Het lichtfestival van Gent komt terug in 2024!

door | 0 Reacties

Het Lichtfestival in Gent 2024

Het driejaarlijkse Lichtfestival komt terug in 2024 🤩 Je kunt het lichtparcours in de stad Gent bezoeken van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024. Bewonder de kunstinstallaties en lichtperformances van 19:00 tot middernacht. De toegang tot het Lichtfestival is gratis.

Het lichtparcours in 2024

De 2024 route is al bekend. Zo gaat de zesde editie van het lichtfestival van Gent dit keer niet door de Korenlei en de Korenmarkt. Voor het eerst zal een deel van de route zich bevinden in het nieuwe gedeelte van de stad, de Oude Dokken. Vanaf de Vrijdagmarkt wandel je via de Sleepstraat naar de Oude Dokken. Daar maak je een lus en wandel je via het (ook al vernieuwde) Badelo Hof naar de Vlasmarkt, Hoogpoort en Langemunt.

Net als tijdens laatste editie, is het de bedoeling dat bezoekers in dezelfde richting wandelen.

23 00455 LICHTFESTIVAL 2024 NIEUWE ROUTE april2023 RGB
Lichtfestival in Gent
Lichtfestival in Gent
Lichtfestival in Gent

Lees verder onder de advertentie

Hoe kom je op het Lichtfestival?

Als je met de trein naar Gent komt, stap je het beste uit op het treinstation Gent Dampoort. Daar kan je al direct het lichtparcours instappen bij de Kleindokkaai. Als jouw trein maar tot Gent-Sint-Pieters gaat, kan je daar overstappen naar Dampoort, je hoeft hier geen extra ticket voor te kopen (zone Gent).

Als je met de bus of tram komt, kan je in het historisch centrum uitstappen en de route starten op het dichtstbijzijndste punt.

Met de auto? Dan maak je het beste gebruik van de Park + Ride parkings die gratis zijn. Deze liggen aan de rand van de stad, een shuttle neemt je vervolgens het centrum in. Alle info vind je hier. Houd er rekening mee dat de rotonde bij Dampoort afgesloten zal zijn.

 

Zo zag het er op de laatste editie uit

De bovenstaande foto’s maakten we tijdens de editie in 2018. In 2021 maakten we een video van het Lichtfestival, die kan je hieronder kijken zodat je weet wat je ongeveer kan verwachten. Maar natuurlijk is elke editie anders!

1898 The Post - luxe boetiek hotel in Gent

Gent Hoteltip

In luxe slapen in het oude postgebouw, dat doe je bij 1898 The Post in Gent. Dit unieke hotel op de Korenmarkt is echt een pareltje. Stap na je bezoek aan het Lichtfestival direct je hotelkamer in en geniet daar nog van een heerlijke cocktail uit de bijhorende cocktailbar The Cobbler.

👉 Bekijk het hotel

Lees verder onder de advertentie

Wil je in Gent blijven slapen? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk te boeken, aangezien het lichtfestival erg populair is. Als 1898 The Post volzet is of als je op zoek bent naar een goedkoper, maar wel een uniek hotel, check dan het Comic Art Hotel in Gent!

Het driejaarlijkse festival trekt heel wat bezoekers. De vorige editie aan het einde van de coronacrisis trok maar liefst 800.000 mensen naar de binnenstad. In 2018 waren dat er nog meer. Omdat je allemaal in dezelfde richting wandelt, is de drukte wel goed te doen. 

Misschien vind je dit ook interessant.

Lees meer blogs over: België - Europa - Gent

Volg ons op social media:

Niks missen?

Laat je inspireren door onze reisverhalen en -tips.
Inclusief reisgidsen en handige tips voor prachtige foto's en video's!

Geen spam, beloofd. Verwacht van ons hooguit maandelijks een mail boordevol reisplezier. En mocht je op een dag besluiten dat het genoeg is, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wat denk jij ervan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kimberly, auteur op Kiladera
Deze blog is geschreven door Kimberly op 07/10/2023.