1,60% = € 4 + € 5 (minimumkost, anders 1%)
Revolut Prepaid debetkaart € 5 € 250 * 2% = € 5
Wise Prepaid debetkaart € 4,88 (+ € 1,39) € 250 * 1,75% = € 4,38 + € 0,50 (Wisselkosten vooraf betaald: € 1,39)
Zoals je ziet, zijn de verschillen niet gigantisch, maar kan het toch wel veel schelen bij meerdere geldafhalingen. Lokale bankkosten kunnen er nog bij komen uiteraard, maar die zijn bankonafhankelijk.
Bij Wise en Revolut krijg je € 200 per maand ‘gratis’ wat in de voorbeelden al minstens € 7,69 heeft bespaard.

Wat ik niet terug heb kunnen vinden is welke koers er wordt gehanteerd bij de Belgische banken. Zowel Wise als Revolut hanteren de werkelijke koers, wat wellicht ook nog voordeliger uit kan komen?

Bij sommige banken lijkt het in dit voorbeeld voordeliger om met je kredietkaart geld af te halen. Het kan de moeite waard zijn om dezelfde berekeningen te maken met hogere bedragen. Dit komt doordat er soms maximumkosten worden berekend zoals ik aangaf in het stukje over wisselkosten.

Voordat je op reis gaat moet je jouw bankkaart beschikbaar maken buiten Europa. Dit kan je in de meeste gevallen regelen via je app. Bij Revolut en Wise is dit niet nodig.

Lees verder onder de advertentie

Bankkosten buiten de EU besparen met Wise en Revolut

Conclusie: wie is de winnaar? Welke kaart mee op reis buiten Europa?

Wij zijn net terug van onze reis naar Panama en hebben zowel Revolut als Wise gebruikt. Dat heeft ons ontzettend veel bankkosten bespaard!

Toen we één keer onze normale creditcard gebruikten, zagen we direct het verschil in kosten. 

Belgische bank versus multivaluta

Sowieso wint Wise en Revolut het van de ING, KBC, HelloBank en waarschijnlijk alle andere banken. Zowel op het gebruik van kredietkaart als debetkaart. En zowel op geld afhalen als andere transacties buiten Europa.

Het scheelt vaak ‘maar’ een paar euro, maar natuurlijk kan dit erg oplopen, afhankelijk van het aantal transacties en de duur van je reis. Ik denk dat er weinig reizen zijn waar je in totaal minder dan 15 keer een transactie doet (hotel, restaurant, winkel, …), dat bespaart je dan al meer dan € 100. Daar kan je al leuke dingen mee doen op reis, toch?

 

Wise versus Revolut

Revolut lijkt goedkoper omdat je (tot € 1.000) doordeweeks geen wisselkosten betaalt. Maar ook na € 1.000 is Revolut iets goedkoper qua wisselkosten.

Wil je de kaarten ook in Europa gebruiken dan kan Wise wel voordeliger zijn bij geldafhalingen, omdat je dan niet te maken hebt met wisselkosten.

Ik heb ze gewoon allebei, een extra kaart kan op reis nooit kwaad. En aangezien ze verder niks kosten kan ik bij beide gebruik maken van maandelijks 200 euro gratis afhalen.

 

Aandachtspunten om de kaarten zo goedkoop mogelijk te gebruiken

 • Wise
  Zet enkel geld op je rekening via bankoverschrijving (of iDEAL), anders betaal je een fee.
 • Revolut
  Wissel je geld enkel doordeweeks naar een vreemde valuta, anders betaal je 1% aan weekendfee (de valutamarkt is dan dicht). Tot € 1.000 per maand betaal je geen wisselkosten, als je denkt meer te gebruiken, kan je dit slim spreiden voor je reis.

Lees verder onder de advertentie

Good to know

Deze kaarten kan je ook gewoon in België of Nederland gebruiken. En als je wel eens (online) over de grens koopt, kan Wise of Revolut ook voordeliger zijn.

Laatst rekende een accommodatie van tevoren € 250 aan via mijn kredietkaart. Dat werd in USD aangerekend, en heb ik € 5,50 aan wisselkosten moeten betalen. Had ik mijn Revolut kaart doorgegeven waar USD op stond, had ik géén extra kosten gehad.

Het fijne aan deze apps is ook dat je zelf beslist wanneer je wisselt. Ga je pas over 3 maanden op vakantie, is het aan te raden om te wisselen tijdens de beste koers!

Wise biedt zelfs ‘auto conversion‘ aan waarbij je de gewenste koers ingeeft en zodra de valuta die aantikt, word je gewenste bedrag gewisseld. Erg handig, want de koers fluctueert constant.

Heb jij een andere bank?

Ik heb overwogen om alle Belgische banken in dit artikel te benoemen. Maar uiteindelijk lijkt HelloBank wel in de buurt te komen van de rest van de banken en ik wil je niet overdonderen met te veel rekensommetjes.

Of Wise of Revolut voor jou zoveel verschil gaat maken is met bovenstaande berekeningen snel te vergelijken. Zoek op wat jouw bank aanrekent (let op dat je de huidige bedragen vindt, geen oude) en maak zelf de vergelijking. Maar op winkeltransacties zal het sowieso moeilijk zijn om Wise en Revolut te verslaan.

Op ATM-afhalingen is het verschil iets minder groot, maar omdat het zo eenvoudig is om de rekening te openen en de kaart te gebruiken, is het de moeite zeker waard.

 

Zo ga je aan de slag met Wise of Revolut

 1. Maak je account aan
 2. Vraag een fysieke kaart aan (als je die nodig hebt)
 3. Zet euro’s op je rekening
 4. Wissel de euro’s om naar de vreemde valuta die je nodig hebt
 5. Betalen of afhalen maar!

Wil je met Wise aan de slag?
Registreer je dan met mijn link, dan krijg je een cadeautje! Je kan kiezen uit een gratis fysieke kaart of een gratis transactie van € 500, waar je dus geen wisselkosten op betaalt.

Een Revolut account aanmaken kan je hier.

Hopelijk is alles duidelijk nu. Geniet van je reis en laat het me weten als je nog vragen hebt!

 

Foutje gezien? Laat het me weten in de reacties!