Bangkok in 3 dagen: 10 leuke activiteiten en must-do’s

Bangkok is een miljoenenstad. Een stad waarin je je weken of maanden kan vermaken, maar waarschijnlijk verblijf je er maar 3 of 4 dagen. Om die dagen zo goed mogelijk te besteden, geven we je 10 leuke activiteiten, bezienswaardigheden en must-do’s mee voor je verblijf in Bangkok. Je kan al deze activiteiten makkelijk in drie dagen doen. 

In deze reisblog vind je wat minder bekende activiteiten en een aantal toeristische bezienswaardigheden, dingen die je gewoon gedaan moet hebben tijdens je eerste bezoek aan Bangkok. We geven je al onze tips en tricks om deze highlights van Bangkok te bezoeken!

Onderaan deze blog kan je al deze tips in een driedaagse planning terugvinden.

Tip #1 King Power Mahanakhon tijdens zonsondergang

Het uitzicht vanaf de Mahanakhon wolkenkrabber was onze absolute hoogtepunt in Bangkok. Wauw, wat is deze stad groot en mooi.

Zoals je wel verwacht, is het uitzicht het mooiste rond zonsondergang. Het is dan natuurlijk ook het drukste. Maar hoewel wij er in het hoogseizoen tijdens zonsondergang waren, was de drukte nog best te doen. Het voelde drukker aan op Rockefeller in New York. Dat komt wellicht door de chille muziek die door de dj vanaf 17:00 wordt gedraaid. Er heerst een fijn sfeertje.

Je kan er (dure) hotdogs en drankjes kopen om je bezoek nog aangenamer te maken. Zoek een tafeltje en stoeltjes aan het glas en het lijkt alsof al dat andere volk er niet is 😉

De SkyWalk

Naast het prachtige uitzicht is er nog een andere attractie op het dak. Dit is de zogenoemde ‘SkyWalk’. Een stuk glas waar je over kan lopen en je je echt boven de stad bevindt. Onder het glas zie je verschillende wolkenkrabbers die vanop de grond hoog lijken, maar vanaf hier klein zijn. Als je hoogtevrees hebt (zoals ik), is het in het begin wat eng, maar echt wel een heel toffe ervaring. Voordat je het glas betreedt krijg je sloffen die je over je schoenen moet trekken. Het is ook niet toegestaan om losse voorwerpen mee te nemen, foto’s moeten gemaakt worden aan de zijkant.

Het Mahanakhon observatiedek is de hoogste in Thailand met maar liefst 314 meter. Het is ook één van de hoogste skybars in Zuidoost-Azië. Het platform bevindt zich op de hoogste verdieping van het gebouw: de 78e verdieping.

Virtual Reality Parachute

Voor of na je bezoek aan het dak kan je een Virtual Reality game spelen. Hier kan je met een parachute door de stad vliegen. Een erg leuke ervaring als je van VR houdt. Denis zakte regelmatig helemaal naar beneden, voor mij – iemand met hoogtevrees – was gewoon vliegen al spannend genoeg. Het toestel waarin je zit beweegt echt mee. Als techfan is deze ‘SkyRide’ een echte must-do.

👉 Koop hier je tickets

📍 King Power Mahanakhon, Bangkok

Lees verder onder de advertentie

Tip #2 Steppen of fietsen in de groene long van Bangkok

Wist je dat Bangkok een jungle eilandje heeft? Het wordt ook wel de groene long van Bangkok genoemd, maar zijn echte naam is Bang Krachao.

Het ontmoetingspunt ligt bij de Khlong Toei-pier waar je in 10 minuten de Chao Phraya-rivier oversteekt. Daar stap je op de elektrische step – of fiets – en rijd je door de jungle, mangrovebossen en kokosnootplantages. Onderweg stop je bij een tempel waar je veel interessante informatie krijgt en vragen kan stellen. Vervolgens ga je naar een ‘floating market’ waar je de kans krijgt om verschillende lokale lekkernijen te proeven. In de tour zit ook nog eens een heel lekkere lunch.

Al met al was dit een heel toffe tour om te doen, om even weg te zijn uit de hoogbouw met zijn smog en nog veel bij te leren over de Thaise cultuur. De e-step was ook nog eens fijn om te doen tijdens de 35 graden, even lekker uitwaaien. Lees hier alles over onze ervaring met deze excursie.

Wij vonden het erg leuk om eens niet te fietsen, maar een elektrische step te nemen, of hoe ze het in Thailand noemen, ‘de e-scooter’. Maar er zijn ook fietstours waaraan je kan deelnemen.

