Bangkok

Een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners, ontelbare wolkenkrabbers en altijd met een laagje smog in de lucht. We nemen je mee naar deze inmense stad!

Must-do’s in Bangkok

– Ritje in een tuktuk maken

– Een Muay Thai gevecht zien

– Het Grand Palace bezoeken

– De 36 meter lange, liggende Boeddha bezoeken

– Shoppen

– Rooftopbars bezoeken

– Het jungle-eilandje bezoeken

– Tijdens zonsondergang naar King Power Mahanakhon 

Alles wat je moet weten voordat je naar Bangkok gaat.

-

Wat is de echte naam van Bangkok?

Wist je dat Bangkok de langste naam ter wereld heeft? Hier komt ‘ie dan:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilik Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit

Door locals wordt het ook wel afgekort tot ‘Krung Thep’.

Ben je benieuwd wat die lange naam exact betekent? Hier is de Nederlandse vertaling:

De stad van engelen, de grote stad, de eeuwige juweelstad, de onneembare stad van God Indra, de grote hoofdstad van de wereld begiftigd met negen kostbare edelstenen, de gelukkige stad, rijk aan een enorm koninklijk paleis dat lijkt op de hemelse verblijfplaats waarin de gereïncarneerde god regeert, een stad gegeven door Indra en gebouwd door Vishnukarma.

Voila, nu weet je dat ook weer 🙂

Hoe groot is Bangkok?

Bangkok heeft een oppervlakte van 1.569 km² en is naast de hoofdstad, ook de grootste stad van Thailand. Bangkok bestaat uit maar liefst 50 stadsdistricten die elk hun eigen wijken heeft. De stad zelf heeft zo’n 10 miljoen inwoners, de hele ‘agglomeratie’ Bangkok 21 miljoen inwoners.

Hoeveel dagen heb je nodig in Bangkok?

We raden aan om minstens vier nachten in Bangkok te verblijven. Zo leer je de stad een klein beetje kennen. Blijf je korter, dan loop je het risico dat het wat tegenvalt. Bangkok is een grote, chaotische stad die je moet leren waarderen. Eenmaal dat je er gewend bent, wil je er eigenlijk niet meer weg. 

Wij kozen ervoor om bij aankomst in Bangkok direct door te reizen naar Kanchanaburi en deze stad voor het einde van de reis te houden. Dus in plaats van 2 keer 2 nachten te blijven, verbleven we 4 nachten aan het einde. Het was even wennen om in de chaos terecht te komen na zoveel dagen puur natuur, maar na 24 uur wilden we niet meer weg uit Bangkok.

In Bangkok kan je waarschijnlijk weken, maanden of jaren verblijven en elke keer iets nieuws ontdekken. Maar, ondanks dat we echte city lovers zijn, is de rest van Thailand net iets te mooi om heel lang in Bangkok te verblijven.

Benieuwd naar onze volledige reisroute?

Bangkok Tip

King Power Mahanakhon

Het uitzicht op de 78e verdieping op King Power Mahanakhon is ge-wel-dig! Je hebt een prachtig 360 graden zicht over de hele stad en is extra mooi tijdens zonsondergang.

Op het 314 meter hoge platform kan je ook de ‘SkyWalk’ doen: een glazen plaat waar je over kan wandelen en je echt boven de stad staat. VR liefhebber? Dan kan je met een parachute over de stad vliegen. 

Een bezoekje aan King Power Mahanakhon is een echte must-do in Bangkok!

Het maximale uit je bezoek aan Bangkok halen?

Heb je drie dagen de tijd om Bangkok te verkennen? We hebben alle highlights en must-do’s voor je opgesomd!

Van de mooiste locatie om Wat Arun te zien tijdens zonsondergang tot steppen in het jungle-eilandje van Bangkok. Van het mooiste winkelcentrum tot de liggende Boeddha.

Infinity pools

Bangkok is de ideale bestemming om je reis in luxe te starten of af te sluiten. En wat is er beter dan een 4- of 5-sterrenhotel met een infinity pool op het dak? Wij zochten de beste, betaalbare hotels voor je uit!

 

Daguitstapje Kanchanaburi?

Een populaire daguitstap vanuit Bangkok is Kanchanaburi. Op één dag rijd heen en weer van Bangkok naar Kanchanaburi, bezoek je de Erawan watervallen, het JEATH Museum en de Bridge Over the River Kwai. Dit is een heel druk schema en je hebt dan ook maar weinig tijd om overal op je gemak rond te wandelen.

We raden daarom aan om een aantal dagen in het prachtige Kanchanaburi te verblijven. Toch liever een dagtour uit Bangkok? Deze 14-uur durende tour heeft goede recensies en vertrekt met een kleine groep.

Reis Tip

Grab & Bolt: Aziatische Ubers

Download de apps Grab & Bolt als je naar Thailand gaat. Dit zijn de Aziatische Ubers en kunnen erg handig zijn om goedkope taxi ritten te regelen.

Uiteraard heb je hiervoor wel mobiele data nodig. Je kan een data kaartje kopen in Thailand, of online een eSIM bestellen.

Het werkt super eenvoudig. Je opent de app, geeft je bestemming in en ziet de prijs. Accepteer de prijs en de taxi komt je ophalen op je locatie. Je ziet de beoordelingen van de chauffeur en eventuele chatberichten worden automatisch vertaald.  Je kan zowel met creditcard via de app betalen, of cash.

Deze apps zijn niet alleen handig om een taxi te bestellen, ook om af te dingen. Wil jij bijvoorbeeld een tuktuk ritje maken, kan je deze apps gebruiken als richtprijs.

De groene long van Bangkok

Ben je de hoogbouw en de drukte even zat? Ontsnap van de stad op het jungle eilandje Bang Krachao. 

Je kan er fietsen of e-steppen. Wij kozen voor de elektrische step en toerden samen met een ander koppel en gids over het eilandje. We genieten van al het groen, bezoeken een tempel, proeven lekkernijen op een floating market en sluiten de dag af met een heerlijke lunch.

Wil je meer weten over deze leuke activiteit? 

Ook van plan om naar Khao San Road te gaan?

We lezen het overal. ‘Boek een hotel vlakbij Khao San Road’ en deze straat staat in bijna elk ‘must do’ lijstje van Bangkok. Ook wij gingen erheen. Deze straat zou o zo gezellig zijn. Je merkt het al aan mijn toon, ik ben het er niet mee eens. Benieuwd wat je daar staat te wachten?

Andere leuke activiteiten in Bangkok

Binnenkort vullen we deze pagina verder aan!

#4 Koh Phangan

Voordat we in deze metropool aan kwamen, zaten we op het chille eiland Koh Phangan. Full Moon Party Island genoemd, hippie eiland, maar nu ook ‘ons eiland’, want we werden er verliefd op.

Meer lezen over Thailand?