👉 De e-step jungletour die wij deden en echt aanbevelen kan je hier boeken

👉 Liever fietsen? Deze fietstocht staat hoog aangeschreven.

Powered by GetYourGuide

Lees verder onder de advertentie

Tip #3 Cocktails met uitzicht op Wat Arun tijdens zonsondergang

De dag mooi afsluiten kan je doen in de Eagle Nest bar. Op deze rooftopbar heb je een prachtig uitzicht op de tempel Wat Arun. Wanneer de zon onder is, lijkt de tempel te veranderen in goud.

De bar is een populaire plaats dus wees er op tijd bij. Is er een plaatsje vrij achterin de bar, maar je wilt liever vooraan zitten? No worries, vraag aan de ober om je op de wachtlijst te zetten. Zo kan je steeds verder naar voren schuiven. Daarom loont het om vroeg te komen. Uiteraard kan je als je achterin zit regelmatig even naar voren gaan om een foto te maken zonder mensen.

Zoals op elke rooftopbar in Bangkok liggen de prijzen een stuk hoger dan laag aan de grond. In de Eagle Nest Bar betaal je tussen de 320 en 390 baht voor een cocktail (€ 8,50 – € 10,50). Een flesje bier kost 260 baht (€ 7). Bij deze bar zit de service charge en tax al ingerekend en je kan er betalen met creditcard. 

De cocktails in de Eagle Nest Bar kunnen we van harte aanbevelen. Ze zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt door goede mixologen. We hebben verschillende cocktails geproefd, maar de ‘Sunset of Eagle Nest’ cocktail sprong er met vlag en wimpel bovenuit.

Is de Eagle Nest bar volzet? Dan kan je misschien nog terecht in de bar ernaast, View ARUN Restaurant & Bar.

📍 Eagle Nest bar, Bangkok

Deze bar ligt in dezelfde buurt als de The Grand Palace en de liggende Boeddha waar je meer over leest in de volgende tips. Als je tussen die activiteiten en de zonsondergang nog tijd over hebt, is het erg leuk om over de Pak Khlong Talat bloemenmarkt te struinen.

Lees verder onder de advertentie

Tip #4 Zwem in een infinity pool

Wolkenkrabbers en infinity pools, het is een mooie combinatie. Bangkok heeft er vele. Ik moest en zou dus ook in een hotel slapen met infinity pool.

In de meeste infinity pools mag je enkel zwemmen als je hotelgast bent. Deze hotels zijn nog best betaalbaar en het is altijd een goed idee om je reis te starten en/of af te sluiten in een beetje luxe 😉

Wij verbleven zelf in Amara Bangkok, de foto’s die je hier ziet, is het uitzicht vanaf het dak. We sommen hieronder een aantal hotels met inifinity pool voor je op:

👉 Amara Bangkok Hotel

👉 Avani Plus Riverside Bangkok Hotel

👉 Eastin Grand Hotel Sathorn

Liever een ander hotel? We hebben een lijst van 10 hotels met infinity zwembaden gemaakt die tussen de € 82 en € 157 per nacht kosten. Je leest het hier.

Ken jij infinity pools in Bangkok waar je mag zwemmen zonder hotelgast te zijn? Laat het ons weten in de reacties, dan passen we deze blog aan.

Lees verder onder de advertentie

Tip #5 Shoppen & eten in Iconsiam

Er zijn veel winkelcentra in Bangkok, maar dit is toch wel de mooiste en meest luxe. Het winkelcentrum opende zijn deuren eind 2018 en is dus ook nog relatief nieuw. Het deed ons een beetje aan het winkelcentrum aan Marina Bay Sands in Singapore denken.

Het winkelcentrum is dagelijks geopend tot 22:00 en is vooral ’s avonds erg mooi door de talloze lichtjes. Er is ook een multimedia waterfontein (die wij helaas net mistten), de show begint elke dag om 18:30 en 20:00.

Naast een mooie indoor floating market / food court waar je de lekkerste (betaalbare) gerechten kan proeven is er ook nog een iMax bioscoop, indoor waterval, kunst, luxe winkels, ‘normale’ winkels, speeltuinen, entertainment parken, restaurants met prachtige uitzichten over de stad…. Er is gewoon teveel om op te noemen.

Hoeveel tijd je hier voor uit moet trekken? Wij waren er twee uur en dat was te weinig om uitgebreid te eten én het hele winkelcentrum te zien. Wil je alles zien en ook nog shoppen, eten of één van de andere activiteiten doen? Neem dan meer tijd!

Hoe je er komt? Er gaat een gratis ferry vanaf de Si Phraya Ferry Pier waar je makkelijk met de bus of MRT kan komen.

📍 Iconsiam, Bangkok

Lees verder onder de advertentie

Tip #6 Wandel door Lumphini Park

Niet alleen vanaf de wolkenkrabbers heb je een mooi uitzicht over de skyline van Bangkok. In het prachtige Lumphini park kan je even helemaal tot rust komen en toch genieten van de stad.

Lumphini Park is een plek waar de Thai hardloopt, wandelt, kanoet in de vijver, of relaxt op één van de bankjes of op het gras. Daarnaast is het ook de plek waar je water varanen (‘water monitors’) kan spotten die hier leven. Het park is vooral prachtig tijdens golden hour / zonsondergang.

In het park worden veel activiteiten georganiseerd zoals concerten en aerobics. Er is altijd wel wat te doen.

Hoor je het volkslied door de speakers galmen? Dan zal je zien dat iedereen stil staat. Respecteer deze Thaise traditie en sta ook zelf als toerist even stil, het duurt maar 30 seconden. Het volkslied wordt hier – net als op de tv & radio – elke dag om 8:00 en 18:00 afgespeeld.

📍 Lumphini Park, Bangkok

Tip #7 Grand Palace & volksdans

Je eerste keer in Bangkok? Dan moet je het koninklijk paleis gezien hebben. Het Koninklijk Paleis met de officiële naam ‘Phra Borom Maha Ratcha Wang’ is al sinds 1782 in gebruik als verblijfplaats voor de koning en zijn familie. De huidige koning woont hier niet, maar the Grand Palace is nog steeds een belangrijke plaats voor de Thai.

Het paleis is een groot gebouwencomplex dat nog steeds wordt gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Naast de koninklijke gebouwen kan je er ook de tempel van de Emerald Buddha vinden en diverse musea. Genoeg voor een paar uur vermaak.

Kledingvoorschriften

Er gelden strenge kledingvoorschriften in The Grand Palace waaraan je je moet houden. Zo mag je geen mouwloze shirts aan, geen crop tops, geen doorzichtige truitjes, geen korte, gescheurde of strakke broeken en geen minirokjes. Zorg dus voor een lange rok/jurk of broek met minstens een T-shirt. Heb je die niet? Dan kan je een sarong of de typische olifantenbroek in de buurt kopen. Ook is een mondmasker verplicht bij het binnengaan en in de binnenruimtes (februari 2023). Je kan ter plaatse een mondmasker kopen voor 6 baht.

Wil je de ervaring helemaal compleet maken? Neem dan een tuktuk ritje naar het Koninklijk Paleis. Het gebouwencomplex gaat om 8:30 open en sluit om 15:30. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan. Zo vermijd je de grote drukte, maar ook de warmste uren van de dag.

Scam alert

Zegt iemand dat het paleis gesloten is? Dan heb je te maken met een bekende scam, trap er dus niet in. En er bestaat ook geen Lucky Buddha Day, haak af wanneer iemand hier over begint, ook dat is een scam.

Khon – Classical Thai Masked Dance

Je ticket bevat naast entree tot The Grand Palace ook toegang tot Khon, een Thais gemaskerde dansuitvoering. Tijdens deze theatervoorstelling maak je kennis met verschillende volksdansen uit de verschillende regio’s..

De shows starten om 13:00, 14:30 en 16:00. Er gaan gratis shuttle busjes die je opwachten buiten het paleis. De eerste bus vertrekt een uur voor de show, de laatste 15 minuten voor de show. De dansuitvoering is leuk om te zien en daarnaast ook fijn om even in de airco te zitten na uren wandelen in de brandende zon.

Na de show stap je terug in het shuttlebusje en krijg je de kans om uit te stappen bij Wat Pho, zie de volgende tip. Daarna rijden ze terug naar het Koninklijk Paleis.

Een ticket kost 500 baht (€ 13,50) en geeft je toegang tot The Grand Palace, ‘Khon’ de gemaskerde dans en Arts of the Kingdom Museum dat net buiten Bangkok ligt. Je kan de tickets online kopen of ter plaatse. De entree is gratis voor de Thai.

👉 Online tickets (zonder rondleiding) boek je via de officiële website, minstens één dag van tevoren.

👉 Een privérondleiding in The Grand Palace kan je hier boeken

📍 The Grand Palace, Bangkok

Lees verder onder de advertentie

Tip #8 Wat Pho, de liggende Boeddha

Wat Pho is een bijzondere tempel. De liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog is een ware attractie. Althans, dat is het voor ons. Voor de boeddhist brengt deze Boeddha geluk en vrede.

Wat Pho is ook de grootste en oudste tempel van Bangkok. Als je denkt dat dit beeld het enige is wat je er kan vinden, ben je mis. We hebben zelfs moeten vragen waar het beeld is omdat we al zoveel gebouwen in waren gestapt en aardig moe waren. Net als The Grand Palace lijkt dit complex eindeloos te zijn. Maar wel mooi.

Naast de liggende Boeddha zijn er nog meer dan duizend Boeddha beelden in het tempelcomplex te vinden.

Dit is de laatste tempel die we bezoeken in onze must-do’s in drie dagen, want hoewel er nog genoeg mooie tempels in Bangkok zijn, zijn wij na deze twee grote tempels wat tempelmoe.

Wat wij nog wel de moeite waard vinden, is de tempel Wat Arun te zien van de buitenkant, tijdens zonsondergang. Dat las je in tip 3.

📍 Wat Pho, Bangkok

Lees verder onder de advertentie

Tip #9 Aanschouw een Muay Thai gevecht

Thaibox is een groot onderdeel van de Thaise cultuur en ook nog eens erg leuk om te zien.

Er zijn verschillende plekken in de hoofdstad waar je naar een wedstrijd kan kijken. Zo kan je terecht in het grootste boks stadium van Bangkok, Lumpinee. Of je kan naar Ratchadoemnoen, wat het oudste boksstadium is.

Een gratis Muay Thai gevecht kan je zien in de Pink Panther in de wijk Patong. Jep, de naam doet het je al vermoeden, dit is een go-go bar. Elke avond om 23:00 start daar een Muay Thai gevecht. De danspalen worden dan even ingeruild voor een boksring. Als je er een kwartier van tevoren bent, heb je de beste plaatsen. De bar hanteert normale prijzen en is geen scam, dat kunnen we zeggen uit eigen ervaring. Wij zijn wel direct weggegaan na het gevecht, wil je niet opgelicht worden, raden we je af om drankjes voor de dames te kopen 😉 Je vindt de bar hier.

👉 VIP tickets voor het Ratchadamnoen stadium kan je hier kopen.

👉 Zelf leren Thaiboksen? Dat kan hier in Bangkok.

 

Lees verder onder de advertentie

Tip #10 Stap in een tuktuk, maar betaal niet teveel

Na bijna 3 weken Thailand hadden we al heel wat aparte vervoersmiddelen ontdekt, zoals een motortaxi met zijspan en een songthaew. Maar in een tuktuk hadden we nog niet gereden.

Het was de bedoeling om vooral Grab en Bolt te gebruiken in Bangkok, dit zijn de soort van Ubers en bieden goedkope taxiritten aan. Maar bij beide apps geldt dat je vaak zo’n 10 a 20 minuten moet wachten op je vervoer. Inmiddels vragen de tuktuk chauffeurs constant of je op zoek bent naar een ritje.

Dus in plaats van een Bolt of Grab te nemen, gebruikten we deze apps vaak om te onderhandelen. We zochten eerst de prijs binnen Bolt of Grab en begonnen dan met afdingen met de tuktuk chauffeur. Meestal lukte dit, soms voor slechts een euro duurder dan de taxi.

Een tuktuk is dus vaak sneller omdat je niet moet wachten op je taxi en het is ook een leuke ervaring om zo door de straten van Bangkok te scheuren.

Maar let op, zorg dat je ALTIJD van tevoren een prijs afspreekt, anders kan je nog wel eens de hoofdprijs betalen of zelfs opgelicht worden.

Lees verder onder de advertentie

Bekijk de video

Benieuwd naar wat beelden van de activiteiten die we op deze blog beschrijven? Check onze video hieronder: 

DOWNLOAD HET 3 WEKEN REISSCHEMA

Laat je inspireren door ons 21-daagse reisschema waar we je meenemen naar de mooiste plekken in Centraal en Zuid-Thailand. Inclusief de leukste excursies!

    Geen spam, beloofd. Je kan je altijd uitschrijven.

    Genoten van deze blogpost of wil je ‘m bewaren voor later?

    Een pin is goud waard – bedankt!

    3 dagen in Bangkok